Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 33 °C
Hafif Yağmurlu

Güher Elçiçek’in “Dönüşüm” Sergisi 31 Temmuz’a Dek Uzatıldı

Güher Elçiçek’in “Dönüşüm” Sergisi 31 Temmuz’a Dek Uzatıldı

Multidisipliner sanatçı Güher Elçiçek’in “Dönüşüm” adlı sergisi, Marcus Graf küratörlüğünde, 25 Mayıs-31 Temmuz tarihleri arasında Göztepe’de yer alan G&G Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebiliyor.

Sergi, dönüşüm kavramının imgesel bir alegorisi olarak kelebeğe dair referanslar kullanıyor ve değişim kavramını tartışıyor.

Resimden seramik ve enstalasyona kadar uzanan yelpazede işler sunan sanatçı, soyutlama ile figürasyon eşiğinde duran parçalarda felsefedeki evrimsel değişim fikrini tartışıyor. Deformasyon ve temsilin yanı sıra doku ve renkler de Elçiçek’in işlerinde önemli bir rol oynuyor. Elçiçek’in mikro ile makro perspektifler arasında sürekli gidip gelmesi, izleyiciye gerçeklik konusundaki yeni estetik ve entelektüel görüşleri keşfetme olanağı sunuyor. İzleyici ayrıca evrimsel değişimin tetikleyici enerjisi olarak dönüşüm fikrini irdeleme fırsatı yakalıyor.
“Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi mezunu Güher Elçiçek, doğanın renkleri ve formlarından esinlenen resimler ve seramikler üretiyor. Sanatçıya göre varlığımızın tüm sırları doğada saklı. Zaten bu sebeple onun eserlerinde amaç, varlığımızın özünü doğal çevremiz bağlamında açığa çıkarmaktır. Bir tırtılın kelebeğe dönüşümü, her şeyin kusursuz bir dengede olduğu doğanın dönüştürücü gücünün sembolü oluverir. Elçiçek, işleri aracılığıyla tüm varoluşsal değişimleri mümkün kılan ve dengede tutan evrensel gücün kaynağını tartışır. Elçiçek’in tabloları ve seramikleri, renkleri ve formları evrensel dönüşüm sürecinin sembollerine dönüştürerek, yaşamın hiç bitmeyen döngüsünü göstermeyi amaçlar. Bu süreç, dünya üzerindeki tüm organik ve inorganik yaşamı şekillendiren bir süreçtir. Sanatçı ayrıca yeni bir gerçeklik algısı yaratmayı ve böylece dünyamıza yeni açılardan bakmayı sağlamayı amaçlar.” Marcus Graf
G&G Sanat Merkezi’nin ilk iki katına yayılan sergi, giriş katında tuval üzerine resimler ile izleyiciyi karşılıyor. Buradaki işlerde kelebek ikonunun çeşitli renk varyasyonlarında, farklı detaylarla ve birbirinden ayrı perspektiflerde kullanıldığını görüyoruz. Birinci katta genelde üç boyutlu seramik heykeller ve iki boyutlu seramik duvar işleri yer alıyor. Bu işlerdeki kelebek imgesi büyük ölçüde

2/3
soyut. Bu katta aynı zamanda ziyaretçilere karmaşık bir mekânsal deneyim sunan, çeşitli seramik elemanlardan yapılmış bir enstalasyon da yer alıyor.
 
