Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

DR. Muhsin BOZ’un yazarlık serüveni

16.10.2016
4.786
A+
A-
DR. Muhsin BOZ’un yazarlık serüveni

DR. Muhsin BOZ’un Yazarlık Serüveni / Yazı Atölyesi

 

EPİGRAF

          Sokakları bok götürüyorken, kanalizasyonun pis suları her yeri kaplamışken, herkes pis kokuları kokluyor ve bundan şikâyet ediyorken, niye biz yazdığımız zaman sadece ve sadece çiçeklerin güzelliğinden ve ne harika koktuklarından söz etmek zorunda kalalım.

 

Sanullah İbrahim – Mısırlı Yazar

dr-muhsin-bozun-yazarlik-seruveni-yazi-atolyesi-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muhsin Boz, Antakya’da, 1961’de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi (1985). 1989-1994 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji (intaniye) üzerine uzmanlaştı. Antakya’da uzman doktor olarak çalışıyor. 1998’de, edebiyata “merhaba” dedi. Öykü yazıyor. 2000’de Varlık dergisinde bir öyküsü yayımlandı. 2001’de, “Onlar Hayvandı Ama…” adlı kitabı çıktı. 2002’de, Pir Sultan Abdal Öykü Yarışması’nda, bir öyküsü günün anısına yayımlanan kitapta yer aldı. 2003 Ankara Öykü Günleri’ne bir öyküyle katıldı. 2003, 2004, 2005 yılları Antakya Edebiyat Günleri’ne birer öyküyle katıldı. 2005’te III. Gila Kohen Öykü Yarışma’sında, bir öyküsü günün anısına yayımlanan kitapta yer aldı. Adana’da Lül ve İmgelem; Ankara’da Yoğunluk; Antakya’da Amik, Karalama, Taflan, Dar Sokak, Çağla, Amanos Yazıları ve Güney Rüzgârı dergilerinde; Özyurt ve Cemre yerel gazetelerinde bazı öyküleri yayımlandı. 2009’da Notos, 2010’da Hayal ve Lacivert edebiyat dergilerinde öyküleri yayımlandı. Evli ve bir çocuk babası.

TIP KOKULU ANILAR

 

Bu yılın Ocak ayında,  Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan “Tıp Kokulu Anılar” adlı kitap piyasaya çıktı. Kitabın yazarı Muhsin Boz, bir tıp doktoru. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1985 mezunu.

Kitap, adından anlaşılacağı üzere anı türünde.  Altı bölümden oluşuyor. I. Bölüm: 1979-1985, öğrencilik anıları. II. Bölüm: 1986-1989,  mecburi hizmet ve askerlik anıları. III. Bölüm: 1989-1994, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki ihtisas (uzmanlaşma) anıları. IV. Bölüm: 1994-2000, Marmaris anıları. V. Bölüm: 2000-2005, Antakya anıları. VI. Bölüm: Sağlık çalışanlarının anıları.

Kitabın arka kapak yazısını, sınıf arkadaşı Resmiye Töre Beşikçi yazmış.

Kitabın epigrafı, Mısırlı Yazar Sanallah İbrahim’e ait: Sokakları bok götürüyorken, kanalizasyonun pis suları her yeri kaplamışken, herkes pis kokuları kokluyor ve bundan şikâyet ediyorken, niye biz yazdığımız zaman sadece ve sadece çiçeklerin güzelliğinden ve ne harika koktuklarından söz etmek zorunda kalalım?

Kitabın bulunduğu yerler:

 

1 – Kurgu Kültür Merkezi Yayınları

Konur Sokak, No: 13/5, Ankara

Tel: 0 312 419 54 85

2- İmge Kitabevi

Kızılay Konur Sokak

No: 17, Çankaya/Ankara

Tel: 0 312 417 01 37

3- Dost Kitabevi

Meşrutiyet Cad

Çankaya, Ankara

4- Doğu Kitabevi

Narlıbahçe Sokak, No: 6

Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 527 29 26

5- Taha Barutçu Kitabevi

Hürriyet (Saray) Caddesi

No: 15 Antakya / Hatay

Tel: 0 326 215 36 11

 

MUHSİN BOZ’UN İKİNCİ BASKI YAPAN KİTABI 


dr-muhsin-bozun-yazarlik-seruveni-yazi-atolyesi

Boz’un Eseri:

Onlar Hayvandı Ama… (Anı-Öykü, 2. Baskı, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları,  2012

