ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Haldun Taner Öykü Yarışması / Milliyet

22.02.2016
1.459
A+
A-
Haldun Taner Öykü Yarışması / Milliyet

Haldun Taner Ödülleri 2016 Son başvuru 3 Nisan

 

Milliyet, yıla damgasını vuran öykü kitabı ve yazarını belirlemek üzere, edebiyatçıları Haldun Taner Öykü Yarışmasına davet ediyor. Tiyatro yazarı ve usta öykücü Haldun Taner’in anısına bu yıl 29.’su düzenlenecek yarışmaya başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 3 Nisan 2016

 

 

Başvuru koşulları:

 

1- Ödüle aday olacaklar, kısa öykülerden oluşan yayınlanmış bir kitapla başvurabilirler. Kitabın 1 Nisan 2015’ten sonra yayınlanmış olması gerekir. Yayımlanmamış dosyalarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

 

2- Yazarlar bireysel başvuru yapabileceği gibi, yayınevleri, kamu kuruluşları, üniversiteler, eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de aday gösterebilir. Bu durumda başvuruya yapıt sahibinin imzalı onay yazısı da eklenmelidir
3- Adayların, ödüle baçvuracakları kitaptan 8 adet göndermeleri gerekmektedir. Başvuru için imzalı bir adet başvuru yazısı, fotoğrafı ile birlikte gönderilmelidir. Başvuruda adayın açık adresi, telefon numaraları, varsa fax numaraları, e-posta adresleri de bulunmalıdır. Başvuru yazısı www.milliyet.com.tr adresinden temin edilmelidir.

 

4- Doğrudan ya da dolaylı başvurularda adayın kişisel geçmişi, kitabın içinde bulunsa dahi A4 kağıda yazılmış bir biçimde ayrıca bir zarfa konulmalıdır. Özgeçmiş maddeler halinde değil pragraflar halinde yazılmalıdır.

 

5- Ödüle başvuranlar açıklanmaz, aday yapıtlar kazansın ya da kazanmasın geri verilmez.

 

6- Ödül olarak 10 bin YTL’nin yanı sıra bir ödül belgesi verilir. Ödül tek olarak verilir, bölüştürülemez, mansiyon yoktur.

 

7- Aday yapıtlar 3 Nisan 2016 günü saat 17.00’ye kadar ” Milliyet Ödülleri, Milliyet Gazetesi, İzzetpaşa Mahallesi Abide-i Hürriyet Cad. No 162 Cağlayan / İstanbul adresine elden teslim edilmeli ya da bu tarihe 3 gün kala yurt içinden 2 hafta kala yurt dışından kargoya verilmiş olmalıdır.

 

Seçiciler Kurulu:

Nursel Duruel (Yazar)

Semih Gümüş (Eleştirmen, Yazar)

Hande Gündüz (2015 Yılı Ödül Sahibi)

Doğan Hızlan (Eleştirmen, Yazar),

Demet Taner ( Haldun Taner’in eşi )

Prof. Handan İnci (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

Ayfer Tunç (Yazar)

 

Bilgi İçin:

(0212) 337 93 63

 

&&&&

Haldun Taner Öykü Ödülü Gündüz’ün

  1. kez düzenlenen 2015 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanan, 2014’te çıkardığı ikinci öykü kitabı ‘Uzun Irmak Boyunca’ ile Hande Gündüz oldu.

 

Haldun Taner Öykü Ödülü Gündüz’ün

KÜLTÜR SANAT

 

2015 Milliyet Gazetesi Haldun Taner Öykü Ödülü’nü ‘Uzun Irmak Boyunca’ isimli kitabıyla Hande Gündüz kazandı.

Semih Gümüş başkanlığında dün toplanan 2015 Milliyet Gazetesi Haldun Taner Öykü Ödülü Seçici Kurulu’nda Ayfer Tunç, Semih Gümüş, Demet Taner, Berna Durmaz ve Prof. Handan İnci yer aldılar. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayan Doğan Hızlan ve Cemil Kavukçu değerlendirmelerini yazılı olarak gönderdiler.

