ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Haftanın Kitabı | Konuş ki Dinlesin, Dinle ki Konuşsun | Meral Baltacı Nalbantoğlu

29.07.2019
1.263
A+
A-
Haftanın Kitabı |  Konuş ki Dinlesin, Dinle ki Konuşsun | Meral Baltacı Nalbantoğlu

| Adele Faber / Elaine Mazlish

Çocuk Eğitimi ya da kitapçılardaki bölüm adıyla söylersek “Anne-baba kitapları” na bir örnek. 

Temel savı şu: Çocuk eğitiminde çocuğunuza vermeniz gereken temel değerleri biliyorsanız ve bizim anlattığımız şekilde çocuğunuz ile doğru iletişim kurarsanız eğitim işinde büyük oranda muvaffak olursunuz. Tabii, bu kitabın kazandırmayaçalıştığı temel becerileri içsellestirebilirseniz. Thomas Gordon’un etkili anne-baba tutumlarına çok benzeyen bu beceriler aslında konuyla ilgili olan herkese aşina. Ayrıca, kitapta anlatılan birçok bilgiyi gerek medyadan gerekse de eğitimlerden bir şekilde duymuşsunuzdur. 

İletişimde dikkat edilmesi gereken konuları içeren temel başlıklar şu şekilde sıralanmış:

1-Çocukların kendi duygularıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak
2-İşbirliği yapmak
3-Ceza dışı seçenekler
4-Bağımsızlığı teşvik etmek
5-Övmek
6-Çocukları rol yapmaktan kurtarmak

Ayrıca kitabın son bölümünde bu kitabın ilk baskılarını okuyup faydalanmış, önerilen yöntemleri kullanarak eğitimde mucizelere şahit olduğunu anlatan örneklere yer verilmiş. 

Bol örnekli, vakalı olması kitabın en önemli artısı. Temel eksileri ise bilgilerin dağınık verilip çok tekrar edilmesi, çevirinin zaman zaman anlaşılmaz hale gelmesi, ve örneklerin farklı kültürden verilmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar. 

Amerika’da, ebeveyn kitaplarinda yıllarca çoksatanlar listesinde yer almış. Bizde Türk eğitimcilerin, çocuk psikolog, psikiyatrist ve psikolojik danışmanlarının yazdığı daha iyi kitaplar var. 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.