ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Edebiyat ve Sanat Dünyasından Kısa Duyurular

22.04.2022
355
A+
A-
Edebiyat ve Sanat Dünyasından Kısa Duyurular

KERİM ÖZBEKLER | GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

 

TURGUTLU KİTAP FUARI 16-26 NİSAN 2022 TARİHLERİNDE AÇIK OLACAK…

16-26 Nisan 2022 tarihleri arasında;Belediye Karşısı, Ortapark Turgutlu-Mansa adresinde ”Turgutlu Kitap Fuarı” açılacaktır. Kitap Fuarı, her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

İlgilenenlere, önemle duyurulur.

***

Kerim Özbekler

E.Gazeteci-Yazar.-Şair-Yayıncı

Aydın, Türkiye 500+ bağlantı..

https://www.linkedin.com/in/kerim-%C3%B6zbekler-a7448584/recent-activity/

***

 

 

 

YAZAR ALPTEKİN CEVHERLİ İZMİT’TE OKUYUCULARI İÇİN KİTAPLARINI İMZALAYACAK…

20 Nisan 2022 Çarşamba günü, saat.11.00-16.00 arasında; Kitap Keyfim Kitabevi-Soydan İş Merkezi (Belsa Plaza Yanı) İzmit-Kocaeli adresinde, Alptekin Cevherli Sözün Özü-Kafes-Yapıcı-Kimliksiz isimli kitaplarını okuyucuları için imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

 

***

YAZAR GÜRKAN UYSAL İZMİT’TE OKUYUCULARI İÇİN KİTAP İMZALAYACAK…

20 Nisan 2022 Çarşamba günü, saat.11.00-16.00 arasında;Kitap Keyfim Kitabevi-Soydan İş Merkezi (Belsa Plaza Yanı) İznit-Kocaeli adresinde, yazar Gürkan Uysal ”Tayyip Erdoğan Sonrası Türkiye” isimli kitabını okuyucuları için imzalayacaktır. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

***

TUFAN ATAKİŞİ YAZI-ŞİİR VE FOTOĞRAFLARINIZI BEKLİYOR…

İzmir Kent Kültürü ve Sanat Dergisi için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 169.özel sayısında düşünce, yorum ve çalışmalarınızı

19 Nisan 2022 tarihine kadar bekliyoruz. Bundan böyle, İzmir Dergisi’nin eski sayılarına İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi’ne

üye olarak ulaşabilirsiniz. kutuphane@istanbul.edu.tr

TUFAN ATAKİŞİ (YAZAR) İZMİR

tufanatakisi@gmail.com

 

***

LONDRA-KIBRIS VE TÜRKİYE’DE SATILIK İŞ YERİNİZ-EVİNİZ VE ARAZİNİZ VARSA EN DOĞRU ADRESTESİNİZ…

İş yerinizi Satmak İstiyor musunuz? Londra, Kıbrıs ve Türkiye’de satılık eviniz, araziniz ve iş yeriniz varsa potansiyel müşteriye ulaşmak için en doğru adrestesiniz.

İlan Vermek İçin;

+44 (0) 208 889 50 25

news@londragazete.com

*****

Londra Gazete

177 Green Lanes, Palmers Green London N13 4UR

02088895025 (Ev)

haber@londragazete.com

londragazete.com

 

***

MEHMET TEKİN VE GÜNEYDE KÜLTÜR DERGİSİ…

Mehmet Tekin’in Hatay’da 1989 yılında yayınlamaya başladığı ’’Güneyde Kültür Dergisi’’ 32 yıldır sürdürdüğü başarılı mücadeleyi Temmuz-Aralık 2021 tarihli 212.sayısı ile sonlandırdı, derginin yayın hayatına son verdiğini Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ali Parlak beyin internette yayınladığı küçük bir duyurudan öğrenmiştim. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra cep telefonumdaki bir mesajdan Mehmet Tekin’in bana dergi ilettiğini ve alıp almadığımı soran yazısı ile karşılaştım. Dün gidip Güneyde Kültür Dergisi’ni Nazilli PTT Kargo Servisi’nden aldım. Derginin son sayısında, aşağıdaki yazar ve şerlerimizin yazısı ile şiirleri yer alıyor.