 

Seçiciler Kurulu, ödüle gerekçe olarak Hande Gündüz’ün ilk kitabında yaratmaya başladığı öykü evreninin niteliğini ikinci kitabında daha da yükseltmesi, kendine özgü öykü diliyle hayatın ayrıntılarını kavrama becerisi ve yazılmayan hayatları anlatmaya yatkınlığı olarak gösterdi. Alakarga Sanat Yayınları tarafından 2014 yılında yayımlanan ‘Uzun Irmak Boyunca’, Hande Gündüz’ün ikinci kitabı. Öykülerinde doğa ve insan ilişkisi belirgin bir şekilde yer alan Gündüz’ün, ilk kitabı ‘Çaparide Çırpınmak’ı ise 2013 yılında yine Alakarga Sanat Yayınları tarafından basıldı. 1973 yılında Ankara’da doğan Hande Gündüz, hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu.

&&&&

2014 Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu: Berna Durmaz

Milliyet gazetesinin 27’ncisini düzenlediği ödül, Bir Fasit Daire adlı kitabıyla Berna Durmaz’a verildi.

 

Cumhuriyet Kitap Eki Yayınlanma tarihi: 01 Mayıs 2014 Perşembe

[Haber görseli]Milliyet gazetesinin 27’ncisini düzenlediği 2014 Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi Berna Durmaz oldu. Doğan Hızlan başkanlığında Neslihan Önderoğlu yazmanlığında Demet Taner, Semih Gümüş, Ayfer Tunç, Prof. Handan İnci ve Cemil Kavukçu’dan oluşan Seçiciler Kurulu, Berna Durmaz’ın Bir Fasit Daire adlı yapıtını ödüle değer buldu.

 

Seçici Kurul’un ödül gerekçesi ise şu: “Öykücülüğünde giderek artan bir ivmeye sahip olan Berna Durmaz’ın öykülerindeki bütünlüklü ve özgün kurgu dünyası, karakter yaratmadaki dil becerisi nedeniyle bu yılki Haldun Taner Öykü Ödülü’nün yazarın ‘Bir Fasit Daire’ adlı kitabına verilmesi uygun görülmüştür.”

 

Bir Fasit Daire, Berna Durmaz’ın Tepedeki Kadın ve Bir Hal Var Sende’den sonra üçüncü öykü kitabı. Berna Durmaz, yoksul kadınlarla çocukları, emeğiyle geçinen, tüm ezilmişliğine karşın neşesini yitirmeyen halktan insanları güçlü gözlemlerle anlatıyor bu kitabında. Bir Fasit Daire’de on üç yeni öykü var. Durmaz, bir Roman mahallesinde olup bitenleri ele aldığı öykülerinde ortak karakterleri kullanıyor. Bu karakterlerin kimi özellikleri, okuru Bir Fasit Daire’nin içine kolayca alacak nitelikte…

 

&&&&

Haldun Taner Ödülü Önderoğlu’nun

 

2013 Milliyet Gazetesi Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, “İçeri Girmez Miydiniz?” adlı kitabıyla Neslihan Önderoğlu kazandı.

 

Doğan Hızlan başkanlığında toplanan 2013 Milliyet Gazetesi Haldun Taner Öykü Ödülü Seçici Kurulu’nda Semih Gümüş, Kerem Işık, Handan İnci, Cemil Kavukçu, Demet Taner ve Ayfer Tunç yer aldılar. Seçici Kurul, ödüle gerekçe olarak, Neslihan Önderoğlu’nun öyküyü yücelten tutumunu, kendine özgü bir anlatı dünyası kurmuş olmasını, güçlü ve geleceğe dönük sağlam ipuçlarını gösterdi.

Alakarga Sanat Yayınları tarafından 2012’de yayımlanan “İçeri Girmez Miydiniz?” yazarın ilk öykü kitabı. Kitapta yabancılaşma, yalnızlık, ihanet temaları üzerinde duruluyor ve farklı karakterler üzerinden sarsıcı ruh halleri inceleniyor. 1966 İstanbul doğumlu yazar Neslihan Önderoğlu, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Yazarın öyküleri Notos, Sarnıç Öykü, Özgür Edebiyat, İzafi, Dünyanın Öyküsü, Sıcak Nal, Türk Dili, Öykü Teknesi, Patika, Öğretmen Dünyası, Ekin Sanat, Galapera Sanat gibi çok sayıda dergi ve fanzinlerde yayımlandı.

 

Milliyet

&&&

Haldun Taner Öykü Ödülü, Kerem Işık’a

 

2012 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi Kerem Işık’ın “Toplum Böceği” adlı yapıtı oldu.

