ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 7’ncisi Old Town Festivali düzenlendi

16.10.2022
213
A+
A-
Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 7’ncisi Old Town Festivali düzenlendi

7’nci Kaleiçi Old Town Festivalinde ‘Tarihi mirasımızı kutladı.’

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 7’ncisi düzenlenen Old Town Festivali başladı. Festival kapsamında tanıtılan projenin ilk ayağında, 11 tarihi yapının geçmişteki izleri sürüldü. Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Aslında bütün tarihi mirasın bugüne gelebilmiş olmasının kutlamasıdır” dedi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 7. Kaleiçi Old Town Festivali, önceki gün başladı. 27 ülkeden 52 kentin katılımıyla 16 Ekim’e kadar devam edecek  festivalde, Kaleiçi’nin 33 ayrı noktası, 111 etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

 Tarihi Kaleiçi’miz gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirlerin hikayelerini ortaklaştırmak, şehirler arasında kalıcı dostluk köprüleri inşa etmek için Kaleiçi Old Town Festivali’mizin ilkini 2015 yılında gerçekleşti. Old Town Festivali ile Muratpaşa’mız bugün Avrupa’dan Orta Asya’ya çok geniş bir coğrafyada bir şehirlerarası yepyeni  ağın parçası haline geldi.

 Mutluluk köprüsü, Antalya – Muratpaşa

 Antalya Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel çocukların iplerden saç, düğmelerden göz dikerek oyuncağa dönüştürdüğü çoraplar kırtasiye malzemeleriyle birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesindeki Hacıhalil İlkokul’una gönderildi.

Engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel çocuklar bu kez köy okulları için bir araya geldi. Özel Gereksinimli Bireyler Sosyal Destek Yaşam Merkezi’nin sanat atölyesinde, çocuklar eğitmenlerin yardımıyla çoraplardan bebekler yaptı.

 Çorap bebekler için önce rengarenk iplerden saçlar kesildi, göz yerine kullanılacak düğmeler belirlendi, kumaş parçalarından küçük süslemeler hazırlandı. Ardından çorapların içine kalıplar yerleştirildi ve içleri pamukla doldurulup bebekler dikildi.

 Özel çocukların diktiği çorap bebekler, okuma-boyama kitapları ve kırtasiye setleriyle birlikte Adıyaman’ın Besni ilçesinde 2 dersliği, 3 öğretmeni ve 29 öğrencisi bulunan Hacıhalil İlkokulu’na gönderildi. Oyuncakları ve kırtasiye setlerini alan öğrenciler, Antalya’daki arkadaşlarına teşekkür ettikleri bir video çekti.

 

Festival kapsamında projede yer alan hikâyeler

1875 yılında İtalyan ve Türk ustalara yaptırılan, Antalyalıları hurmayla tanıştıran Hassun Kaptan Konağı,

Selanik’ten mübadeleyle gelen Hasan ve Nesli Kıvırcık çiftinin 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı Çerçiler Evi,

Mübadeleyle gelen terzi Emin Doman ve ailesinin yaşadığı ev

Arnavut kökenli Toker ailesinin yaptırdığı Kaçaroğlu Evi,

40 yıl muhtarlık yapan ve ‘Kont’ adında pansiyonu olan Salih Asa ve ailesinin yaşadığı Kont Salih’in Evi,

Mübadeleyle Kıbrıs’tan gelen Ayşe ve Derviş Kulaksızlar çiftinin evi,

Selanik göçmeni Hasan Attanindi ve ailesinin yaşandığı ve bugün bir sanat galerisi olarak hizmet veren Simitçi Mıstık Galerisi,

Dönemin Antalya Belediyesi’nde zabıta olarak çalışan Mustafa Paşa Akdemir’in Giritli bir aileden satın aldığı Paşalar Konağı.

Web: http://www.muratpasa-bld.gov.tr

E-posta:  info@muratpasa-bld.gov.tr

Telefon: 0(242) 320 22 22

Adres: Fener Mahallesi Tekelioğlu Caddesi No:63 07160 Muratpaşa / ANTALYA

Adres: Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evi

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.