Edebiyat, Dünyasından, Kısa Duyurular | Kerim Özbekler

HECE ŞAİRLERİ ANSİKLOPEDİSİ HAZIRLANIYOR.(SON KATILIM TARİHİ. 30 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE)…
KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR
Ay Yayınları sahibi;Emekli Öğretmen-Gazeteci-Yazar-Şair-Yayıncı Gündüz Aydın, daha önce yayınladığı bir çok ”Şiir Antolojisi”nden sonra şimdi de ”Hece Şairleri Ansiklopedisi” hazırlıyor. Yaklaşık 250 hece şairinin katıldığı bu ansiklopediye, siz de hece şiirlerinizle katılabilirsiniz. Son katılım tarihi, 30 Temmuz 2020 Perşembe.
KATILIM ŞARTLARI;
1.Ansiklopedi karton kapaklı-ciltli ve iki cilt olarak; 17×24 ebat olarak hazırlanacaktır.
2.Hece Şairlerinin Ansiklopedide sıralanışı isimlerine göre alfabetik sıralama ile olacaktır.
3.Ansiklopedide her Hece Şairi iki sayfada yer alacak ve bu sayfaların içinde.
a) Fotoğraf,
b) Özgeçmiş,
c) Beş adet hece şiiri yer alacaktır.
4.Katılım ücretsiz olup, iki cilt ansiklopedi yayımlanınca edinme ücretli olacaktır.
5.Bir adet fotoğraf, özgeçmiş ve 5 adet hece şiiri ayyayinlari45@hotmail adresine veya Gündüz Aydın-Tel.0-542-4278661 watsapp hattına gönderilecektir.
İlgilenenlere, önemle duyurulur.
*****
ERBULAK ÖYKÜ EVİ YARIŞMASI’NI KAZANANLARA BURS VERİLECEK.(SON KATILIM TARİHİ.17 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ)…
AMAÇ;
Ödül, geçirdiğimiz zorlu günlerin bireyin ve toplumun üzerindeki etkilerinin kurgusal alandaki yansımalarını görmeyi ve edebiyat alanında ilerlemek isteyenleri teşvik etmeyi amaç edinir.
KAPSAM;
Ödül, yetişkinler ve gençler (13-16 yaş) olmak üzere iki kategoride verilir. Ödülün düzenlenmesinden, organizasyonundan ve başvuru sürecinden Erbulak Evi sorumludur.
ÖYKÜ YARIŞMASI YARIŞMA KOŞULLARI;
-Ödüle rumuz ile katılmak zorunludur.
-Ödül herkese açıktır ancak Erbulak Evi çalışanları ve akrabaları, Erbulak Evi Yazarlık Okulu kayıtlı öğrencileri ile Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları katılamaz.
-Ödül yönetmeliğine uygun olmayan ve belirtilen tarihten sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmaz.
-Ödüle, bir öykü ile başvurulur; bu öykü daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, basılmamış ve ödül almamış olmalıdır.
-Başvuru sahipleri, dereceye giren öyküler üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını bedelsiz olarak Erbulak Evi’ne devrettiğini kabul eder. Yapıtlar hiçbir şekilde iade edilmez. -İlgili öykü yazar tarafından başka mecralarda kullanılabilir.
-Ödüle gönderilen öykülerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin öykünün telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda öykü sahibi, uğrayacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.
-Başvuru sahipleri yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
-Seçici kurulun yayımlamaya değer bulduğu öyküler kitap hâline getirilir.
-Ödüle katılım sayısına bağlı olarak ön seçici kurul oluşturma yetkisi Erbulak Evi’ne aittir.
ÖYKÜLERDE ARANACAK KOŞULLAR;
-Yarışmanın konusu ”Pandemiden Sonra”dır.
-Ödüle katılacak öyküler, normal sayfa (A4) boyutunda, 12 punto, Times New Roman yazı karakterinde 1,5 satır aralıklı olarak hazırlanarak erbulakevioyku@gmail.com adresine elektronik posta yoluyla gönderilecektir.