 

Prof. Tahsin Yücel’in başkanlığında, Behçet Çelik’in yazmanlığında, Semih Gümüş, Cemil Kavukçu, Demet Taner ile Prof. Dr. Şara Sayın’dan oluşan seçici kurul, Kerem Işık’ın “Toplum Böceği” adlı yapıtını, bu yılki Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer buldu. Seçici Kurul, ödül gerekçesini şöyle belirledi:

 

“Günümüz dünyasının can alıcı toplumsal sorunlarını irdeleyen, yerleşik biçim ve sınırları tartışan yenilikçi arayışlarla kaleme aldığı öyküleri ile kendine özgü bir öykü dünyası oluşturan Kerem Işık’ın ‘Toplum Böceği’ adlı yapıtı ödüle değer bulundu.”

 

Kendi kaleminden Kerem Işık

İzmir’de 1976 yılında doğdum. Burslu olarak okuduğum Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü tamamladım. Ardından yine burslu olarak Amerika’nın Ohio eyaletinde University Of Akron’da Fizik yüksek lisansımı tamamladım. Halen eşim Özlem ve kızım Öykü’yle birlikte İzmir’de yaşıyorum. Serbest çevirmen olarak yayınevlerine kitap çevirileri, firmalara teknik çeviriler yapıyorum. Şimdiye dek çevirdiğim otuzu aşkın kitaptan bazıları şöyle:

Yaşamaya Bak! Nadine Gordimer(Can Yayınları), Ayaklarının Altındaki Toprak, Salman Rushdie (Can Yayınları), Zor Bir Hayatın Hikayesi, Ahornon Appelfeld (Yapı Kredi Yayınları), Temiz Kalpliler, Susan Hill(Yapı Kredi Yayınları), Uzamların Tarihi, John Pickles (Yapı Kredi Yayınları).

Öyküleri kitap-lık, Varlık, Notos Öykü, Eşik Cini, Özgür Edebeyiat dergilerinde yayımlandı. İlk öykü kitabı Aslında Cennet de Yok, Yapı Kredi Yayınları tarafından 2010 yılı Ocak ayında yayımlandı. İkinci öykü kitabım Toplum Böceği yine Yapı Kredi Yayınları tarafından 2012 Ocak ayında yayımlandı.

Halen Depar adını verdiğim ilk romanım üzerinde çalışmaktayım, tabii öykünün elini hiç bırakmadan.

 

Haldun Taner’in özgeçmişi

 

Çağdaş Türk edebiyatının saygın isimlerinden Haldun Taner, 1915’te İstanbul’da doğdu. Öykü, tiyatro ve gülmece yazınında yapıtlarıyla öne çıktı, Türkiye’de kabare tiyatrosunun öncülüğünü yaptı. Milliyet’te uzun yıllar köşe yazıları yazdı. 7 Mayıs 1986’da aramızdan ayrıldı.

Galatasaray Lisesini 1935’te bitiren Haldun Taner 3 yıl Heidelberg Üniversitesi’nde iktisat ve siyasal bilimler öğrenimini gördü. 1957’de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde Edebiyat ve Sanat Tarihi, Ankara Üniversitesi’nde Edebiyat ve Tiyatro Tarihi öğretmeni olarak çalıştı.

 

LCC Tiyatro Okulu’nda da dersler verdi. Türkiye’de çeşitli ödüller kazandı. “Şişhaneye Yağmur Yağıyordu” öyküsüyle 1953’te Herald Tribune Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada birinci oldu. Taner’in pek çok öykü kitabı ve tiyatro oyunu var.

 

&&&&

 

Haldun Taner Anısına

 

 

Milliyet, edebiyatın değerlerini taçlandırıyor. Tiyatro yazınının ve öykücülüğün ustalarından Milliyet yazarı Haldun Taner’in anısına Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yıl 23’üncüsü veriliyor

 

KATILIM KOŞULLARI

1- Ödüle aday olacaklar, kısa öykülerden oluşan yayınlanmış bir kitapla başvurabilirler. Kitabın 1 Ekim 2009’dan sonra yayımlanmış olması gerekir. Ayrıca kitap olabilecek nitelikte en az 3 öykünün yer alacağı bir dosyayla da başvurulabilir. Yapıtlar Türkçe yazılmış olmalıdır.

 

2- Her aday imzalı bir başvuru yazısını mutlaka eklemelidir. Yazarlar bireysel başvuru yapabileceği gibi, yayınevleri, üniversiteler, eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de aday gösterebilir. Doğrudan başvurmayan adayların önerilmelerine kendi imzalarıyla onayları eklenmelidir.