***

Mehmet Tekin;Güney Sınırlarımız-İskenderun Sancağı-Hatay Mücadelesi (01-31),

Yaşar Kalafat;Aydoğmuş Halk İnanmalarından Kesitler (32-41),

Sabahattin Yalkın;Osmanlı Mezarlıkları Birer Seyran Yeridir (42-43),

Ömer Özcan;Dr.Rıza Nur Hakkında Sağlığında Çıkan Bir Yazı Vesilesiyle (44-47),

Mehmet Tekin;Mektupların Dilinden Mehmet Turan Yarar (48-70),

Munis Faik Ozansoy;Mehmet Akif (7173),

Derin Yarar;Özlemek (Şiir-73),

Mustafa Rasih Bensan;Vatanını ve İstiklalini Savunan Türklere Duyulan Saygı (74-75),

Ayşe Çiğdem Kardaş;Demokrat Parti’nin 1950-1960 Ortadoğu Politikası (76-89),

Bülend Nakib;Taş Plaklarımdan Ayrılırken (90-91),

Mehmet Tekin;Hatay’da Türk Ocağı Dönemler Yönetimler Çalışmalar (91101),

Derin Yarar;Geçmişe Yolculuk (102-103,

Derin Yarar;Anlamak (104),

Rakım Uçtum;Yüz Yıllık Yaşamım ve Anılarım 2 (105-116),

Nejat Nakib;Yurdumda Bir Gece (117-118),

Şerif Şenal Günay;Öyküleşen Anılar (119-121),

İsmet Bozoğlan;Bayır Bucak Halkının Kimliği Üzerine Yazılı Kaynaklarda Yer Alan Yer Alan Bilgiler Üzerine Bir Değerlendirme (122-124),

Serdal Göçmen;Eksik Efe (125-128),

Ayfer Özmen;Pandemi Günleri (129),

M.Mehtap Tarım (Tekin);Gölgemi Bıraktım Lale Bahçelerine (Kitap Tanıtımı-130),

Cemal Kavsavran;Hayat Uzun Yollar Sarp Oğul (Şiir-131),

Nuh Sarıateş;Antakya (Şiir-131),Bülent Nakib;Kimler Geldi Kimler Geçti (132),

Güneyde Kültürün Yazar Şair ve Bestecileri (133-136).

***

Güneyde Kültür Dergisi sayfalarında bugüne kadar yazmayan gazeteci-yazar-şair-araştırmacı kalmadı, son dört sayfada yer alan isimleri gözden geçirdiğimde bunu daha iyi farkettim. İşin garip tarafı, Mehmet Tekin 32 yıldır her ay 100 sayfadan fazla sayfa sayısı ile yayınladığı bu dergiyi yıllarca başta ben olmak üzere herkese ücretsiz olarak postaladı. Üstelik bu dergi normal edebiyat dergilerinin 1.5 misli büyüklüğünde, içinde her zaman çok değerli araştırma yazıları yer aldı. Mehmet Tekin, aslen Isparta doğumlu olmasına rağmen Hatay’a yıllarca hizmet etti. Bir daha Hatay’a Mehmet Tekin gibi bir kahraman ve araştırmacı gelmez, aynı zamanda çok iyi bir yazar ve araştırmacı olduğunu da burada açıklamalıyım. Diyebilirim ki Hatay Valiliği-Kaymakamlıkları-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Personeli-Hatay’da yer alan Belediyele Başkanları-Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları bile Mehmet Tekin’in Hatay için yaptığı çalışmaları yapamamışlardır, bu nedenle Mehmet Tekin’i bütün kalbimle tebrik ediyorum. Bundan sonra ki hayatında başarılar diliyorum, o Hatay için gerekli olan bilgilerin fazlasını bile Güneyde Kültür Dergisi’nde yayınladı.(13 Nisan 2022 Çarşamba-11.47)

 

***

Bir şarkısın sen, omur boyu sürecek | Yılmaz Özdil

Yılmaz Özdil: Adam Kitabından…

Hiç merak ettiniz mi, şehirde değil, kerpiç evli bir köyde 1938’de dünyaya gelen ve 2012 yılında aramızdan ayrılan, unutulmaz “Samanyolu” şarkısını söyleyen Berkant, ortaokuldayken piyano çalmayı nereden biliyordu ?..

