Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Duvarlara Bakın

16.01.2016
1.874
A+
A-
Duvarlara Bakın

Avrupa Gazetesi

Dursaliye Şahan

 

Sanata ilgisi olmayanlar bile bilir. Duvar çaresizliğin simgesidir. Gri duvar görüp hayra yoran var mıdır?

Sistemin mafyalaştırdığı ‘sanat’ piyasası anarşik sanatçıları kızdırdı.

İlk kim başlattı bilmiyorum.

(Eser Nisan Yağmur’a sormak gerek. Bu konuda Türkiye’deki tek uzman ya da en yetkin o sanıyorum.)

İşte bu ruhu her daim muhalefet olan sanatçılar isyan edince yoku var ettiler.

Boş duvarları tuval olarak kullanıp sokakları evrene açık galerilere dönüştürdüler.

Şu aldığımız nefesi bile paraya çevirmenin yollarını arayan hain kim bilir nasıl da kara kara düşünüyordur.

Birkaç gün önce Eser (Nisan) ile Troy’da kahve içiyoruz; “Galeriler sokak sanatına da el attı” gibi bir şeyler söyledi. Tam, “Nasıl olur?” diyecektim ki masaya gelenler oldu.

O konuyu araştıracağım merak ettim ama şimdi size söylemek istediğim başka bir şey var.

Böyle sokaklarda yürürken önünüze bir duvar çıkarsa durun. Üzerinde resim veya heykel varsa gözünüzün ucuyla da olsa şöyle bir bakın.

“Gri duvarlar içinde gri toplumlar barındırır,” diyen ve tabii diğerleri onları tam da sizin için yarattı.

Ha duvar boşsa şaşırmayın. Siz, biz yani birçoğumuz sokak sanatına yabancı değiliz ki.

Zifiri karanlıkta polis ve asker peşindeyken duvarlara orak çekiç resmedenlerin bu uğurda canından olanların coğrafyasından geldiğimize göre…

Unutulmayan Aşklar geliyor

Hafta sonu üç-beş arkadaş bir araya geldik.

Bu kez konu Yaşar Kemal’di. Hastalığı nedeniyle gündeme geldi ama sonra haliyle sohbet romanları üzerinde yoğunlaştı.

Mesut (Akın) Halikarnas Balıkçısı ve Anadoluculuk üzerine hazırlanıyor. Ondan sonraki toplantı Unutulmayan Aşklar üzerine olacakmış.

E haliyle 14 Şubat geliyor.

Yukarıdaki kare o sohbetten bir an.

Şairin dediği gibi; Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.

(Soldan sağa)Hülya Samyeli Noseda, Gülseren Ersoy, Rengin Akgün, Meral Gözen, Seniha Russell, Dursaliye Şahan, Esat amca, Stewan Russell, İsmail Gözen, Osman Şahan.

Bu arada Antakya’daki Edebiyatçılar Derneği’nden de bir mail aldım. Sağ olsun Nebih (Nafile) bey göndermiş.

Yılın ilk edebiyat etkinliğini gerçekleştirmişler. Savaşın ortasında şiir, öykü ve türkülerden oluşan böylesi anlamlı bir eylem ne güzel.

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.