 

3- Dosya olarak ödül kazanan yapıtın yayın hakkı, ödül töreni tarihinden başlayarak bir yıl süreyle Milliyet grubuna (Doğan Kitap) aittir.

 

4- Ölmüş kişilerin yapıtları aday gösterilemez. Ancak aday olduktan sonra yaşamını yitirenin yapıtı değerlendirmeye alınır, kazanırsa ödül tutarı yasal mirasçısına ödenir.

 

5- Ödüle başvuranlar açıklanmaz, aday yapıtlar kazansın ya da kazanmasın geri verilmez.

6- Ödül olarak 5 bin YTL’nin yanı sıra bir ödül belgesi verilir. Ödül tek olarak verilir, bölüştürülemez, mansiyon yoktur.

 

7- Kitap ya da dosya olarak aday yapıtlar 8 adet gönderilmelidir. Ayrıca yapıt sahibinin bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişi ( 8 kopya olarak ) ve bir adet fotoğrafı eklenmelidir. Açık adresleri, telefon numaraları, varsa fax numaraları, e-posta adresleri de başvuruda yer almalıdır.

 

8- Aday yapıtlar 31 Ağustos 2010 günü saat 17.00’a kadar ( Doğan Medya Center, Milliyet Ödülleri 34204, Bağcılar, İstanbul ) adresine teslim edilmeli ya da yapıtlar yurt içinden bu tarihten 3 gün önce, yurt dışından 2 hafta önce kargoya verilmiş olmalıdır.

 

SEÇİCİLER KURULU 1- Doç. Dr. Füsun AKATLI ( Eleştirmen )

2- Semih GÜMÜŞ ( Yazar )

3- Doğan HIZLAN ( Eleştirmen, Yazar )

4- Murat ÖZYAŞAR ( 2008 -2009 Haldun Taner Öykü Ödülü Sahibi, Yazar )

5- Prof. Dr. Şara SAYIN ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi )

6- Demet TANER ( Haldun TANER’in eşi )

7- Prof. Dr. Tahsin YÜCEL ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Yazar )

 

Ayrıntılı bilgi için

Telefon: 0212 505 63 49

&&&&

 

Haldun Taner Öykü Ödülü Yekta Kopan’ın

 

Milliyet gazetesi tarafından bu yıl 23.’sünü düzenlenen “2010 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü” Yekta Kopan’a verildi.

 

Başkanlığını Doğan Hızlan’ın, yazmanlığını Murat Özyaşar’ın üstlendiği Semih Gümüş, Prof. Dr. Şara Sayın, Demet Taner ve Prof. Dr. Tahsin Yücel’den oluşan seçiciler kurulu konuya ilişkin açıklamada Kopan’ın Can Yayınlarından çıkan “Bir de Baktım Yoksun” adlı öykü kitabını, edebiyat ile oyunu buluşturması, bunu kendine özgü bir kurgu içinde ortaya çıkarması ve dile gösterdiği özen nedeniyle ödüle değer buldu.

 

Yekta Kopan’a ödülü, 21 Ekim 2010 tarihinde, Pera Müzesi’nde yapılacak törenle verilecek.

 

Yekta KOPAN (1968- )

1968’de doğdu. Öğrenimini Ankara’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Radyo programcılığı ve seslendirme çalışmalarının yanı sıra NTV televizyon kanalında her gün yayınlanan kültür-sanat programı “Gece Gündüz”ün sunuculuğunu yapıyor. Eşik Cini dergisinin yayın kurulunda da görev aldı.

 

Öyküleri Hayalet Gemi dergisinde yayınlandı. Çeşitli dergilerde edebiyat, müzik, sinema üstüne yazılar yazdı, yazıyor. Öyküleri, denemeleri çeşitli dergilerde, seçkilerde ve antolojilerde yayınlanıyor. Fildişi Karası 2000 yılında yayımlandı. Fildişi Karası, Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri, Yedi Derste Vicdan Muhasebesi, Temir Köran’ın desenlerinin yer aldığı Kara Kedinin Gölgesi ve Karbon Kopya adlı öykü kitapları ve İçimde Kim Var adlı romanı Can Yayınları tarafından yayımlandı.