-Ayrıca özyaşam bilgisi de (250 kelimeyi geçmemelidir) aynı elektronik postaya eklenmelidir.
-Öykünün sol üst köşesinde katılımcının sadece rumuzu yer almalıdır. Katılımcının adı öyküde yazılmamalıdır.
-Türk dilinin özgünlüğü korunarak, 700 ile 1500 sözcük arasında yazılmış öyküler değerlendirmeye alınır.
-Öykü Türkçe olmak koşulu ile yurt dışından katılım sağlanabilir.
-Internet ortamında meydana gelecek aksaklıklardan Erbulak Evi sorumlu değildir.
-Katılımcı yarışmaya katıldığı andan itibaren bütün bu şartları kabul etmiş sayılır.
YARIŞMA TAKVİMİ;
-Başvuru kabul tarihleri: 06 Temmuz 2020–17 Ağustos 2020,
-Sonuçların ilân tarihi: 01 Eylül 2020
-Ödüle değer bulunan öyküler Erbulak Evi sosyal medya adreslerinden duyurulur.
-17 Ağustos 2020 tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmaz.
ÖDÜLLER;
İki kategoride de yukarıda belirtilen koşullarda “Erbulak Evi Öykü Ödülü” verilir. Ödülü kazanan yapıtlar ve yayımlanmaya değer görülenler (yazarın olurunu almak koşuluyla) basılacak Öykü Seçkisinde yer alır. Yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüller her iki kategori için de aşağıdaki gibidir.
Birinciye %100 Erbulak Evi Yazı Atölyesi Bursu
İkinciye %50 Erbulak Evi Yazı Atölyesi Bursu
Üçüncüye %25 Erbulak Evi Yazı Atölyesi Bursu
(Burslar 2020-2021 eğitim döneminde kullanılmalıdır. Eğitim Ekim-Nisan ayları arasında yaklaşık 6 ay sürmektedir. İstanbul dışından dereceye girecek katılımcılar açılacak sanal sınıfta internet üzerinden eğitim alabileceklerdir.)
YETİŞKİNLER KATEGORİSİ SEÇİCİ KURULU;
Hakan Akdoğan-Aslı Perker-Nermin Mollaoğlu-Sevinç Erbulak-Ayşe Erbulak-Özden İnal.
GENÇLER KATEGORİSİ SEÇİCİ KURULU;
Hakan Akdoğan-Özden İnal-Sevinç Erbulak-Varol Yaşaroğlu-Göktuğ Canbaba-Ömür Kurt-Özden Özgürdal.
*****
VEDAT GÜNYOL 5.DENEME YARIŞMASINI KAZANAN YAZARA 7.500 TL. ÖDENECEK, JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ İLE GENÇ DENEME YAZARI ÖDÜLÜ’NÜ KAZANAN 2 KİŞİYE DE AYRI AYRI 3.000 TL.TAKDİM EDİLECEK.(SON KATILIM TARİHİ.15 KASIM 2020 PAZAR).
Kartal Belediyesi, çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına düzenlediği deneme yarışmasının 5’incisini gerçekleştiriyor.
Başta edebiyat alanına giren sorunlar olmak üzere toplumsal yaşam içinde insanı ilgilendiren hemen her konuya eğilen “Yazarların Cumhurbaşkanı” Vedat Günyol’u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanındaki çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen “Vedat Günyol Deneme Ödülü” tüm yazarları bekliyor.
Türkiye Yazarlar Sendikası, Kırmızı Kedi Yayınevi, Cumhuriyet Gazetesi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı’nın da destek verdiği “Vedat Günyol Deneme Ödülü”ne katılmak isteyen yazarlar için 6 Temmuz’da başlayan başvurular, 15 Kasım 2020’ye kadar devam edecek.
