ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Tarabya Kültür Akademisi iş birliğiyle Kısır Döngü sergi düzenleniyor

03.09.2021
374
A+
A-
Tarabya Kültür Akademisi iş birliğiyle Kısır Döngü sergi düzenleniyor

Sanatçılar: Philipp Lachenmann, Ezgi Kılınçaslan

1 Eylül – 30 Eylül, 2021

Bilsart, Tarabya Kültür Akademisi iş birliğiyle Studio Bosporus Festivaliçer çevesinde; 1 Eylül – 11 Eylül tarihleri arasında Philipp Lachenmann’ın “AKM (Turkish Night)” isimli sergisine, ardından 16 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında ise Ezgi Kılınçaslan’ın “Kısır Döngü” isimli sergisine evsahipliği yapıyor.

PHILIPP LACHENMANN

AKM (Turkish Night)

Çevrimiçi Sanat Konuşması:

Philipp Lachenmann & Aslı Can

1 Eylül Çarşamba

Opera binası ve konser salonu olarak kullanılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) modern, laik cumhuriyetin önemli bir simgesi olarak görülüyor. 2013 yılındaki Gezi olayları esnasında protestocular restorasyona ihtiyaç duyan AKM’yi direnişin mekânı haline getirdiler, 2018 yılında ise bina yıkıldı. Lachenmann’ın çalışması, “hareketli resim” unsurlarından faydalanarak, Türkiye’de kolektif imgelerin kurgusunda önemli bir rol oynayan renk sembolizmine atıfta bulunuyor.

Künye:PhilippLachenmann, AKM (Turkish Night), Video Yerleştirmesi, 4K Digital Video, Surround,  2018/2020

PHILIPP LACHENMANN

 

Hakkında:

PhilippLachenmann 1963 yılında Münih’te doğdu; önce mimari maket yapımı eğitimi aldı, ardından Film ve Televizyon Yüksekokulu’nda (HFF) sinema ve Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nde sanat tarihi ve felsefe öğrenimi gördü. 2003 yılında Köln’de bulunan Medya için Yüksek Sanat Okulu’nda (KHM) lisansüstü eğitimini tamamladı.

Kolektif imgelerin oluşum koşulları ve işleyiş biçimlerinin yanı sıra, toplum içindeki yüzleşmeler, uçurumlar ve kırılma noktaları da Lachenmann’ın kavramsal sanat pratiğinin araştırma alanlarını oluşturuyor.

Lachenmann’ın eserleri Şangay Bienali’nde (2004), Innsbruck, Taxispalais Galerisi’nde (2004), Berlin, Martin-Gropius-Bau’da (2006), Düsseldorf, K21 Müzesi’nde (2008), Berlin, Hamburger Bahnhof–Çağdaş Sanat Müzesi’nde (2010), Hamburg, Deichtorhallen’de (2011), Berlin, Dünya Kültürleri Evi HKW’de (2013), Bonn, Bundeskunsthalle’de (2013) ve Münih, Pinakothek der Modern’de (2015) sergilendi. Lachenmann’ın film çalışmaları Boston MIT Kısa Film Festivali (2008), IFFR Rotterdam (2009), SFIFF San Fransisco Film Festivali (2010), New York NYFF ve Hongkong HKIFF (2011) gibi festivallerde gösterildi. Sanatçı Roma, Villa Massimo Teşvik Bursu (2012), Kunstfonds (2010, 2017), Paris, CitédesArts (2008), Konrad Adenauer Vakfı EHF Bursu (2005), Los Angeles, Villa Aurora Bursu (2003) ve New York, DAAD Bursu gibi teşviklere layık bulunmuştur.

Lachenmann halen Berlin ve Los Angeles’ta çalışmaktadır. Sanatçı, 2018’in Mart ile Ağustos ayları arasında Tarabya Kültür Akademisi’nin bursuyla çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü.

PhilippLachenmann Eylül ve Ekim 2020 aylarında tekrar Tarabya Kültür Akademisi’nin konuk sanatçısı olarak İstanbul’da bulundu.

EZGİ KILINÇASLAN

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.