 

Yapıtları:

Öykü:

Fildişi Karası

Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri

Yedi Derste Vicdan Muhasebesi

Kara Kedinin Gölgesi

Karbon Kopya

Bir de Baktım Yoksun

Roman:

İçimde Kim Var

Çocuk kitabı:

Burun

 

Ödülleri:

2002 Sait Faik Hikâye Armağanı, Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri ile

2007 Dünya Kitap Ödülleri “Yılın Telif Kitabı” ödülü, Karbon Kopya ile

2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü Bir de Baktım Yoksun ile

2010 Haldun Taner Öykü Ödülü, Bir de Baktım Yoksun ile

&&&&

 

 

Haldun Taner Ödülü 2011

 

Tiyatro yazarı ve öykücülüğün ustalarından Haldun Taner’in anısına düzenlenen Öykü Ödülü’nün bu sene 24’üncüsü veriliyor.

 

Tiyatro yazınının ve öykücülüğün ustalarından Milliyet yazarı Haldun Taner’in anısına Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yıl 24’üncüsü veriliyor. Aday yapıtlar 31 Ağustos 2011 gününe kadar teslim edilebilecek.

 

Öykü seçici kurulunda; Semih Gümüş ( Yazar ), Doğan Hızlan ( Eleştirmen, Yazar ), Cemil Kavukçu (Yazar), Yekta Kopan ( 2009-2010 Haldun Taner Öykü Ödülü Sahibi ), Prof. Dr. Şara Sayın ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi ), Demet Taner ( Haldun Taner’in eşi ) ve Prof. Dr. Tahsin Yücel ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Yazar ) yer alıyor.

 

Katılım koşulları

 

1.Ödüle aday olacaklar, kısa öykülerden oluşan yayınlanmış bir kitapla başvurabilirler. Kitabın 1 Eylül 2010’dan sonra yayımlanmış olması gerekir. Ayrıca kitap olabilecek nitelikte en az 3 öykünün yer aldığı bir dosyayla da başvurulabilir. Yapıtlar Türkçe yazılmış olmalıdır.

2.Her aday imzalı bir başvuru yazısını mutlaka eklemelidir. Yazarlar bireysel başvuru yapabileceği gibi, yayınevleri, üniversiteler, eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de aday gösterebilir. Doğrudan başvurmayan adayların önerilmelerine kendi imzalarıyla onayları eklenmelidir.

3.Dosya olarak ödül kazanan yapıtın yayın hakkı, ödül töreni tarihinden başlayarak bir yıl süreyle Milliyet grubuna (Doğan Kitap) aittir.

4.Ölmüş kişilerin yapıtları aday gösterilemez. Ancak aday olduktan sonra yaşamını yitirenin yapıtı değerlendirmeye alınır, kazanırsa ödül tutarı yasal mirasçısına ödenir.

5.Ödüle başvuranlar açıklanmaz, aday yapıtlar kazansın ya da kazanmasın geri verilmez.

6.Ödül olarak 5 bin YTL’nin yanı sıra bir ödül belgesi verilir. Ödül tek olarak verilir, bölüştürülemez, mansiyon yoktur.

7.Kitap ya da dosya olarak aday yapıtlar 8 adet gönderilmelidir. Ayrıca yapıt sahibinin bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişi ( 8 kopya olarak ) ve bir adet fotoğrafı eklenmelidir. Açık adresleri, telefon numaraları, varsa fax numaraları, e-posta adresleri de başvuruda yer almalıdır.

8.Aday yapıtlar 31 Ağustos 2011 günü saat 17.00’a kadar ( Doğan Medya Center, Milliyet Ödülleri 34204, Bağcılar, İstanbul ) adresine teslim edilmeli ya da yapıtlar yurt içinden bu tarihten 3 gün önce, yurt dışından 2 hafta önce kargoya verilmiş olmalıdır.

 

&&&&

 

ÖYKÜNÜN BÜYÜK ÖDÜLÜ 2010

Haldun Taner Anısına

 

Milliyet, edebiyatın değerlerini taçlandırıyor. Tiyatro yazınının ve öykücülüğün ustalarından Milliyet yazarı Haldun Taner’in anısına Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yıl 23’üncüsü veriliyor

 

KATILIM KOŞULLARI

1- Ödüle aday olacaklar, kısa öykülerden oluşan yayınlanmış bir kitapla başvurabilirler. Kitabın 1 Ekim 2009’dan sonra yayımlanmış olması gerekir. Ayrıca kitap olabilecek nitelikte en az 3 öykünün yer alacağı bir dosyayla da başvurulabilir. Yapıtlar Türkçe yazılmış olmalıdır.

