Günün Kitapları | Değerlendirme: Gazeteci Özkan Saçkan
15 ARALIK TARİHLİ GÜNÜN KİTAPLARI
Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım.
//21. YÜZYILDA DÜŞÜNCE GÜCÜ: Bu kitapla birlikte; Kalıcı ilişkiler kurabilir ve sürdürebilirsiniz. Başarıya giden yolda, düşünce gücünüzü kullanmayı öğrenin ve hayatınızı dönüştürün.
//KARANLIKTA ÖYKÜLER: İngiliz yazar, daha çok mizahi yazılarıyla tanınsada uzun kariyeri boyunca birçok korku öyküsü ve romanı da kaleme almış.
//MİRASÇILAR: Arthur Koestler’in “İngiliz romanının taş kesilmiş ormanlarında bir deprem” olarak nitelediği Mirasçılar, insan doğasının barındırdığı şiddeti ve yozlaşmayı gözler önüne seren en çarpıcı yapıtlardan biridir.
//ELMER- HADİ SAKLANALIM!: Minik kâşifler için harika bir keşif kitabı..
//BİR ALİYE RONA VARDI: Bu kitap, Yeşilçam’ın güçlü oyuncularından Aliye Rona’nın yaşam öyküsünü bütün gerçekleriyle bir roman akıcılığında sunuyor.
//AYARSIZ KADINLAR CEMİYETİ: Gerçek aşktan, aslımızdan uzaklaştıkça köreliyoruz. Her türlü dibe vuruyoruz. Uyumsuz, kötücül, verimsiz varlıklara dönüşüyoruz. Tam istedikleri gibi!
İşte o kitaplar;
//İnsan zihninin derinliklerini keşfetmek
JOHN Kehoe’den 21. YÜZYILDA DÜŞÜNCE GÜCÜ. Düşünce gücünüzle hayatınızı nasıl şekillendirebilirsiniz?
İnsan zihninin derinliklerini keşfederek, bu gücü nasıl kullanabileceğinizi adım adım anlatan yazar, yıllar süren çalışmalar ve gözlemler sonucu geliştirdiği tekniklerle, hayatınızı nasıl yeniden şekillendirebileceğinizi ve arzuladığınız değişiklikleri ne şekilde gerçekleştirebileceğinizi kolay, anlaşılır, yalın bir dille açıklıyor.
Bu kitapla birlikte;
- Bilinçaltınızın gücünü verimli bir biçimde kullanabilirsiniz
- Yaratıcılığınızı harekete geçirebilirsiniz
- Görselleştirme tekniklerini başarılı bir şekilde uygulayabilirsiniz
- Öz-imajınızı geliştirebilirsiniz
- Rüyalarınızı yorumlayabilirsiniz Kendinizi iyileştirebilirsiniz
- “Refah bilinci” geliştirebilirsiniz. Yazarın yol göstericiliğinde, sınırları aşmaya ve potansiyelinizi tam anlamıyla gerçekleştirmeye hazır olun!
160 SAYFA. (DESTEK YAYINLARI)
//Işığın bir yolunu bulup nadiren sızabildiği on öykü
BARRY Pain’den KARANLIKTA ÖYKÜLER – Karanlık Sular. 1901’de yayımlanan kitap, ışığın bir yolunu bulup nadiren sızabildiği on öyküden oluşur. H. P. Lovecraft’ın Cthulhu evreninin önemli parçalarından “Kapının Önündeki Şey” adlı öyküsüne ilham kaynaklığı eden “Ölmeyen Şey” de bunların arasındadır.
Bir tren kazasını saplantı haline getiren bir rahip, öldürdüğü kurbanının yüzüne yansıyan yeşil ışığı zihninden çıkaramayan bir katil, gizemli bir gri kedi ve ay ışığının tutsağı olan bir prenses… Hepsi de yazarın kaleminin siyah mürekkebine batmıştır. 128 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)
//Dış dünyada varoluşunu sürdürmek için
WİLLİAM Golding’den MİRASÇILAR- Modern Klasikler 228. Mirasçılar Neandertal insanının Homo sapiens’le karşılaşmasının ardından uğradığı yıkımın öyküsüdür. Yazar 1955 tarihli romanında, bilinmeyen ötekine karşı duyulan korkuyu, Neandertallerin dünyada son günlerini yaşadığı tarihöncesi döneme yerleştirir. Yazarın Neandertal insanı dönemin bilimsel bulgularıyla tam bir uyum içinde değildir. Öldürmenin “kötülüğüne” inandığından doğada bulduğu yiyeceklerle yetinir.