 

GİRİŞ YAZISI

Her insanın öğrenciliğinde ve iş hayatında unutmadığı/unutamadığı acı-tatlı anıları vardır. Benim de bu türden anılarım oldu elbette.  Olayı yaşadığım sırada beni üzen, beni kahreden pek çok sorunun, sonradan aklıma geldiğinde, buruk bir tat, buruk bir haz bıraktığını gördüm.  Zaman zaman kahkahalarla güldüm kendime. “Bu, öyle çok büyük bir sorun de­ğilmiş aslında. Neden büyütmüşüm bir zamanlar?” dediğim çok oldu. Bazı sorunlarsa, mesleklerin en zorlarından biri olan tıbbın, uyaranlarıydı, kafeiniydi, dopingle­riydi, ilaçlarıydı…

Aslında, “anılarımı yazma” gibi bir düşünce içinde değildim ilk önceleri,  Ama öylesine ilginç şeyler oluyordu ki hayatta, onları yazmamak, başka insanlarla paylaşmamak, yaşanmış an’a haksızlık olacak diye düşündüm sonradan.  Kitabımdaki olaylar, anılar, an’lar; sağlık çalışanları –özellikle doktorlar– tarafından okuduğunda, eminim ki çoğu şöyle diyecek: “Bu da bir şey mi? Ben de bir benzerini yaşamıştım. Hatta bir defasında…” şeklinde yaşadıkları bir olayı anlatacaklar çevrelerindekilere. Belki onlar da yazsa, yazdıklarımın bir benzeri çı­kacak ortaya. Boşuna dememişler, “benim hayatım da bir roman aslında…”  Evet, herkesin koltuğualtında taşıdığı bir romanı, belki de birkaç romanı vardır; başka insanlar tarafından görünmeyen, yazılsa, sayfalara dökülse…

Biz hekimler, tıp fakültelerinden mezun olduğumuz gün yemin ederiz. Herkesin bildiği gibi, “Hipokrat Andı”mız vardır. Bu yemin sırasında, “hastaların sırlarını kimseye söylemeyeceğimize, hocalarımızı sayacağımıza,” yemin ederiz. Ben, bu kitabı yazmakla, hem hastalara, hem hocalara ayıp etmiş oldum sanırım; yeminime de sadık kalmadım. Ama “bunlar yazılmalıydı” diyorum. Eğer bu tür şeyler yazılmazsa, dile getirilmezse şu kısacık hayatta, nasıl doğruları bulacak, nasıl kamburumuzu düzeltecek, nasıl gözlerimizden yaş gelene kadar kahkahalarla gülecektik? Bu kitabı okuduğu sırada hasta olan bir insan, eminim ki alınacaktır. Ama unutmamalı ki, her insan, hayatı boyunca birkaç kez hastalanır zaten. O halde alınmanın, küsmenin bir anlamı yok. Burada yazılan, anlatılan, eleştirilen; hasta, hoca, hekim değil, insanın ta kendisi.

Bu kitapta adı geçmese de, kendisinden bahsedildiğini anlayan; kendisine göre kırdığım, bana göre haklı olarak eleştirdiğim,  üzdüğüm tüm insanlardan özür, özür, özür!

Muhsin Boz,

Antakya- 2016

 

Muhsin Boz, Hataylı bir hekim. İkinci baskısını yapan “Onlar Hayvandı Ama…” kitabı, bu duyarlı, aydınlanmacı hekimin, onlara ilişkin gözlemlerini, yorumlarını, izlenimlerini aktardığı anılardan, öykü tadındaki anlatılarından oluşuyor. Yazın başta olmak üzere çoğu sanat ürünlerinde evcil hayvanlarla ilgili öykülerle sıkça karşılaşılır; doğaldır. Bazı yaban hayvanlarından da simgesel olarak, metaforlar aracılığıyla söz edildiği görülür. Oysa Boz’un hayvanları oldukça farklı ve alışılmadık bir bakışla anlatılıyor.
Burhan Günel

Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2013

Dili: Türkçe
Yayınevi: Kurgu Kültür

Muhsin Boz’un bir diğer eserini, aynı yayınevi, 2012 yılında edebiyat dünyasına kazandırdı: Onlar Hayvandı Ama… Yazarın iletişim adresleri: Mobil telefon: 0 532 425 37 66. E.posta: bozmuhsin@yahoo.com.tr.

Yazarı kutluyor, nice kitaplara diyoruz.

 

 

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.