Yetmiş sene evvel, ilkokuldayken, memleketin yüzde doksanında radyo bile yokken, mızıka ve akordeon çalmayı kimden öğrenmişti?

Henüz 14 yaşındayken, Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole şarkılarından oluşan repertuvara nasıl sahip olabilmişti?

Dedim ya, 1938’de köyde dünyaya gelen çocuk.. On sekiz yaşındayken orkestra kurmayı, Saksafon çalmayı, hangi vizyonla akıl etmişti ?..

Çünkü..Babası Hasan Akgürgen’in Köy Enstitüleri’ndeki görevi nedeniyle Ankara’nın Hasanoğlan Köyü’nde dünyaya gelmiş, ilkokula Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde başlamış, babasının tayini gereği, Bilecik’e, Denizli’ye gitmiş ama, ailesi tarafından hep “köy Enstitüsü ruhuyla büyütülmüştü..

Berkant’ın temel eğitimini aldığı Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde; tarih derslerini Ordinaryüs Profesör Enver Ziya Karal, zooteknik derslerini Profesör Selahattin Batu, ekonomi derslerini Profesör Muhlis Ete, kültür-edebiyat derslerini Sabahattin Eyüboğlu, ziraat derslerini Profesör Kazım Köylü, coğrafya derslerini Profesör Ferruh Sanır veriyordu. Peki, ya müzik derslerini?.. Âşık Veysel ve Ruhi Su !..

Ankara Konservatuarı’nın saygın ustaları klasik müzik öğretiyordu. 1945 senesinde!

Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün enstrüman demirbaşı şöyleydi : 259 mandolin, 55 keman, 37 bağlama, 8 akordeon, 3 piyano, 3 davul, 1 metronom ve 1 pikap..

“Harika çocuk”lar Suna Kan ve İdil Biret, enstitüye misafir getiriliyor, köy çocuklarını teşvik için yaşıtlarından keman ve piyano dinletiliyordu.

Âşık Veysel ve Ruhi Su ise saz çalmasını öğretiyordu.

Âşık Veysel, enstitü bahçesine kiraz fidanı dikmiş, seneler sonra ziyaret edip kollarını açarak kiraz ağacına sarılmış, nasıl boy verdiğini hissetmişti..

Resim yapıyorlar, voleybol oynuyorlardı.. Sinema salonu vardı, tiyatro salonu vardı..

Bedri Rahmi Eyüboğlu bir hatırasını şöyle anlatmıştı :

“Hasanoğlan Köy Enstitüsü’ne gitmiştik. Okulun hayvanlarını barındıran ahırda bir çocuk gördüm. Gece nöbeti ona düşmüş, elinde kitap vardı, dalmıştı. Shakespeare okuyordu. Okuduğunu nasıl kavradığını, ertesi gün oynadıkları piyeste gördük..”

Mozart, Vivaldi, Beethoven dinliyorlar ; Gorki, Tolstoy, Zola okuyorlardı. Molieré’in “Kibarlık Budalası”nı, Sofokles’in “Kral Oedipus”unu, Gogol’un “Müfettiş”ini sahneliyorlardı.

Mesela, bir mezuniyet töreni programı sırasıyla şöyleydi: İstiklal Marşı, bağlama konseri, türküler, mandolin konseri, şiirler, keman konseri, piyano konseri, koro, Anton Çehov’un “Bir Evlenme Teklifi”, diploma takdimi ve topluca oynanan zeybek…

Gelmiş geçmiş tüm zamanların en şöhretli şarkısı “Samanyolu”nu ölümsüzleştiren, dededen toruna nesiller boyu adeta marş gibi ezberleten Berkant, işte bu “ruh”un Türkiye’ye armağanıydı..

İşin ilginç tarafı, romantizm tarihimizin en önemli şarkısının adı “Samanyolu” ama, şarkının içinde tek kelime “Samanyolu” geçmiyor..

