49. İstanbul Müzik Festivali Başlıyor
49. İstanbul Müzik Festivali ağustos ve eylül aylarında dinleyiciyle buluşuyor…
Biletler satışta…
NOT: Konser saati, Ağustos ve Eylül aylarında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarına göre değişebilir.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 18 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 49. İstanbul Müzik Festivali konserleri, İstanbul’un en keyifli açık hava mekânlarında gerçekleştirilecek. Festival, teması, repertuvarı ve yan etkinlikleriyle, “Başka bir dünya mümkün mü?” sorusuna müziğin diliyle yanıt arayacak.
2019 yılında fiziksel, 2020 yılında online gerçekleşen Istanbul Fringe Festival, bu sene 18 – 26 Eylül 2021 tarihlerinde toplam 30 gösteri ile hibrit bir festival olarak şehre dönüyor!
Festivalin en özel projelerinden olan Müzik Rotası’yla ayaklarınız yerden kesilecek. Müzik Rotası 6. yılında farklı bir deneyimle karşınızda: Vapurda!
*İlk konserin başlangıç saatinden en az 20 dakika önce iskelede olunması gerekmektedir.
*Vapur, belirtilen kalkış saatinde hareket edecektir. Müzik Rotası’nın ilk seferine bileti olup geciken izleyiciler, pandemi dönemindeki kapasite kuralları gereği ikinci tura alınamayacaktır. Geciken izleyicilere bilet iadesi yapılmayacaktır.
İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna tamamıyla müziğe adanmış bir yolculuk sizleri bekliyor. İki turdan oluşan Müzik Rotası’nın her bir turunda üç ayrı konser; konser aralarında ise rehber anlatımıyla İstanbul var…
İlk konserde Ukraynalı genç ve başarılı kemancı Orest Smovzh ve kontrbasçı Nazarii Stets, klasikten çağdaşa, klavye için özel olarak yazılmış günümüze ulaşan en eski müzik elyazmasından Vitaliy Vyshynsky’nin yeni sipariş edilen ve ilk seslendirilişinin gerçekleşeceği Distorted Projection eserine uzanan bir programda sizlerle olacak. Smovzh, yenilikçi klasik müzik projeleriyle adından sıkça bahsettiriyor; ayrıca Ukrayna’nın bir köyünde kurucusu olduğu oda müziği festivalini sekiz yıldır başarıyla sürdürüyor. Aralarında Fazıl Say’ın da olduğu pek çok önemli sanatçıyla konserler veren Smovzh, 2018 Tadeusz Wroński Keman Yarışması birincisi. Stets de çağdaş müziğe odaklanmış bir sanatçı. 2018’de Ukrayna’da Levko Revutsky Ödülü’nü alan kontrbasçı, pek çok festivalde solo, oda müziği ve orkestra performanslarını sergiliyor, müzik eğitmenliğine de devam ediyor.
İkilinin vereceği konserin ardından Aureum Saksofon Dörtlüsü ile tadı damağınızda kalacak Müzik Rotası devam edecek. Aureum’un müzik dünyasına adım attığından bu yana tek amacı var: klasik müziği sevdirmek. MuTh, Porgy & Bess, Slovak Radyo Binası gibi seçkin müzik merkezlerinde konserler veren topluluğun repertuvarı çok renkli ve aynı zamanda sıradışı. Barok, çağdaş müzik, caz, dünya müziği ve Avusturya halk müziğinin sentezini enstrümanlarıyla bambaşka bir boyuta ulaştıran Aureum, bol ödüllü bir topluluk. Müzik Rotası’ndaki programlarında geleneksel ile çağdaş müziğin dinleyeni hayran bırakan bir senteziyle izleyicilerin karşısında olacaklar. Dvořák ve Beethoven gibi büyük bestecilerin yanı sıra programlarında Mike Curtis ve Chick Corea’nın yapıtlarına da yer veren Aureum Saksofon Dörtlüsü, geleneksel müziğe bakış açılarını oldukça yeni bir yerden kurarak, izleyicilerine ilham verici bir deneyim sunacak.