 

2- Her aday imzalı bir başvuru yazısını mutlaka eklemelidir. Yazarlar bireysel başvuru yapabileceği gibi, yayınevleri, üniversiteler, eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de aday gösterebilir. Doğrudan başvurmayan adayların önerilmelerine kendi imzalarıyla onayları eklenmelidir.

 

3- Dosya olarak ödül kazanan yapıtın yayın hakkı, ödül töreni tarihinden başlayarak bir yıl süreyle Milliyet grubuna (Doğan Kitap) aittir.

 

4- Ölmüş kişilerin yapıtları aday gösterilemez. Ancak aday olduktan sonra yaşamını yitirenin yapıtı değerlendirmeye alınır, kazanırsa ödül tutarı yasal mirasçısına ödenir.

 

5- Ödüle başvuranlar açıklanmaz, aday yapıtlar kazansın ya da kazanmasın geri verilmez.

6- Ödül olarak 5 bin YTL’nin yanı sıra bir ödül belgesi verilir. Ödül tek olarak verilir, bölüştürülemez, mansiyon yoktur.

 

7- Kitap ya da dosya olarak aday yapıtlar 8 adet gönderilmelidir. Ayrıca yapıt sahibinin bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişi ( 8 kopya olarak ) ve bir adet fotoğrafı eklenmelidir. Açık adresleri, telefon numaraları, varsa fax numaraları, e-posta adresleri de başvuruda yer almalıdır.

 

8- Aday yapıtlar 31 Ağustos 2010 günü saat 17.00’a kadar ( Doğan Medya Center, Milliyet Ödülleri 34204, Bağcılar, İstanbul ) adresine teslim edilmeli ya da yapıtlar yurt içinden bu tarihten 3 gün önce, yurt dışından 2 hafta önce kargoya verilmiş olmalıdır.

 

SEÇİCİLER KURULU 1- Doç. Dr. Füsun AKATLI ( Eleştirmen )

2- Semih GÜMÜŞ ( Yazar )

3- Doğan HIZLAN ( Eleştirmen, Yazar )

4- Murat ÖZYAŞAR ( 2008 -2009 Haldun Taner Öykü Ödülü Sahibi, Yazar )

5- Prof. Dr. Şara SAYIN ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi )

6- Demet TANER ( Haldun TANER’in eşi )

7- Prof. Dr. Tahsin YÜCEL ( İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Yazar )

 

Ayrıntılı bilgi için

Telefon: 0212 505 63 49


 

 

&&&&

 

Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü “Ayna Çarpması” adlı kitabıyla Murat Özyaşar’ın. Aynı yapıtla Mayıs ayında Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü de kazanan genç yazar Diyarbakır’da bir lisede edebiyat öğretmeni olarak görev yapıyor ve Öğrencileriyle, “Hişt… Hişt…” adlı bir dergi çıkarıyor. “Ayna Çarpması” Murat Özyaşar’ın ilk kitabı.

Doğan Hızlan’ın başkanlığında, Hasan Özkılıç’ın yazmanlığında Semih Gümüş, Prof. Dr. Şara Sayın ve Demet Taner’den oluşan Seçiciler Kurulu, Özyaşar’ı “Ayna Çarpması” adlı kitabıyla ödüle değer buldu. Ödül töreni, 26 Ekim Pazartesi akşamı Pera Müzesi’nde yapılacak.

 Murat ÖZYAŞAR (1979 – )

1979’da Diyarbakır’da doğdu. Lise öğrenimini Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Halen Diyarbakır’da bir lisede edebiyat öğretmeni olarak görev yapıyor.

Öyküleri , Varlık, Kitaplık, Adam Öykü, Notos Öykü ve İmge Öykü dergilerinde yayımlandı. Özyaşar, Ayna Çarpması” adlı ilk yapıtıyla “2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü” ve “2008 Milliyet Haldun Taner Öykü Ödülü”n kazandı. Öğrencileriyle, “Hişt… Hişt…” adlı dergiyi çıkarıyor.

Yapıtları: 
Ayna Çarpması

Ödülleri:
2009 Yunus Nadi Öykü Ödülü / Ayna Çarpması ile
2008 Haldun Taner Öykü Ödülü / Ayna Çarpması ile

Foto: Milliyet


&&&&

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.