Tıpkı, eğitim-öğretim tarihimizin en önemli parçası KÖY ENSTİTÜLERİ’NİN, günümüzün eğitim sisteminde adının geçmemesi gibi..

Nisan Çarşamba günü köy okulumuzda gerçekleştirilmek üzere Opera Sanatçısı Devrim Demirel ve bir grup sanatçıdan oluşan topluluğun okulumuzda eğitim konserinin izin yazısını Antalya Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü”ne yazdık. Bugün iznin verilmediği telefonu geldi. Antalya Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akalın”ı arayıp iznin verilmeme nedenini sorduğumda “ÇOCUKLAR NE ANLAR OPERADAN!” yanıtını alınca şoka girdim.

Şimdi sizlerden isteğim bu yazının altına asla yorum yapmamanız ve sadece paylaşmanızdır. 3 yıllık öğretmenliğim sürecinde hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmadım. Emeklerimin ve yaptıklarımın hep arkasında durdum. Bir eğitimcinin eğitimle asla bağdaşmayan cümlesini duymak beni çok üzdü.

Sizler ne olur çocuklarınızı müzikten, operadan, senfoniden, halk müziğimizden, köy müziğimizden uzak tutmayınız.

Kerim Özbekler
Kerim Özbekler
1 Kasım 1951 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde dünyaya gelmiştir, 1957 yılında Turan İlkokulu'nda ilkokula başlamış. Cumhuriyet Mahallesi'ne taşındıkları için ilkokulu 3.sınıftan sonra Cumhuriyet İlkokulunda devam etmiş ve ilkokulu burada bitirmiştir. 1967 yılında Atatürk Ortaokulu'na kaydolmuştur, ortaokula kaydolduktan sonra İHA-HHA-AA-THA gibi zamanın önemli haber ajanslarında muhabirliğe başlamıştır. Bu nedenle ortaokul'dan ayrılarak çalışma hayatına atılmıştır, 1967 yılında Nazilli'ye bağlı İsabeyli Kasabası'nın lisanslı futbolcusu olmasına rağmen gazetecilik nedeni ile bu işi yürütememiştir. Bu arada ilk şiiri Düzce'de yayınlanan Ferman Gazetesi'nde Halit Çelikoğlu tarafından 14 yaşında iken yayınlanmıştır, 1 Mart 1972 yılında askerlik görevini yapmak için Sivas'a gitmiştir. Sivas'ta Temeltepe'de acemilik eğitimini bitirdikten sonra Bursa'da ki Işıklar Askeri Lisesi'nde 2 ay daktilo kursu görmüş, tekrar Sivas'a dönerek Askerlik Şubesi'nde askerliğini tamamlıyarak terhis olmuştur. Terhis edidikten sonra Nazilli Sümerbank Fabrikası'na yapılan bir imtihanla 1.olarak 15 Nisan 1974 yılında işçi olarak girmiştir, burada 8 ay çalıştıktan sonra çıkmış ve 5 Kasım 1974 yılında Ticaret Ajansı ismi ile bir ticarethane açmıştır. Ticarethane 1 yıl sonra veresiye mal satmaktan batmıştır, 5 Kasım 1974 yılında Yalnızlıklar Benimdir ismini verdiği ilk şiir kitabını yayınlamıştır. Bu kitabın 100-150 tanesi satılmış, gerisi elinde kalmıştır. 1 Kasım 1975 yılında Anadolu Basın isimli bir dergi yayınlamaya başladıysa da bu dergi de ilgi görmeyerek batmıştır, 1975 yılında Muhabirlik ismini verdiği mesleki bir kitap yazmıştır. Bu kitaptan sonra zamanın önemli gazetelerinden olan Son Havadis Gazetesi-İstanbul Gazetesi-Milliyet Gazetesi muhabirliklerine başlamıştır. 2 Ekim 1975 yılında Aydın'ın Yenipazar İlçesi'nde Efe Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 9 Ağustos 1976 yılında merkezi Karabük'te bulunan Anadolu Gazeteciler Derneği Ege Bölgesi Başkanlığı'na getirilmiştir. 1976 yılında Şairler ve Şiirleri Antolojisi-Nazilli-Sanat Albümü-Varan Bir isimli 4 kitap yayınlamıştır. 1977 yılında Muhteşem Bir Eser isimli almanağı yayınlamıştır. 