Günün Kitabı | Yolcu | Özlem Belen (Röportaj)
‘Bekle, senin olan sana gelecektir.’
Yolcu kitabının yazarı Özlem Belen: “Eşsiz hikâyemizi yazmak, yaşamak istiyorsak önce içe, kendimize dönmemiz gerektiğini bilmeliyiz”
//
SON dönemlerde okuyucu tarafından çok tercih edilen Özlem Belen’in Kişisel &Ruhsal Gelişim kitabıYolcuraflardaki yerini aldı.
İÇİMİZDEKİ BOŞLUĞU DOLDURACAK
‘Yol da sensin, yoldakiler de sensin, kısaca her şey sensin. Her yol sana çıkıyor’ diyor… Tıpkı Şems-i Tebrizi’nin dediği gibi, “Ne yöne gidersen git, doğu batı kuzey güney. Çıktığın her yolculuğu kendi içine bir seyahat olarak düşün.”
Mevlana’nın’Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün ise bilgeyim kendimi değiştirdi’ sözünü hatırlatarak, eşsiz hikâyemizi yazmak, yaşamak istiyorsak önce içe, kendimize dönmemiz gerektiğini, kendini bilme yolculuğunda deneyimlerimizi nasıl okumamız gerektiğini anlatan Yolcu, içimizdeki boşluğu dolduracak, yaşadıklarımıza, deneyimlerimize bambaşka gözlerle bakmamızı sağlayacak bir serüvene bizleri davet ediyor.
HERŞEY VAKTİNİ BEKLER
Yazar Özlem Belen kitabı Yolcu ile ilgili şunları söylüyor:
“Kitap yazmak uzun yıllardır hayallerimin yer aldığı uzak bir çekmecede saklıydı. Hayatın koşturması, rutin işler, iki çocuk, evlilik, iş hayatı derken zaman akıp geçmiş ve ben de 42 yaşıma girmiştim. O zaman 42, şimdilerde 44 diyebiliriz.
O gün İstanbul, Anadolu Yakası’nda bir arkadaşımla bisiklet sürüyordum. Ve yine aynı hayal belirdi sohbet içinde… Her zamankinden farkı, o an içimde fısıldayan bir ses duymuştum. Ne güzel demiş Mevlana; “Her şey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar ne de güneş vaktinden erken doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir.” Sanırım vakit gelmişti… Ya sadece bir hayal olarak kalacak yada o an bisikletimi eve sürüp, o ilk tuşa basacaktım… Fısıldayan sesin karşında ki o diş gıcırdamasına benzer tiz ses hemen mevzuya atlamıştı tabi…
‘BU YOL BENİ ASLA MUTLU ETMEYECEKTİ’
-Bu iş kolay mı?! Yazmak, bastırmak, o bu şu…
Yolcu’yu okuyanlar bu sesi çok iyi tanırlar…
Çatlakses, en büyük düşmanımız kendisi.
Yenik düşüp, bisikleti sürmeye devam edebilirdim.
Belirsizliklerin olduğu zorlu bir Yola girmektense yaptığım her ne ise ona devam edebilirdim.Konfor alanından çıkmadan, niyetime gayretimi eklemeden, belirsizliklere rağmen cesaret göstermeden yaşadığım hikâye, yürüdüğüm Yol beni asla mutlu etmeyecekti… Evet, döndüm ve o ilk tuşa bastım her şeye rağmen… Ne olursa olsun yola çıktım. Binlerce kilometrelik bir yolun sadece bir adımla başladığı gibi o gün ilk adımı attım.”
MEVLANA: KAPALI KAPI YOKTUR
Yolcu, dileklerimizin gerçekleşmesi için son dönemlerde popüler olan ‘Evrenden İste’, olumlu cümleler kur, olumlu düşünceler üret gibi tekniklerin faydalı olmakla birlikte asla yeterli olmadığının altını çiziyor. Denklem içerisinde pozitif düşünme, olumlu cümle kurma, imgeleme gibi parametrelerin olduğunu ancak önem katsayısı çok daha yüksek başka konuların olduğunu anlatan Yolcu, dileklerimizin gerçekleşmesi için mercek altına alınması gereken bu konulara ışık tutuyor. Yazar Özlem Belen; Mevlana’nın “Kapalı kapı yoktur, yanlış anahtar vardır.’’ değerli sözünün altını çizerek, dileklerimize açılan kapının doğru anahtarlarını Yolcu kitabı ile okuyucusuyla paylaşıyor.
Sadece dileklerimize ulaşmamız için doğru anahtarları paylaşmakla kalmıyor, yaşamlarımızda vuku bulan deneyimleri anlamak için kahramanı olduğumuz bu yolu daha mutlu yaşamak için kılavuz olan bir kitap Yolcu.
Bir Yol Atlası olan YOLCU’yu keyifle okumanızı dileriz…