Cumhuriyet Tarihinde Yayıncılar, Gazeteciler ve Dergiciler
Türkiye’de yayıncılar, gazeteciler, dergiciler
Aziz Nesin, İlhan Selçuk, Fikret Otyam, Orhan Erinç, Hilmi Yavuz, Mustafa Ekmekçi, Jülide Gülizar, Mahmut Tâli Öngören, Abdülkadir Yücelman, Nabi Yağcı, Muzaffer İlhan Erdost, Vecihi Timuroğlu, Yıldız Sertel, Leyla Tavşanoğlu, Zeynep Oral, Füsûn Özbilgen, Mahmut Dikerdem, Ataol Behramoğlu, Emin Karaca, Doğu Perinçek, Halil Berktay, Oral Çalışlar, Duygu Asena, Atilla Dorsay, Ahmet Altan, Çetin Altan, Hikmet Çetinkaya, İbrahim Yıldız, Hakan Kara, Vedat Günyol, Cengiz Gündoğdu, Kemal Özer, Erdal Öz, Cemal Süreya, Alev Coşkun, Ahmet Yavuz, Zülfü Dicleli, Umur Coşkun, Mehmet Karaca, Doktor Nihat Sargın, Doğan Katırcıoğlu, Yaşar Kemal Göğceli, Fethi Naci, Nezih Demirkent, İlhan Alkan, Nazım Bayata, Ali Bozkurt, Ragıp Duran, Tuğrul Eryılmaz, Ümit Kıvanç, Atilla Özkırımlı, Yılmaz Onay, Fatoş Güney, Profesör Erdal İnönü, Fikri Sağlar, Ercan Karakaş, İstemihan Talay gibi gazete ve dergi yazarları veya yayıncıları …
Türkiye’nin gazetecilik tarihi ile öne çıkan kuruluşlar.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve gazetecilikle ilgili, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Parlamento Muhabirleri Derneği, birtakım yayın holdingleri ya da yayın şirketleri.
Çok okunan dergiler
3. sayısına ulaşan İkra’r Dergi’nin basın bülteni haberimizin detayında. (Edebiyat Haberleri)
“Görünüyorum Öyleyse Varım” sloganıyla 2. sayısı çıkan Kayra Dergi’de yer alan isimler haberimizin detayında. (Edebiyat Haberleri)
5. sayısına ulaşan Fosforlu Elma Dergisinde, edebiyat uyarlamaları mercek altında. (Edebiyat Haberleri)
Kültür, Sanat, Medeniyet ve Edebiyat çizgisinde yoluna devam eden Yedi İklim Dergisi Haziran ayı 315.sayısıyla okurlarını selamlıyor.
Haziran-Temmuz 2016 tarihli, Nisyan Dergisinin 14. sayısı okurla buluştu.
Papirüs’ün 17. sayısında, Yelken dergisinin 1957-1964 dönemini inceleyen özel bir dosya yer alıyor.
‘Söz demire döndü sükut bakıra’ başlığıyla söze başlayan Hece Taşları Dergisi 16. sayısına ulaştı.
Ömer Akşahan yönetiminde İzmir’de yayın hayatını sürdüren Tmolos Edebiyat Dergisi, Haziran 2016 tarihli 51. sayısına ulaştı.
Sosyal medya hesabından yeni bir derginin müjdesini veren Ali Emre’ye tepkiler olumlu yönde.
Yunus Emre Altuntaş’ın, Aşkar Dergisinin 37. sayısı üzerine kaleme aldığı yazısı haberimizin detayında…
Fosforlu Elma, 4. sayısıyla okurun karşısına sağlam içerik ve özgün tasarımıyla çıktı. “Tecrübe yaşlanmaz, insan yaşlanır.” mottosu bu sayıya ses veriyor.
Edebiyatta yeni bir soluk; Bûtimar Edebiyat Dergisi Bahar 2016’da çıkan ilk sayısıyla yayın hayatına başladı.
Aylık kitap tahlili ve eleştiri dergisi Ayraç, 78. sayısında. Derginin basın bülteni haberimizin detayında…
İzdiham, 22. sayısında Sur’da yaşayan vatandaşlarla konuştu. Basın bültenine haberimizin detayından ulaşabilirsiniz.
Hece Taşları 14. sayısının önsözüne ‘Şairler ölünce kıymete biner’ diyerek başlıyor..
Kültür, Sanat, Medeniyet ve Edebiyat şiarıyla yoluna devam eden Yedi İklim dergisinin 313. sayısı olan Nisan sayısında tanış bir şaire yer verilmiş: Necat Çavuş..
Papirüs Dergisi Mart-Nisan sayısında edebiyatta ‘baba’ konusunu işliyor.
Karanfil Fanzin’in 19. sayısıyla “sınırı 19. kez geçiyor, sesimizi 19. kez yükseltiyor ve 19. kez gitmemek üzere bir araya geliyoruz.” diyor.
Edebiyat dergilerinin takipçi sayısının hızla düştüğü günümüzde, bir edebiyat dergisinin, son çıkan sayısından aynı ay içerisinde 3 baskı yaptığı görülmüş şey midir?
Atlas Dergisi, Mart 2016 sayısında okurlarına özel bir ek verdi: “Gündüz Atlası”. Gündüz Atlası, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gündüz Hastanesi üyeleri tarafından hazırlandı. Bu özel dergi hastalıklarına rağmen insanların neler başarabildiğinin çarpıcı öyküsünü anlatıyor.
Kadrosunu Fanzin kültüründen gelen gençlerden oluşan Plüton Dergi popüler kültürden uzak edebiyat, kültür ve sanat dergisi eksikliğini kapatmaya 2. sayısıyla devam ediyor.
Kırmızı Kedi Yayınevi, mevsimlere bölerek yayımlanacak Yeni Deniz Mecmuası’nı piyasaya sürdü.