11 Aralık 1977 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı adayı oldu, seçimi kaybetti, 8 Mart 1978 yılında Nazilli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmiştir, 18 Mayıs 1978 yılında Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde Fısıltı Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır. 22 Haziran 1978 yılında Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde Hizmet Gazetesi'ni yayınlamaya başlamıştır, 7 Ağustos 1978'de Aydın ve İlçeleri isimli kitabını yayınlamıştır, 24 Aralık 1978'de Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Bağımsız Belediye Başkanı Adayı oldu, 2.kez bu seçimi de kaybetti, 1998 yılında Aydın Valiliği tarafından Cumhuriyetin 75.yılı münasebeti ile yayınlanan ''Yazarlar ve Şairler Antolojisi''nde hayat hikayesi ile vesikalık bir fotoğrafı yer almıştır. 1980 yılında çıkarmakta olduğu 3 mahalli gazeteyi kapatmıştır. 1981 yılında Ege Bölgesi Turizm Rehberi-İç Anadolu Bölgesi Turizm Rehberi-İzmir ve İlçeleri isimlerini taşıyan 3 kitap yayınladı, 1981 yılında Aydın ve ilçeleri'nde ki ilkokul-ortaokul ve liselerde kitap ve turizm üzerine 69 konferans verdi. 1982 yılında İç Anadolu Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 1982 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2112 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayınlamış olduğu Aydın ve İlçeleri-İzmir ve İlçeleri-Ege Bölgesi-İç Anadolu Bölgesi isimli kitapları okullara tavsiye edildi. 1983 yılında Her Yönü ile Ege Bölgesi isimli kitabı yayınladı, 11 Mart 1984 yılında Nazilli Ticaret Odası Meclis Üyeliği'ne seçildi. 25 Mart 1984 tarihinde Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı oldu, 253 oy alarak muhtarlık seçimini kaybetti, 1984 yılında Her Yönü ile Aydın ve İlçeleri isimli kitabı yayınladı, 1985 yılında 10.000 okula 10.000 kitap bağışladı. 22 Ekim 1985 yılında Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneği Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi, 1986 yılında Nazilli Ticaret Odası'nı temsilen Nazilli Vergi Dairesi Takdir Komisyonu Üyeliğine seçildi. 1986 yılında Ankara'da bulunan Folklor Araştırmaları Kurumu üyesi oldu, 1990 yılında Nazilli Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda 12 hafta süren ''Sevgi Yılı Kültür ve Sanat Toplantıları''nı organize etti ve yönetti. Burada yazı ve şiir yazanlara ücretsiz olarak çok sayıda gazete-kitap-dergi dağıttı, 5 Eylül 1991 yılında Nazilli Belediyesi adına Yayın ve Sanat Fuarı açtı. Burada bir çok gazeteci-yazar-şair-ressam-heykeltraş vb.gibi sanatçılar sergi açtı, Kerim Özbekler tarafından burada yüzlerce gazete-kitap-dergi vb.gibi döküman ücretsiz olarak dağıtıldı. 1992 yılında İstanbul'da 75 gazeteci-yazar ve şaire çalışmaları ile ilgili brifing verdi. Bu brifing haberi 50'ye yakın gazete ve dergide haber olarak yayınlandı, 1999 yılında SSK'den emekli oldu, 2005 yılında Aydın Hürsöz Gazetesi Şairler Antolojisi'nde hayat hikayesi ile birlikte şiirleri yayınlandı. 2005 yılında Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi oldu, 2006 yılında yapılan kongrede derneğin Denetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2006 yılında Aydın'lı yazar ve şair Şükrü Öksüz tarafından hazırlanan ''Hürsöz Gazetesi 2006 Şairler Antolojisi.'' isimli eserin 111-112-113-114.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, Kerim Özbekler'in hayat hikayesi ve fotoğrafı;Ankara'da ikamet eden aslen Diyarbakır'lı olan Elvan Yayınları'nın sahibi İhsan Işık tarafından yayınlanan 13 ciltlik ''Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi''nin 2819.sayfasında da yer almıştır. 