Yazar ona bir din ve telepati yeteneği de atfeder. Son dönemde İspanya ve Fransa’da Neandertaller tarafından yapıldığı tespit edilen mağara resimlerinin, erken modern insandan ayırt edilemeyecek bir bilişsel kapasiteye işaret ettiği göz önünde bulundurulursa, bu konudaki bilimsel bulguların her geçen gün güncellenmeye devam edeceği ortada. Zaten yazar da bilimsel gerçeklerle uyumlu bir yapıt ortaya koymayı değil, insanı insana anlatan alternatif bir tarih sunmayı hedeflemiş; uyguladığı şiddetle ve iktidar mücadeleleriyle modern insanın atası olan Homo sapiens’in değil, dış dünyada varoluşunu sürdürmek için gerekli donanımdan ve algılarını tutarlı düşünce dizilerine dönüştürme yeteneğinden yoksun Neandertallerin yanında yer almıştı.
Mirasçılar’ın büyüklüğü, yaratıcısının benzersiz hayal gücünde, her şeyi Neandertal bakış açısından aktarmak için muazzam bir dil becerisiyle yarattığı müthiş üslupta yatar. 216 SAYFA.
(TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)
//Kuşu bulmasına yardım edin
DAVİD McKee’den ELMER- HADİ SAKLANALIM!
ELMER saklambaç oynuyor.
Kuşu bulması için ona yardım eder misin?
Minik kâşifler için harika bir keşif kitabı! 12 SAYFA.
(MUNDİ KİTAP)
//Aliye Rona’nın yaşam öyküsü
ARIN Dilligil Bayraktaroğlu’ndan BİR ALİYE RONA VARDI. Aliye (Dilligil) Rona, 1947 yılından itibaren 50 yıla yakın Türk Sineması’na karakter oyuncusu olarak emek verdi. Gençlik yıllarında ağabeyi ünlü tiyatro adamı Avni Dilligil’in teşvikiyle profesyonel oyunculuğa geçmiş, çeşitli tiyatrolarda rol almış, Kerem’in Çilesi filminde ilk kez beyaz perdede görünmüştü. Keskin yüz hatları, usta oyunu ve Yılanların Öcü filminde canlandırdığı cesur Anadolu kadını “Irazca Ana” karakteriyle sinema tarihinde unutulmayanlar arasında yerini aldı. Evet, bir Aliye Rona vardı… Yalnız beyaz perdede canlandırdığı karakterlerle değil, gerçek yaşamında taşıdığı değerlerle, yetiştiği ortamla, yaşamındaki iniş çıkışlarla, kurduğu hayallerle, sürdürdüğü ilişkilerle, bütün insani özellikleriyle bir efsane oyuncu… 184 SAYFA.
(REMZİ KİTABEVİ)
//Yaşam sevgisinin olmadığı yerde aşk olmuyor
DURSALİYE Şahan’dan AYARSIZ KADINLAR CEMİYETİ. Aşk kural tanır mı? Köşelere sığdırmaya çalıştığımız ilişki biçimlerinin düştüğü trajikomik hâllerine bakınca sanki hayır… Peki, onca dayatılan kural niye dersiniz? Duygularımızı ve sevdiklerimizi korumazsak yoksunlaşıyoruz. Yaşam sevgisinin olmadığı yerde aşk olmuyor. Hayatımızda aşka ne kadar yer açıyoruz?
Şu dünyada aklınıza gelebilecek tüm kötülüklerin panzehri sevgi. Bahar, Zahide, Neriman, Ebru, Şaheste, Zilşan ve diğerleri…
Bu kitapta aşkın değişik yüzlerine ayna tutan naif kadınlar var… 168 SAYFA.
(SOLA UNİTAS)
//