Usta Yazar Tuncer Cücenoğlu Yaşamını Yitirdi
Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği dünya çapında tiyatro oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu (75) bu sabah saat 06.30’da acilen kaldırıldığı Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti
Çorum İnkılap İlkokulu öğretmeni, merhum Hüseyin Cücenoğlu’nun
oğlu, Yücer ve merhum Alper Cücenoğlu’nun ağabeyleri, eğitimci Aygül
Cücenoğlu’nun eşi, Gamze ve Umut Cücenoğlu’nun babaları olan ve Merter’de
oturan Tuncer Cücenoğlu, prostat kanseri teşhisiyle Samatya Eğitim ve
Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olmuş, ancak Çekmeköy’de oturan kızına yakın
olması için tedavisine Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam
edilmişti. Kanserin metastaz yapması nedeniyle de radyoterapiye başlanmasına
karar verilmişti.
Tuncer Cücenoğlu’nun yarın toprağa verilmesi
bekleniyor.
Tiyatro Gazetesi merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve ölümsüz eserleriyle büyük katkı sağladığı Türk tiyatro camiasına başsağlığı diler.
Tuncer Cücenoğlu
Orta öğrenimini Çorum’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda çeşitli görevler yaptı. 1983’te devlet memurluğundan ayrıldı.
İlk öyküsü lise yıllarında Çorum’da yayınlanan bir günlük gazetede çıktı. Oyunları Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda yurt içi ve yurt dışında oynandı.
Cücenoğlu, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Edebi Kurul üyeliği, MSM Özel Konservatuvarı “Dramatik Oyun Yazarlığı” öğretmenliği, PEN Yazarlar Derneği üyeliği, Papirüs Yayınevi Tiyatro Bölümü Yönetmenliği gibi görevlerde bulunmuş ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Cücenoğlu’nun oyunları Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce, Urduca, Japonca, Romence, Azerice, Tatarca, Lehçe, Çuvaşça, Sırpça, İspanyolca, Arapça, Farsça’ya çevrilmiş ve bu ülkelerde sergilenmişti.
Tuncer Cücenoğlu, Kadın Sığınağı oyunuyla 2011 yılında 15. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü kazanmıştı.
Kaynak: http://tiyatrogazetesi.net