Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Kitabı yastık olarak kullanmak | Hasan Aktaş

06.04.2021
1.404
A+
A-
Kitabı yastık olarak kullanmak | Hasan Aktaş

Gustave Flaubert’in, Duygusal Eğitim adlı romanında koltuğunun altında kitap gezdiren bir delikanlı vardır. Mai ve Siyah romanının kahramanı Ahmet Cemil de sürekli koltuğunun altında kitapla gezer. Ama bunlar kurgusal karakterlerdir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Roman-Hasan-Aktas-eikwg-uyt-1.jpg


Yasemin Balcı adında tıpçı bir akademisyenimiz Demir Yastık adında bir roman yazmış. Bazılarının demir yastığı olmuş, bazılarını ise hiç yastığı olmamıştır. Nihayetinde ‘demir yastık’ da kurgusal bir yastıktır.

Benim rahmetli Taşlıoğlak dedem, demiryolu raylarından kesilmiş olan ve gerçekten bir yastığa benzeyen hakiki bir demiri yıllarca yastık olarak kullanmıştır.

Asıl koltuğunun altında kitapla gezen, hiçbir kurgusal özelliği olmayan ve gerçekten yaşamış olan Hayalet Oğuz’dur. O, sadece kitapla imaj olsun diye gezmedi, gerektiğinde koltuğunun altında taşıdığı kitabı (büyük sözlüğü) yastık olarak kullanmaya ihtiyacı vardı.

Bizim tarihimizde kitabı yastık olarak kullanan bir tek vardır. O da her şeye rağmen insanların ‘sükut suikastı’ denilen vahim cinayete kurban gitti.

Ölüme giderken tıraş olabilmek için Babıali Yokuşu’nda borç para aramak ne demek, ancak yaşayan bilir.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.