SEÇİCİ KURUL;
Adem Uçar-Adnan Özyalçıner-Aykut Küçükkaya-Celal Ülgen-Rengin Cemiloğlu-Tahir Şilkan-Uğur Kökden.
ÖDÜLLER;
Yarışmada ödül alan eser, bir kitap olabilecek hacim ve biçimde olması halinde yayımlanacak ve birinci olan yazar 7500 TL ile ödüllendirilecek. Ayrıca Jüri Özel Ödülü; 3 bin TL ve Genç Deneme Yazarı Ödülü olan 3 bin TL de sahiplerini bulacak. 7 Mart 2021 Pazar günü düzenlenecek törenle ödüller, sahiplerine verilecek.
BAŞVURU ADRESİ;
Ebru Şahin
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Yukarı Mahalle, Belediye Caddesi, No.6 Kartal-İstanbul
Tel.0-216-2805806
E Posta.ebrusahin@kartal.bel.tr
*****
Devrim Boran
Çınardibi Yazı ve Şiir Dergisi
Dumlupınar Mahallesi, Anadolu Caddesi, No.93/A Ümraniye-İstanbul
Tel.0-554-1364490
E Posta.cinardibidergisi@hotmail.com
NOT.Dergi adresine yayınlanması için, yazı ve şiir iletebilirsiniz.
*****
Sevinç Fırat
Zengin Yayıncılık
Hobyar Mahallesi, Cağaloğlu Yokuşu, No.8, Karvar İş Hanı,. K.3. Fatih-İstanbul
Şube.
Zengin Kitabevi Kırtasiye Yayıncılık
Abdurrahman Gazi Mahallesi, Hızırbey Caddesi, No.19-A Sancaktepe-İstanbul
Tel.0-535-0124060
WhatsApp.0090-535-0124060
E Posta.zenginyayincilik@hotmail.com
Web Sitesi.http://www.zenginyayincilik.com
NOT.Yazdığınız kitaplar için, bağlantı kurabileceğiniz bir yayınevi.
*****
FETÖ;BİR HAÇLI, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR…
Ömer SAĞLAM
FETÖ öyle bir hain ve kalleş örgüttür ki; altına imza attığı her hadisenin, seçtiği her tarihin ve kullandığı her kavramın ayrı bir önemi ve anlamı vardır.
Bu yönüyle bakıldığında; FETÖ’nün batılı bir üst akıl tarafından kurdurulup yönetildiği, eylem planlarının da yine batılı bir üst akıl tarafından yapıldığı o kadar açıktır ki; başında sıradan bir din adamının bulunduğu yerli bir akıl, bu kadar kompleks ve komplike düşünemez, bu kadar detaylı analizler yapamaz dedirtiyor insana!
Yani bize göre FETÖ, sadece ABD’nin de kurup yönettiği bir örgüt değil, bütün batılıların bir şekilde bulaştığı ve destek verdiği bir terör örgütüdür.
Unutmayın ki; Türkiye’den firar eden FETÖCÜ teröristlerin pek çoğu, şu anda Avrupa ülkelerinde yaşıyorlar ve o ülkelerden himaye görüyorlar.
Özetle; bize göre FETÖ, bir Haçlı terör örgütüdür!
Bizi böyle düşünmeye sevk eden bir neden de 11 Eylül 2001 günü New-York’ta Dünya Ticaret Merkezi’ne yapılan saldırıdan sonra 16 Eylül 2001 günü dönemin ABD başkanı J.Walker Bush’un “Terörizme karşı bu Haçlı Seferi, bu savaş zaman alacaktır. Amerikalılar sabırlı olmalıdır” şeklinde yapmış olduğu açıklamadır.
Mesela;
Başında Türkiye’nin 26. Genelkurmay Başkanı’nın bulunduğu iddia edilen terör örgütünün adını Türklüğün en kutsal kavramlarından birisi olan “ERGENEKON” koyarak, bu kutsal kavramın lekelenmesini hedeflemiştir.
