Dolar 35,6011
Euro 36,7757
Altın 3.097,79
BİST 10.016,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 15 °C
Az Bulutlu

Haftanın Filmi | Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mockingbird) | Herper Lee

Haftanın Filmi | Bülbülü Öldürmek (To Kill a Mockingbird) | Herper Lee

Film değerlendirme: Cemil Uçar

 Bülbülü Öldürmek (1960), Amerika’nın güneyinde ırkçılığı ve adaletsizliği çocuk gözünden aktaran bir başyapıt olarak kabul edilir.

Bu roman, 1961 yılında Pulitzer Ödülü’nü kazanarak Lee’nin edebiyat kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Kitap, derinlikle ele aldığı temalar ve karakter gelişimiyle, hem eleştirmenlerden hem de okurlardan büyük beğeni topladı.

Bülbülü Öldürmek, yalnızca Amerika’da değil, tüm dünyada en çok satan romanlardan biri haline geldi.

Haber Haynağı: haberkontak.com/

 


To Kill a Mockingbird Hakkında

Büyük Ekonomik Buhran yılları olan 1930’larda ırkçılığın en zirve noktasında bulunduğu bir sürede ABD’nin güney eyaletlerinden Alabama’da, ırza geçme suçundan tutuklu siyah bir adamın savunmasını üstlenen, onu savunurken de önyargılı ve hoşgörüsüz kasaba halkına karşı duran ilkeli ve gözüpek bir avukatın(Atticus Finch :Gregory Peck) öyküsünün anlatıldığı bu siyah beyaz film uyarlandığı roman kadar ses getirmişti.

Film sekiz dalda birden aday gösterildiği Akademi Ödülleri’nden “en iyi erkek oyuncu”, “en iyi sanat yönetimi” ve “en iyi uyarlama senaryo” dallarında olmak üzere üçünü kazanmıştı. Ayrıca Cannes Film Festivali’nde Robert Mulligan’a “Gary Cooper Ödülü” verilmişti.

“Bülbülü Öldürmek” ABD’de “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” filmler arasına seçilmiş ve Kongre Kütüphanesi’nin “Ulusal Film Arşivi”nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. “Amerikan Film Enstitüsü” 2007’de filmi “Tüm zamanların en önemli filmleri” listesinde 25. sırada ilan etmiştir.

 


Yönetmen: Robert Mulligan

Aktörler: Mary Badham, Frank Overton

Tür: Suç /Dram

Alternatif ismi: Bülbülü Öldürmek

İlk gösterim tarihi:1963

Film süresi:129 Dakika

Ülke: Amerika

 

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. https://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   https://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Okey Oyna ankara chat istanbul chat