Dolar 34,9463
Euro 36,7247
Altın 2.981,74
BİST 10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 15 °C
Açık

BarbareStudio’nun İlk Sergisi “Yer Duygusu” Tekirdağ’da İzleyiciyle Buluşmaya Devam Ediyor

BarbareStudio’nun İlk Sergisi “Yer Duygusu” Tekirdağ’da İzleyiciyle Buluşmaya Devam Ediyor

Celine Topsakal kuruculuğunda hayata geçen Barbare Studio’nun ilk sergisi “Yer Duygusu”, 14 Eylül’de T. Melis Golar küratörlüğünde Tekirdağ’da yer alan Barbare Bağları’nda açıldı. 2002 yılından beri faaliyette olan Barbare Bağları’nda kurulan Barbare Studio, ilk misafir sanatçı/küratör projesi ve sergisiyle karşımıza çıkıyor. “Yer Duygusu”; yerli ve yabancı, ilk defa sergilenecek ve deneyimli sanatçıları bir araya getirerek birlikte üretmenin altını çiziyor.

Sanatçıları üzüm bağlarında yapıtlar üretmeye davet eden sergi, kutsal sayılan bereketiyle gelen, şenliklerle kutlanan bağbozumu sırasında gerçekleşiyor. Sergi; şarap üretiminde kullanılan, şarabın kendine özgü karakterini veren toprak, iklim ve çevre gibi faktörlerin birleşimi anlamına gelen Fransızca’daki “terroir” kelimesinden referansla“Yer Duygusu” adını alıyor. Bu tanım aynı zamanda insanın doğa ile bağını şiirsel bir biçimde temsil ediyor. Etimolojik olarak insanın yeri hisseden ve yaşayan bir varlık olarak nitelendirmesi, insan-doğa ilişkisinin tüm mesafelere rağmen devam ettiğini, doğa ile olan bağlarını henüz hâlâ koparmadığını vurguluyor.

Bağa ruh katan tüm elementleri dinlemek, hissetmek ve anlamak için yola çıkan sergi, üretirken arazide olmanın kıymetine inanıyor. Bu sebeple, sanatçı konuk programını bağların içine konumlandıran Barbare Studio, yerel üreticiler, zanaatkarlar ve araştırmacılarla birlikte çalışmayı hedefliyor. Sergi Barbare’nin bulunduğu coğrafya, iklim, ekolojik çeşitlilik, sınır ve tarih ile bütünleşerek, ahenk içinde çok sesli bir yapıyı çağırıyor. Görünmezi görünür kılmayı, doğada iz sürmeyi, dengeleyici kuvvet yaratmayı, beslemeyi, gözlemlemeyi etkin hâle getirmeyi amaç ediniyor. Üzüm bağları insan olmayanla kurulacak olan yeni bağlara ilham olmaya hazırlanıyor.

“Yer Duygusu”, misafir sanatçı ve küratör programının ilk bölümü olarak karşımıza çıkıyor. Programın küratör konuğu üç yıl boyunca T. Melis Golar olacak. Sanatçıların Barbare Bağları’nın sunduklarına dair araştırmaları, verdikleri yanıtlar ve oluşturdukları üretimler neticesinde eklemlenen ve birbirinden öğrenen bir yapı sunacak ve her sergi bir sonraki serginin başlığına ilham olacak. Sonuç yerine süreç odaklı ilerleyen ve bir metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini andıran seri, üç yılın sonunda deneyim, araştırma ve bulgularla elde edilmiş bir küratöryel perspektif ve arşiv sunacak. Bu yaklaşım araziye, coğrafyaya ve tarihe uzun vadede hâkim olmayı ve farklı konular üzerinden mekânın yeni okumalarını sunmayı hedefliyor.

Sergide yer alan sanatçılar:

Dilşad Aladağ, Valentina Bacci, Serra Bilgincan, Dilan Bozer, Didem Erk, Berkay Kahvecioğlu, MiloKester, Lalin Mercan, Rhian Harris Mussi, Sam Nicholson, Büşra Özdemir, Furkan Öztekin, Arthur Rabut, Eda Şarman, Cengiz Tekin, Murat Yıldız.

“Yer Duygusu” sergisi, Trakya’nın topraklarını anlamak, mitolojik, biyolojik, topografik ve dilbilimsel ilişkileri kurmak, yeniden yorumlamak ve yeri duyumsamak adına 13 Kasım tarihine dek ziyaretçilerini bekliyor.

Barbare Studio hakkında:

 Celine Topsakal kuruculuğunda hayata geçen Barbare Studio, Trakya’nın kalbinde, bir aile bağı olan Barbare Bağları topraklarının bünyesinde doğmuş, işbirlikçi multidisipliner bir sanat platformudur. Barbare Bağları’nın ve ailesinin maddi – manevi desteği ve ev sahipliğiyle Türkiye’deki sanatçılara alan açar. Sanat ve bağcılığı bir arada düşünerek insanın bu coğrafya ile olan ilişkisine derinlik kazandırmayı hedefler. Küreselleşen dünyada iklim değişikliğine karşı bir direnç oluşturan, sanat ve arazinin sunduklarıyla geri dönüştüren ve kolektif bilinçle üreten işbirlikçi bir ortam amaçlar. Bunu ev sahipliğini Barbare Bağları’nın yaptığı, konaklama programları ve etkinlikleri aracılığıyla gerçekleştirir. Çevre ve kendimizle ilişkimizi derinlemesine inceleyen sanat eserlerini sergileyen arazinin kendisidir. Barbare Studio, deneyimi çeşitlendirerek kırsal ve kentseli yakınlaştırır.

 

Instagram:

https://www.instagram.com/barbare.studio

 

Adres: Yazır Köyü, Karaağaçlık Mevkii, Tekirdağ

 Detaylı bilgi ve söyleşi talepleri için lütfen iletişime geçiniz:

 

Burcu Dimili

burcudimili@gmail.com

+90 (554) 458 33 13

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.