İstanbul’da yaşayan dört çellist arkadaştan oluşan Cello Paradiso, Müzik Rotası’nın son konserinde yer alıyor; farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerinden oluşan repertuvarlarıyla dinleyicilerine zengin bir yelpaze sunan bu dört müzisyen, sanatın kendi hayatlarına kattığı zenginliği dinleyicilerle paylaşmak üzere yolculuklarına devam ediyor. Rotanın bu son konserinde, Vivaldi’den Albioni’ye, Şostakoviç’ten Fazıl Say’a uzanan bir programla Müzik Rotası’nı tamamlayacaklar. Orest Smovzh ve Nazarii Stets, Aurerum Saksofon Dörtlüsü ve Cello Paradiso ile hafta sonu şehrin güzelliklerini keşfetmek için İstanbul’a suyun üstünden ve tabii ki müzikle bakmaya ne dersiniz?
11.00-11.40 I. tur
14.00-14.40 II. tur
OREST SMOVZH keman
NAZARII STETS kontrbas
KONSER PROGRAMI
Béla Bartók
44 İkili, SZ 98, BB 104:
1. Parosito
10. Ruten nota
11. Gyermekrengeteskor
14. Parnas-tancJaakko Kuusisto
Miniö, op.23Wolfgang Amadeus Mozart
Keman Sonatı, Fa Majör, K 46eVitaliy Vyshynsky
Distorted Projection *Anonim
Robertsbridge Codex’ten EstampieReinhold Glière
4 Parça, op.39:
– Prelude
– Berceuse
– Intermezzo
– Etude
Arasız 40’ sürer.
DÜNYA PRÖMİYERİ
11.55-12.35 I. tur
14.55-15.35 II. Tur
AUREUM SAKSOFON DÖRTLÜSÜ
Lukas Seifried bariton saksofon
Viola Jank tenor saksofon
Johannes Weichinger alto saksofon
Martina Stückler soprano saksofon
KONSER PROGRAMI
Florian Bramböck
Bramboracky MarşıAntonín Dvořák
Humoresque, op.101, no.7Ludwig van Beethoven
Piyano Sonatı no.8, Do minör, op.13, “Pathetique” (Düz.: Leonhard Paul):
III. RondoGeleneksel
Meraner Jodler – Steirer Dreier – Ischler Schleuniger (Düz.: Rudi Pietsch)Edvard Grieg
Aus Holbergs Zeit (Suite im alten Stil), op.40
I. Präludium (Allegro vivace)
II. Sarabande (Andante)
V. Rigaudon (Allegro con brio)Mike Curtis
A Klezmer WeddingSteven Verhelst
Song for Japan (Düz.: Tetsuya Watanabe)Chick Corea
Spain“Pee Wee” Ellis
The Chicken
Arasız 40’ sürer.
12.50-13.30 I. tur
15.50-16.30 II. Tur
CELLO PARADISO
Şafak Erişkin viyolonsel
Gülyar Balcı viyolonsel
Didem Erken viyolonsel
Dilbağ Tokay viyolonsel
KONSER PROGRAMI
Antonio Vivaldi
İki Viyolonsel için Sol minör Konçerto, RV 531 (Düz.: Andrea Cavuoto)Tomaso Albinoni
Adagio (Düz.: W. Thomas-Mifune)Dmitri Shostakovich
Vals, no.2 (Düz.: Ewen Tsai)Johann Sebastian Bach / Natasha Jaffe
Prelude Down the BachFazıl Say
Ballad no.2: “Kumru” (Düz.: Yusuf Gençay)Yusuf Gençay
Eski İstanbul Şarkıları
Arasız 40’ sürer.
*Mekân engelli erişimine uygun değildir.
*Bu etkinlikte öğrenci bileti uygulaması yoktur.
*Rota boyunca vapur herhangi bir iskeleye yanaşmayacaktır.