ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

2. Yılmaz Sunucu 2023 Öykü Yarışması Başvuruları Başladı

31.07.2023
181
A+
A-
2. Yılmaz Sunucu 2023 Öykü Yarışması Başvuruları Başladı

2. YILMAZ SUNUCU ÖYKÜ ÖDÜLÜ BASIN BİLDİRİSİ

Son başvuru tarihi 10 Ağustos 2023…

“Sokaktaki Öğretmen” lakabıyla tanınan Eğitimci-Yazar “Yılmaz Sunucu” anısına düzenlenen öykü ödülüne başvurular başladı.

Ödülün amacı, günümüz kalemlerinin birçoğuna emek harcamış, katkı sunmuş, yol açmış; nice insana güzel dokunuşlarıyla yön vermiş Yılmaz Sunucu’yu anmak, adını yaşatmak, onu ve değerlerini genç nesillere taşımaktır.

Değerli yazar Yılmaz Sunucu’nun kızı Arzum Sunucu Kerimli önderliğinde düzenlenen ödüle on sekiz yaşını geçmiş herkes, daha önce yayımlanmamış, herhangi bir dijital platformda paylaşılmamış, öykü niteliği taşıyan özgün eserleriyle başvurabilir. Son katılım tarihi 10 Ağustos 2023 olan ödülde bu yıl “GÖÇ” temalı öyküler değerlendirilecektir.

YILMAZ SUNUCU ÖYKÜ ÖDÜLÜ ŞARTNAMESİ

AMAÇ

Günümüz kalemlerinin birçoğuna emek harcamış, katkı sunmuş, yol açmış, nice insana güzel dokunuşlarıyla yön vermiş Yılmaz Sunucu’yu anmak, adını yaşatmak, onu ve değerlerini genç nesillere taşımak.

Edebiyatımıza yeni/özgün eserler kazandırmak.

KATILIM KOŞULLARI

18 yaşını doldurmuş herkes, yetişkinler için yazdığı bir öyküyle ödüle başvurabilir.

Ödüle katılacak eserlerin dili Türkçe olmalıdır.

Yarışmanın konusu: “GÖÇ”

Konu, Yılmaz Sunucu’nun Seyrek Anam Evi Çalışma Grubu ile birlikte 2010 yılında düzenlediği ve 2011 yılında da basımı gerçekleştirilen “Göç Öyküleri” adlı çalışmasından esinlenerek belirlenmiştir. 6 Şubat 2023’te yaşadığımız “Yüzyılın Felaketi” olarak nitelendirilen depremle hayatlar bir gecede yön ve konum değiştirdi. İnsanoğlu çeşitli neden ve koşullarla sürekli göç etmekte, oradan oraya savrulmakta. GÖÇ kavramını farklı noktalardan gözlemleyip öyküleştiren her erişkin yarışmaya katılabilir.

Gönderilen öyküler, ödül almamış, dereceye girmemiş, basılı olarak yayımlanmamış ve herhangi bir dijital ortamda paylaşılmamış olmalıdır.

Yazarlar yarışmaya üç harf ve üç rakamdan oluşan altı karakterli (DNC153 gibi) bir rumuzla katılacak, metin içinde gerçek ad ve soyadını kullanmayacaktır. Rumuz öykünün ilk sayfasının sol üst köşesine yazılacaktır. Yazar bilgisi içeren metinler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yazarlar ad ve soyadlarını, iletişim bilgilerini (telefon, ikametgâh adresi, e-posta adresi), bir paragraflık kısa özgeçmişlerini gönderdikleri e-postanın içine yazacak, öykülerini Word dosyası formatında e-posta eki şeklinde göndereceklerdir. E-postanın konu kısmına öykünün adı yazılacaktır.

Öyküler Times New Roman karakterinde 12 punto kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılacaktır. Yedi(7) A4 sayfasını geçen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Katılımcılar başvuru ve öykü gönderimi için yilmazsunucuoykuyarismasi@gmail.com adresini kullanacaklardır.

Ödüle katılan yapıtlar özgün olacak, herhangi bir yapıttan alıntı dahi taşımayacaktır. Yapıtın özgün olmadığı değerlendirme sonrasında ortaya çıkarsa yazarı aldığı ödülü iade edecek, yarışmanın saygınlığını zedelemesi nedeniyle oluşan zararı karşılayacaktır.

Son başvuru tarihi 10 Ağustos 2023’tür. 10 Ağustos’tan sonra gelen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME

Sonuçlar Yılmaz Sunucu’yu yitirdiğimiz 27 Eylül gününü içeren hafta basına açıklanacaktır.

Anmayla birlikte gerçekleştirilecek ödül töreninin yeri ve saati ayrıca bildirilecektir. (Pandemi gibi farklı koşullar yüz yüze tören yapmayı engellerse zoom üzerinden buluşma gerçekleşecek, plaket ve onur belgeleri sahiplerine kargoyla gönderilecektir.)

Şartnameye uygun gönderilmiş öyküler Arzum Sunucu Kerimli, Buket Başaran Akkaya, Deniz Moralıgil, Erkan Şemin, Sülbiye Yıldırım ve Tayfun Ak’tan oluşan ön seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Finale kalan ilk otuz öykü 31 Ağustos 2023 günü Seçici Kurul’a iletilecektir.

Ali Doğan (2022 yılı öykü yarışması birincisi), Hande Baba, Hüsamettin Köseoğlu, Kezban Şahin Taysun, Salim Nizam, Yunus Bekir Yurdakul’dan oluşan Seçici Kurul tarafından en yüksek puanı almış 10 öykü açıklanacaktır.

Başvuru yapan herkes katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.

Duyurular, “Yılmaz Sunucu Öykü Ödülü” adlı Facebook sayfasından yapılacaktır. https://www.facebook.com/profile.php?id=100080071990173

YILMAZ SUNUCU KİMDİR?

1942 yılında Uşak’ta doğan Yılmaz Sunucu, Savaştepe Köy Enstitüsü mezunudur. Mezuniyeti sonrası çeşitli illerde matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. Kendisini Atatürk’ün izinde, cumhuriyet ülküleri doğrultusunda “Sokaktaki Öğretmen” olarak tanımlamış, her kesimden insanı, önce insan diyerek kucaklamış, vefat ettiği 27 Eylül 2015 tarihine kadar öğretmenin ve öğrenmenin coşkusunu hayatından ve yazdığı kitaplardan eksik etmemiştir. Kendi deyimiyle “Düş kurmamış, boş durmamış, öğrenmiş, öğretmiş hep üretmiş”tir. Hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, can dostları tarafından yazılmış “Yüreğimizdeki Öğretmen Yılmaz Sunucu-Elli İki Yaren Mektubu-” adlı kitabı okuyabilirler.

 

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.