Dolar 35,6195
Euro 36,9359
Altın 3.116,45
BİST 10.070,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Açık

Gönül Terası 3. | Yasemin Yetkin

Gönül Terası 3. | Yasemin Yetkin

Öğretmenliğimin ilk yılları… heyecanlıyım. Türkçeyi ne kadar sevdirdim acaba? Merak ediyorum. Birer kağıt çıkartıp Türkçe dersiyle ilgili düşüncelerini yazmalarını istiyorum. Yanıtlar geliyor öğrencilerimden.

“Kitap okumayı seviyorum.”
“Yazmayı çok seviyorum.”
“ Türkçe dersi çok güzel geçiyor,” derken hiç beklemediğim bir cümle. Hem de Veli’den.
“ Türkçe öğretmenimi sevmediğim için Türkçe dersini sevmiyorum,” birkaç kez daha okuyorum. Evet, beni sevmediği için dersi sevmiyor. Üzülüyorum. Oysa ben onu çok seviyorum. Öksüz ve yetim olduğunu biliyorum. Haberi olmadan okul gereksinimlerini karşılıyorum. Ne olmuş olabilir ki? Yanıtını bulamıyorum.
“ Türkçe öğretmenimi sevmediğim için Türkçe dersini sevmiyorum.” Yazdıkları hiç aklımdan çıkmıyor. Ya arkadaşları… onları seviyor mu acaba? Kendimi nasıl sevdirebilirim?
Ben ders anlatırken göz iletişimi bile kurmuyor. Aklımda binbir soru.
En önemlisi de kendimi nasıl sevdirebilirim?

Aklım Veli’de. Derste olmadığı bir gün sınıfta arkadaş ilişkilerini sorguluyorum. Kız öğrencilerim şikayet ediyor. Eşyalarına zarar veriyormuş, sınıfa girerken çıkarken bilerek çarpıp ağlatıyormuş.

Uygun bir zaman kollayıp konuşmak için çağırıyorum.
“Neden üzüyorsun kız arkadaşlarını?”
“Ben kızları sevmiyorum. Kız hocalarımı da. Tüm kızları…hiç birini sevmiyorum.”
Donup kalıyorum. Aman Allah’ım! Derdi ben değilim. Öğretmen, arkadaş demeden fark etmeksizin kızlarla bir derdi var.

Biraz araştırıyorum. Öğreniyorum ki ağabeyinin yanında kalıyor. Yengesi, küçük kız çocuğunun sorumluluğunu ona vermiş. Çocuk ağlayınca yengeden azar işitiyor, oyun oynamaya gidemiyor, arkadaşlarıyla buluşamıyor. Veli mutsuz. Veli karşı cinse öfkeli… Sebep, yenge ve küçük kızı. Bütün oklar bu yüzden kız arkadaşlarına ve bana da.

Reşat Nuri Güntekin’in Bir Kadın Düşmanı romanındaki Ziya’yı hatırlıyorum. Veli’nin bir Homongolos olmasına izin vermemeliyim.

Aile ile iletişim kuruyorum. Ağabeyi anlattıklarımla çok ilgileniyor. Kız arkadaşlarıyla ayrı ayrı konuşuyorum. Yengesi işini bitirinceye kadar çocuğu Veli ile birlikte oynatacaklar. Çabalarımız sonuç veriyor.

Veli mutlu. Benimle göz iletişimi kuruyor. Derse katılıyor, tahtaya kalkmak istiyor, kız arkadaşlarına kapıdan girip çıkarken yol veriyor. Hatta ara sıra bana çiçek bile getiriyor. Mutluyum.

Yasemin Yetki

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. https://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   https://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Okey Oyna ankara chat istanbul chat