“Doğadaki yaşam kaynakları kusursuz bir döngü içerisinde. Bu döngüdeki dengeye hayran kalmamak elimde değil. Bence var oluşumuzdaki tüm sırlar doğada gizli. İşte doğayı ve yaşamı cazip kılan da bu kusursuz döngü. Toprakta yetişen çiçeğin güzelliğini; bir tırtılın kozaya, kozanın kelebeğe evrilmesini mucize olarak görüyorum. Bütün bunları mümkün kılan, dengede tutan güç nedir? Bu kusursuzluk, insanda farklı ufuklar açıyor. Bence bizlere düşen de bu gücü yorumlamaktır. Benim sanatım ise bu döngüyü kendi yorumumla harmanlayarak, yeni bir algı yaratmayı amaçlıyor. Bu mucizeye renk ve form vermek, çalışmalarımın esasını oluşturuyor”. Güher Elçiçek
Güher Elçiçek“Dönüşüm” sergisiyle doğaya ve insanlığın bu dünyadaki konumuna holistik bir açıdan bakıyor. Sanatçının iki ve üç boyutlu parçaları, geleneksel doğa/kültür ayrımının ötesine geçerek insanlık ile dünya arasındaki bağlantının önemine vurgu yapıyor. Elçiçek, doğanın güzelliğini ve gücünü gösterirken, aynı zamanda sanatın gerçeklik algımızı şekillendirme ve nasıl yaşadığımızı bize yeniden düşündürme gücünü ortaya çıkarıyor.
Yüksek çözünürlüklü görsellerin yer aldığı basın kiti için tıklayınız.

Güher Elçiçek hakkında:

1974 İstanbul doğumlu Güher Elçiçek, Lisans eğitimini Doğuş Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde tamamladı. İlk karma sergisi dereceli mezunlar sergisiyle oldu. Daha sonra yurt içinde ve yurt dışında çeşitli karma sergilerde çalışmalarıyla yer aldı. Bunun yanı sıra mimari dekorasyonlarda kullanılacak çizimler ve mücevher tasarımları gerçekleştirdi. Halen atölyesinde resim ve seramik çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarında doğanın kusursuz renk biçim ve formlarından ilham alıyor.
https://www.instagram.com/guherelcicekart

G&G Sanat Merkezi hakkında:

Sanatçı Güher Elçiçek tarafından 2020 yılında kurulan G&G Sanat Merkezi, açılışını 2021 yılında Devrim Erbil “Çeşitlemeler” sergisiyle gerçekleştirmiştir. Faaliyetlerini yerli ve yabancı sanatçılara ev sahipliği yaparak sürdürmektedir. G&G Sanat Merkezi, sanata öncülük ederek Anadolu yakasının önemli merkezlerinden biri olmaya adaydır.
G&G Sanat Merkezi, yıl boyunca sergiler, seminerler, workshoplar, söyleşiler ve atölyelerle sanatseverlere ve genç yeteneklere kapılarını açmaktadır. Merkez, Türk ve dünya sanatının önemli isimleri ile gerçekleştirilecek sergilerin yanı sıra, resim, seramik, gravür atölyeleri ile birlikte sanatseverlerin hizmetindedir.
Anadolu yakası Çiftehavuzlar’da yer alan Beyaz Köşk’ün tarihi 1890 -1905 yıllarında II Abdülhamit Dönemi’nde paşa ve devlet adamlarına tahsis edildiği düşünülmektedir. Tütüncü Mehmet Efendi ve civarında ayakta kalmayı başarmış az sayıdaki köşklerden olan Beyaz Köşk bahçesindeki yüz yıllık serüveninde birkaç kez el değiştirse de iyi şekilde kullanılmış halen tarihi pencereleri, kapıları ile günümüze kadar tüm zarafeti ve ihtişamıyla sanatseverlerin hizmetine sunulmuştur.
Sanatseverler Beyaz Köşk’ün her katında farklı disiplinlerle buluşarak, yüzyıllık çam ağaçları bulunan bahçesinde rahatlıkla kahvelerini yudumlarken, aynı zamanda sanatçılarla sohbet olanağı bulup, isterlerse çeşitli kurslara da katılabilirler.

Ziyaret Saatleri:

Pazar ve Pazartesi hariç saat: 10:00-18:00

Adres:

Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, Oramiral Kemal Kayacan Sokak No:2 Beyaz Köşk/Göztepe Istanbul
 

Sosyal medya ve iletişim:

https://www.instagram.com/ggsanatmerkezi/
0216 358 56 00
 

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Göztepe İstasyonu’nu kullanabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

Burcu Dimili
burcudimili@gmail.com
+90 (554) 458 33 13

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.