Dolar 34,4910
Euro 36,3975
Altın 2.965,97
BİST 9.261,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 19 °C
Çok Bulutlu

Açıkkara Dergisi 49. sayısı ile okurlarıyla buluştu

26.03.2022
646
A+
A-
Açıkkara Dergisi 49. sayısı ile okurlarıyla buluştu

Açıkkara mizah dergisi 49. sayısı yine dopdolu. Her sayıda olduğu gibi bu sayı da usta malı bir şiirle başlıyor: Âşık Şenlik’in Sicilname’si. Tacettin Şimşek “Körling Seyircisi” isimli anı tadında öyküsünden körling izlemenin de bir adabının olduğunu öğreniyoruz. Futbol maçı seyreder gibi körling seyredilir mi, seyredilirse nasıl olur? Bu sorunun cevabı olarak biz, Tacettin Hoca gibi bir seyirci olur diyelim, gerisini okuyucuya bırakalım.

Mehmet Pektaş, gündemin en sıcak konusu olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline mizahi bir öyküyle tepki gösteriyor. Putin Esas Duruşta isimli öyküde, Putin esas duruşa geçiyor. Kimin karşısında esas duruşa geçtiğini merak edenlere öyküyü okumalarını tavsiye ediyoruz. Hülya Tozlu, Kolonyalı Su isimli yazısında bir otobüs yolculuğu sırasında başına gelen trajikomik olayı anlatıyor.

Halit Yıldırım, Küfeci İrfani’nin ağzından anlattığı hikâyelere devam ediyor. Ben Bu Eve Yakıştım, isimli öyküde bir Orta Anadolu köyündeki sıcak ilişkiler içinizi ısıtacak. Daha önceki öykülerde olduğu gibi burada da Anadolu insanının yaşam tarzını, gündelik hayatını, samimiyeti, doğallığı bulacaksınız.

Mantar toplamaya giden köylüler topladıkları mantarlardan kendilerine bir ziyafet çekerler. Mantarların içerisinde birkaç tanesi zehirli olunca ortalık karışır. Salman Kapanoğlu, Kadına Uzanan El isimli fıkra tadında bir sunuculuk anısında kadınlara erkekleri alkışlatıyor, hem de 8 Mart’ta. Yasin Şen, fındık üreticisinin çektiklerini Hikâye-i Fındık’ta Osmanlıca olarak dile getiriyor.

Zekeriya Çakabey, “Ne Dedi?” isimli öyküsünde yabancı dil öğrenmenin gerekliliğine vurgu yapıyor. Yarım yamalak yabancı dille turist tavlamaya çalışan gençlerin diyalogları okuyucuyu gülümsetiyor. Kadir Köse, “Zincirleme Fırsatçılar” isimli şiiriyle fırsatı ganimet bilenleri eleştiriyor. Leyla Yıldırım, Cabbar Usta ile yan gelip yatan Cabbar Usta’nın hikâyesini, şiire döküyor.

Cahit Can, “Köy Eski Köy Değil” isimli şiiriyle M. Nihat Malkoç “Ahval-i Beyanımız” isimli şiiriyle, Dursun Yeşil “Gör Hele”, isimli şiiriyle Ramazan Demirtaş, “Güvenme Çakma Dayıya” isimli şiiriyle, Mehmet Baş, “Eşekname” Osman Gazi Turaç, “Ne Ararsan Var Sende” isimli şiiriyle kültürel ve sosyal yozlaşmaya dikkat çekiyor.

Derginin aylık olarak mail adresinize gelmesini istiyorsanız acikkaradergi@gmail.com adresine bir mail atmanız yeterli. Ayrıca derginin tüm sayıları www.acikkara.com sitesinde erişime açık.

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.