Dolar 36,3208
Euro 37,9956
Altın 3.449,52
BİST 9.781,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 10 °C
Parçalı Bulutlu

Hancan Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki Sunan “Zihnin Sınırlarında Bir Rota: Fikret Muallâ

Hancan Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki Sunan “Zihnin Sınırlarında Bir Rota: Fikret Muallâ

Resim Sergisi 28 Şubat’ta Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde Açılıyor.

“Zihnin Sınırlarında Bir Rota: Fikret Muallâ” adlı sergi, Hancan Sanat Koleksiyonu’nda yer alan Fikret Muallâ eserlerini, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi ve Bor Sanatişbirliğiyle izleyicilerin ilgisine sunmaya hazırlanıyor.28 Şubat7 Eylültarihleri arasında Erimtan Müzesi’nde izleyicileriyle buluşacak olan serginin küratörlüğünü Ebru Nalan Sülün üstleniyor.

Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan‘ın girişimiyle oluşturulanHancan Sanat Koleksiyonunda yer alan Fikret Muallâ eserlerinden seçki sunan,sanatçının farklı dönemlerine ait eskizlerinin ve guaj çalışmalarınınyer alacağı sergi;yakınlarının tarih anlatıcılığı ve eleştiri metinleri yoluyla hem geçmişi hatırlatmayı, hem de yazılı arşiv aracılığıyla Muallâ’nın yaşamına dair dönemsel bir analiz yapmayı hedefliyor.

Serginin kurgusu; sanatçının Paris’e kesin gidiş yaptığı dönemin öncesine/ sonrasına tarihleniyor. Sergi, Muallâ’nın duygu durumlarının en iyi temsili olma özelliğindeki, çizgisel çalışmalardan oluşan “Çizginin – Tinin Ötesinde” bölümü ile başlıyor. Bu bölümde; İsmail Hakkı Baltacıoğlu tarafından 935 sayı yayınlanan “Yeni Adam” dergisini ve Fikret Muallâ desen ve çizgilerini hatırlatmayı amaçlayan “Bir Hatırlatma: Varoluşçu Bir Adam/ Yeni Adam – 1936/1937” parantezi yer alıyor.

Sergilemenin ikinci bölümü Fikret Muallâ’nın 1939 sonrası sanatına, yaşamına, üslubuna odaklanıyor. “Bir Gidiş / Bir Paris / Bir Fikret Muallâ – 1939/1967” başlığı altında izlenecek bölüm; sanatçının daha çok tanınan olgun dönem çalışmalarını barındırıyor. Deneyimi önceleyerek tasarlanan “Arşiv Alanı” 1967-1989 yılları arasında Fikret Muallâ’ya dair yazı ve yorumları barındıran gazete arşivine yer veriyor. İzleyicilerin sanatçıya dair güncel yayınları inceleyebilmesine olanak tanıyan “okuma alanı” ise bir inceleme/düşünme yeri oluşturabilme önceliği hedefliyor.

Bu sergi, izleyiciyi resimleri incelemeye, metinleri okumaya, arşivde gezdirmeye, tartışmaya ve yaşamının zorlu dönemeçlerinde, “rotasında” Fikret Muallâ’yı daha geniş çerçevede tanımaya davet ediyor.

Fikret Muallâ, belli zaman aralıklarında yaşamının ivmesini bozan, sarsıcı olaylara/durumlara maruz kalır. Sanatçı dirençli ruhu, talepkârlığı, dostları ve alışkanlıkları ile bu durumların üstesinden gelir. Onun yaşadığı her olay ve yol aldığı her kent farklı imkânları/imkânsızlıkları aralar. Hatta bu yolculuk; 1967’de Paris kimsesizler mezarlığına defnedilmesinden, 1974’de naaşının Türkiye’ye getirilmesine dek sürer.”Ebru Nalan Sülün

Sergiye atölyelerin ve söyleşilerin dahil olduğu kapsamlı bir etkinlik programı eşlik edecek.

Bor Sanat Hakkında;

Bor Sanat, Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan’ın sanata olan tutkusuyla şekillenen, bağımsız sanatçıları destekleme misyonuyla kültürel ve sanatsal mirasa dair farkındalık yaratan projeler, sergiler ve eğitim programlarıyla sanatın geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen bir sanat platformudur.

Erimtan Müzesi Hakkında;

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, arkeolojik eserlerin yenilikçi tekniklerle sergilendiği, sanatın her alanına, çağdaş müzecilik bilinciyle oluşturulan disiplinler arası etkinliklere yer veren bir kültür kurumudur.

İletişim: 

https://www.borsanat.com.tr

info@borsanat.com.tr

www.erimtanmuseum.org

info@erimtanmuseum.org

Instagram: 

https://www.instagram.com/bor.sanat @erimtanmuseum

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.