ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

2023 Fakir Baykurt Roman Ödül Töreni 11 Ekim Çarşamba

2023 Fakir Baykurt Roman Ödül Töreni 11 Ekim Çarşamba

“2023 Fakir Baykurt Roman Ödül Töreni 11 Ekim Çarşamba günü, saat 19.30’da Fakir Baykurt Salonu’nda yapılacak.”

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Fakir Baykurt Roman Ödülü’nün 2023 yılı kazananı, BUL BENİ ANNE isimli dosyasıyla Dursaliye Şahan oldu.”

Ödül Töreni 

1) 11. 2023 Fakir Baykurt Roman Ödülü 11 Ekim 2023’te Çiğli Belediyesi’nin Belirlediği yerde, törenle kazanan yazara verilecektir.

2) Fakir Baykurt Roman Ödülü Sergi Açılışı

3) Yeni Kuşak Köy Ensitütüleri Derneği, Mandalin Orkestsırası Konseri (Gurup: Yel Değirmeni Konseri)

4) Belgesel Gösterimi

Konuşmacılar

Çiğli Belediye Başkanı, Utku Gümrükçü

Seçici Kurul Adına, Hidayet Karakuş

Fakir Baykurt Ailesi Adına: Işık Baykurt

Fakir Baykurt’un Yakın Arkadaşı, Mevlüt Kaplan


2020 yılından itibaren düzenlenen Roman Ödülü için bu yıl 44 dosya değerlendirmeye alındı. 

Seçici Kurulu’nda ülkemizin seçkin edebiyat insanları Adnan Binyazar, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş, Işık Baykurt ve Bahri Karaduman’ın bulunduğu Roman Ödülü’nün kazananı oy çokluğuyla “Beni Bul Anne” adlı dosya oldu. Fakir Baykurt’un yasama gözlerini kapadığı günün yıl dönümü 11 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ödül olarak eserin yazarı Dursaliye Şahan’a 20 bin TL takdim edilecek. Kazanan dosya Belediye Kültür Yayınları çerçevesinde kitap haline getirilerek yayımlanacak.

Bu yıl, Fakir Baykurt Roman Ödülün sahibi Dursaliye Şahan

Dursaliye Şahan’ın Bul Beni Anne adlı dosyası; içeriğiyle, ülkemizde, dünyada hiç bitmeyen sokak çocuklarının eğitimi, sokak kadınlarının acıları, insanlık durumları açısından; ekonomik, sınıfsal bir bakışla ele alan anlatıdaki ayrıntıların yeni, özgün bir dille işlenmesi açısından beğenildi. Romanda, sokakta büyümesine karşın temiz kalan bir çocuğa, sokak kadınlarının insancıllıklarıyla kucak açmasını, aralarında gelişen dayanışmayı, dostluğu vermesiyle yetkin bularak oyçokluğuyla ödüle değer gördü.”

Fakir Baykurt Roman Ödülün sahibi Dursaliye Şahan, “Bul Beni Anne” adlı dosyası; içeriğiyle, ülkemizde, dünyada hiç bitmeyen sokak çocuklarının eğitimi, sokak kadınlarının acıları, insanlık durumları açısından; ekonomik, sınıfsal bir bakışla ele alan anlatıdaki ayrıntıların yeni, özgün bir dille işlenmesi açısından beğenildi. Romanda, sokakta büyümesine karşın temiz kalan bir çocuğa, sokak kadınlarının insancıllıklarıyla kucak açmasını, aralarında gelişen dayanışmayı, dostluğu vermesiyle yetkin bularak oyçokluğuyla ödüle değer gördü.”

 

Kaynak: Osman Nuri Aydın

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.