ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Günün Kitabı | Köye Yazar Geldi | Koray Avcı Çakman

13.07.2019
1.185
A+
A-
Günün Kitabı | Köye Yazar Geldi | Koray Avcı Çakman

Koray Avcı Çakman’ın “Köye Yazar Geldi,” İranlı sanatçı Fereshteh Mousavi’nin desenleriyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlanan çocuk kitabı.

 

Tanıtım bülteninden

Sahi, bir yazar neye benzerdi ki? O güne dek hiç yazar görmemiştim. Genç miydi, yaşlı mıydı? Kitapçı Mustafa Amca gibi güleç miydi, yoksa ayakkabıcı Selami Amca gibi asık suratlı mıydı? Nasıl bir yerde yazıyordu yazılarını? Şöyle kocaman, oymalı kakmalı, kenarları altın yaldızlı ahşap bir masası vardı belki de. Dolmakalem mi kullanıyordu, tükenmez mi? Yoo, bir yazar tükenmez kalemle yazmazdı herhalde…”

Kitap okumayı çok sevip de kitapların nasıl yazıldığını merak etmemek mümkün mü?

Hele bir de kahramanımız Halil gibi yazar olmak isteyenler için!

Keçibuldu Köyü’nde yaşayan, akıllı mı akıllı, meraklı mı meraklı bir çocuk Halil. Öyle ki, en yakın arkadaşları kitapları… Bir gün hayatı değişiyor Halil’in: Tepedeki ahşap eve taşınan “yabancı”, o ve arkadaşı Ömer için unutulmaz bir dostluğun kapısını aralarken, Keçibuldu’nun hayranlık verici doğasında ve güzel insanlarında vücut bulan “ilham perisi”nin de adresini veriyor.

***

“Keçibuldu Köyü’nde yaşıyorum ben: Bir tepenin yamacında yer alan, içinden pınar geçen güzeller güzeli, yemyeşil bir köy… (…) çobanlık yaparım okullar kapanınca. Dedemin kamıştan yaptığı kavalımı çalarak otlatırım koyunları. (Dedem kamıştan yalnız kaval yapmaz, hasır sandalye altlıkları ve sepetler de yapar. Hatta, ‘Kamıştan deyip geçme! Hayallerini bile taşır bu sepet be torun!’ der bana.) (…) Koyunları otlatırken Tembel de yardım eder bana… Sarı tüylü, iri, çok güzel bir çoban köpeğidir Tembel. Bir kusuru vardır yalnız; uykuyu çok sever! Ben kaval çalarken uzanır çimenlere, akşama kadar uyur. Otlağa giderken sadece kavalımı almam yanıma; acıkırsam yemek için biraz azık, bir de en yakın arkadaşlarımı koyarım heybeme… Arkadaşlarımı heybeme nasıl sığdırdığımı anlamadınız, hatta buna şaşırdınız, değil mi? Şaşırmayın şaşırmayın! En yakın arkadaşlarım kitaplardır benim.” 

**

“İlham perisi şu güzel ağacın yaprakları arasına gizlenmiş olabilir mi acaba? Yok, yok… Belki de şu kayalığın arkasındadır, ne dersiniz? Şu sincabın peşine takılsak bulabilir miyiz onu? Ya da şu kuşa sorsak söyler mi bize yerini? Belki de cırcır böcekleri görmüştür onu, hımmm… Perimizi bulana kadar durmak yok çocuklar!”

**

“Minik kuzu ayağa kalkmaya çalışıyor ama her seferinde yalpalayıp düşüyordu. Tam ona yardım edecektim ki, dedem durdurdu beni. ‘Düşe kalka her seferinde yere daha sağlam basmayı öğrenecek, doğanın kanunu bu… Ama sen şimdi tutup kaldırırsan onu, öğrenemez torun,’ dedi.”

Koray Avcı Çakman:

Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çeşitli yayınevleri tarafından çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı yayımlanmıştır. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” konulu çocuk öykü yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazanmıştır. 2011 yılında Almarpa’nın Gizemi ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci olmuştur. Eşekliğini Unutan Eşek, Flamingo Günlüğü, Işığın Çocuğu Arel, Karga Beyaz ve Posbıyık Usta, Bir Keloğlan Bir de Eşeği, Hoflipuf, Uyuyan Topaç ve Köye Yazar Geldi adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Kaynak: edebiyathaber.net 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.