Danıştay saldırısını Alparslan Aslan isimli bir şahsa yaptırtarak Türkler’e Anadolu’nun kapısını açan ünlü Türk Mareşali Alparslan’ın adını lekelemek istemiştir.
YSK üyelerini tenzih ederim; ancak yargı erkinin, büyük oranda FETÖ’nün eline geçmesine sebep olan 2010 referandumunun 12 Eylül’e isabet etmesi de tamamen bir tesadüf sayılamaz bence.
Allah diğer bütün günleri torbaya mı girmişti de buluna buluna 12 Eylül bulundu referandum için!
Silahlı Kalkışma hareketini 15 Temmuz gününe denk getirilerek İkinci Viyana Kuşatması’nın intikamı alınmak istenmiştir!
Çünkü Türk Generali Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komutasındaki Türk Ordusu, Viyana üzerine yönelik taarruzunu 15 Temmuz 1683 günü başlatmıştır.
İsyan girişimini bir Cuma günü başlatarak, 23 Nisan 1920 Cuma günü kurulan yeni Türkiye devletini yine bir Cuma günü yıkmak istemişlerdir.
Zira cumhuriyet her ne kadar 29 Ekim 1923 günü ilan edilmiş ise de devletin resmi kuruluş tarihi, aslında TBMM’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920 olmak gerekir.
Cuma günü, aynı zamanda Türklerin Malazgirt’te Haçlı ordusunu bozguna uğrattığı gündür ki; yukarıda Alparslan ismi için yapmış olduğumuz yorum burada da geçerlidir.
Ergenekon Davası’nda esas hakkındaki mütalaa 18 Mart 2013 günü okunmuş ve savcı başta Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere çoğu asker 64 sanık hakkında “müebbet hapis” istemiştir.
18 Mart 1915, Haçlı donanmasının Çanakkale’de mağlup edildiği gündür.
Yani FETÖ, silahlı isyan girişimi için 15 Temmuz gününü tercih etmekle hem 18 Mart 1915’in 15’ine atıfta bulunmuş, hem de FETÖCÜ savcılar, Ergenekon davasına ilişkin Esas hakkındaki mütalaalarını 18 Mart’ta açıklamakla, Haçlı donanmasının 18 Mart 1915 mağlubiyetinin intikamını almak istemişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı ve birçok üst düzey general hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları içeren kararın verildiği, yani Ergenekon davasının karara bağlandığı tarih ise 5 Ağustos 2013’tür.
Yani Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Paşa’ya başkumandanlık görevinin verildiği günün (5 Ağustos 1921) yıldönümü olan gün.
Belki biraz zorlama yorum olabilir ama 7 Ağustos 1964, Türk savaş uçaklarının Kıbrıs’taki Rum mevzilerini bombaladıkları tarihtir.
5 Haziran 1964 ise ünlü Johnson Mektubu’nun gönderildiği tarihtir ki; bu, mektup olmaktan daha çok adeta Türkiye’ye verilmiş bir NOTA ve ültimatomdur.
Prof. Dr. Fahir Armaoğlu bu mektup hakkında şöyle der:
“Nasıl 12 Mart 1947 tarihli Truman Doktrini Türk-Amerikan münasebetlerinde bir dönüm noktası olmuş ise 5 Haziran 1964 tarihli Johnson Mektubu da Truman Doktrini’nin açmış olduğu sağlam bir dönemi tersine çeviren bir dönüm noktası olmuştur”
Prof. Dr. Kemal Arı ise bu mektup hakkında şöyle der:
”ABD Başkanı Johnson’un 5 Haziran 1964 tarihinde Türkiye Başbakanı İsmet İnönü’ye gönderdiği mektup, Türkiye’de artık zaten ters yüz olmaya başlayan Amerikan algısını, bütünüyle diplere doğru itiverdi” (14 Ağustos 2019)
****