Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 7’ncisi Old Town Festivali düzenlendi
7’nci Kaleiçi Old Town Festivalinde ‘Tarihi mirasımızı kutladı.’
Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 7’ncisi düzenlenen Old Town Festivali başladı. Festival kapsamında tanıtılan projenin ilk ayağında, 11 tarihi yapının geçmişteki izleri sürüldü. Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Aslında bütün tarihi mirasın bugüne gelebilmiş olmasının kutlamasıdır” dedi.
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 7. Kaleiçi Old Town Festivali, önceki gün başladı. 27 ülkeden 52 kentin katılımıyla 16 Ekim’e kadar devam edecek festivalde, Kaleiçi’nin 33 ayrı noktası, 111 etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Tarihi Kaleiçi’miz gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirlerin hikayelerini ortaklaştırmak, şehirler arasında kalıcı dostluk köprüleri inşa etmek için Kaleiçi Old Town Festivali’mizin ilkini 2015 yılında gerçekleşti. Old Town Festivali ile Muratpaşa’mız bugün Avrupa’dan Orta Asya’ya çok geniş bir coğrafyada bir şehirlerarası yepyeni ağın parçası haline geldi.
Mutluluk köprüsü, Antalya – Muratpaşa
Antalya Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel çocukların iplerden saç, düğmelerden göz dikerek oyuncağa dönüştürdüğü çoraplar kırtasiye malzemeleriyle birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesindeki Hacıhalil İlkokul’una gönderildi.
Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel çocuklar bu kez köy okulları için bir araya geldi. Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek Yaşam Merkezi’nin sanat atölyesinde, çocuklar eğitmenlerin yardımıyla çoraplardan bebekler yaptı.
Çorap bebekler için önce rengarenk iplerden saçlar kesildi, göz yerine kullanılacak düğmeler belirlendi, kumaş parçalarından küçük süslemeler hazırlandı. Ardından çorapların içine kalıplar yerleştirildi ve içleri pamukla doldurulup bebekler dikildi.
Özel çocukların diktiği çorap bebekler, okuma-boyama kitapları ve kırtasiye setleriyle birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesinde 2 dersliği, 3 öğretmeni ve 29 öğrencisi bulunan Hacıhalil İlkokulu’na gönderildi. Oyuncakları ve kırtasiye setlerini alan öğrenciler, Antalya’daki arkadaşlarına teşekkür ettikleri bir video çekti.
Festival kapsamında projede yer alan hikâyeler
1875 yılında İtalyan ve Türk ustalara yaptırılan, Antalyalıları hurmayla tanıştıran Hassun Kaptan Konağı,
Selanik’ten mübadeleyle gelen Hasan ve Nesli Kıvırcık çiftinin 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı Çerçiler Evi,
Mübadeleyle gelen terzi Emin Doman ve ailesinin yaşadığı ev
Arnavut kökenli Toker ailesinin yaptırdığı Kaçaroğlu Evi,
40 yıl muhtarlık yapan ve ‘Kont’ adında pansiyonu olan Salih Asa ve ailesinin yaşadığı Kont Salih’in Evi,
Mübadeleyle Kıbrıs’tan gelen Ayşe ve Derviş Kulaksızlar çiftinin evi,
Selanik göçmeni Hasan Attanindi ve ailesinin yaşandığı ve bugün bir sanat galerisi olarak hizmet veren Simitçi Mıstık Galerisi,
Dönemin Antalya Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan Mustafa Paşa Akdemir’in Giritli bir aileden satın aldığı Paşalar Konağı.
Web: http://www.muratpasa-bld.gov.tr
E-posta: info@muratpasa-bld.gov.tr
Telefon: 0(242) 320 22 22
Adres: Fener Mahallesi Tekelioğlu Caddesi No:63 07160 Muratpaşa / ANTALYA
Adres: Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evi