4-5-6 Mayıs 2007 tarihinde, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yapılan şiir şölenine, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 2007 yılında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yaşayan E.öğretmen-gazeteci-yazar ve şair Gündüz Aydın'ın hazırladığı ''Sevgi Yolu Şairler Antolojisi-2007.'' isimli eserin 242-243-244-245.sahifelerinde, vesikalık bir fotoğrafı. Hayat hikayesi ile şiirleri yayınlandı, 4-5-6 Temmuz 2008 tarihleri arasında Yozgat'ta yapılan 9.Uluslararası Sürmeli Festivali Şairler Şöleni'ne, Yozgat Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ahmet Sargın'ın daveti üzerine iştirak ederek sahnede şiir okudu, 16-17-18-19 Ekim 2008 tarihlerinde, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş'ın davetlisi olarak Seyhan Sosyal Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği 3.Çukurova Halk Kültür Festivali'ne iştirak ederek Adana'da Şairler Şöleni'nde sahnede şiir okudu, 7-8-9 Kasım 2008 tarihlerinde Antalya'da yapılan 5.Şairler Buluşması'na Güllük Şiir Derneği Başkanı Mustafa Ceylan tarafından davet edildi, burada kendisine Türk Şiirine yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi, 28-29-30 Mayıs 2010 tarihlerinde, Çanakkale Yazarlar ve Şairler Derneği Sponsoru Mustafa Berçin'in davetlisi olarak 2.Çanakkale Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Sabiha Serin'in davetlisi olarak ''Sivas 2.Şairler Şöleni.'' ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 1-2-3 Temmuz 2010 tarihlerinde, Kapadokya Yazarlar ve Şairler Derneği Bşk.Ayşe Paslanmaz'ın daveti üzerine 5.Kapadokya Şairler Şöleni'ne iştirak etti ve sahnede şiir okudu, 24-25-26 Eylül 2010 tarihlerinde, Mümin Uluç organizesi ile Nevşehir'de yapılan 6.Kapadokya Şairler Şöleni'ne (davet üzerine) iştirak etti ve sahneye çıkarak şiir okudu, 18 Haziran 2011 Cumartesi günü, saat.17.00'de Ankara'da Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, Kültür Çağlayanı Dergisi 4.müzik ve Şiir Dinletisi öncesi E.Kültür Bakanlığı Araştırma ve Koordinasyon Dairesi Başkanı-Kültür Çağlayanı Dergisi Sahibi Hayrettin İvgin tarafından kendisine Türk Edebiyatına ve Şiirine yaptığı katkılardan dolayı ''Onur Belgesi.'' takdim edildi, 21 Şubat 2014-02 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan, Nazilli Belediyesi 6.Edebiyat Festivali'ne iştirak ederek okuyuculara ücretsiz gazete-kitap-dergi dağıttı, 2014 yılında Mayıs ayında İstanbul'da Ozan Dergisi'ni çıkaran İsmailoğlu Mustafa Yılmaz'ın yayınladığı ''Ozan Gönül Şairleri.'' isimli eserin 113-114-115.sahifelerinde vesikalık bir fotoğrafı ile hayat hikayesi ve şiirleri yayınlandı, 25 Mart 2016 Cuma günü, saat.15.00'de Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu Nazilli-Aydın adresinde, Nazilli Belediyesi 7.Kültür Sanat Edebiyat Festivali açılış töreni sonrası kendisine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından 50 yıldır ''Basın Yayın Sanat Dünyası'na Yaptığı katkılar.'' nedeni ile plaket takdim edildi. Plaketi, Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına sahnede Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur Gazeteci-Yazar-Şair Kerim Özbekler'e takdim etti. Plaket takdimi sırasında ilçe yöneticilerinin tamamı sahnede yer aldı, 05 Kasım 2016 Cumartesi günü, Aydın'da yayınlanan 12 sahifelik Güzelhisar Gazetesi'nin 3575 sayılı nüshasının 9.sahifesinde Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz'ün ''Sorular Bizden Cevaplar Kerim Özbekler'den.'' başlığı ile tam sahife röportajı yayınlandı.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.