ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Portakal Çiçeği|Fevzi Yavuz

28.03.2019
1.211
A+
A-
Portakal Çiçeği|Fevzi Yavuz

Gizem, tertipli, düzenli ve çalışkan bir öğrenciydi. Çiçekleri, balıkları, kuşları sever; çiçek yetiştirir ve hayvan beslerdi. Evinde kafes içinde kanaryası bile vardı. Bu sevgi o kadar güçlüydü ki, gözü rengarenk balıklardaydı. Akvaryum almaları imkansızdı. Kavanoz uygundu. Ama Matematikten 5 alırsa ancak annesi balık alabilecekti. Tuttuğunu koparan, azmettiğine ulaşan Gizem, sözünü tuttu ve iki balıklı kavanoz akvaryuma sahip oldu. Şimdi derslerine, daha bir istekle çalışıyordu. Hem de bakım işlerini aksatmadan…             
Gizem, Nisan ayı geldiğinde, Dörtyol’un mis kokusunu içine çektikçe bir mutluluk ve rehavet hissederdi. Ama bunu 23 Nisan çalışmaları engellerdi. Sınıf arkadaşları bu bayram çalışmaları sırasında öğretmenlerine ipe dizili çiçekler getirirlerdi. O bundan yoksundu. Bahçesi olmayan evde oturuyordu. Komşunun bahçesinden PORTAKAL ÇİÇEĞİ toplamak istemiş, reddedilmişti. Yere dökülen çiçeği bile toplatmayan komşusunun davranışını anlayamamıştı.             
Bir Pazar, annesinin arkadaşına, köye gittiler. Bahçe, portakal çiçekleri nedeniyle bembeyaz olmuş, mis kokular etrafa saçılmıştı. Bu mis kokuyu ciğerlerinin en ince noktasına kadar çekti.  Ev sahibi Mustafa amca, O’nun Portakal Çiçeklerini sevdiğini anlayınca elinden tutup bahçeye götürdü. Başından çiçekler koparmaya ve tabağa koymaya başladı. “Ne yapıyorsun, yazık ama !” Dediyse de Mustafa amca devam etti ve kendisinin de toplamasını istedi. Korkarak kopardı çiçekleri. İğne iplik de getirdiler ve birlikte dizdiler. Hem de üç tane… birisini öğretmenine, birisini annesine ve birisi de kendisine.             
Sevinçli olmasına rağmen düşünüyordu “ağaç portakalı az verirse !” diye. Dayanamadı sordu. Mustafa amcası güldü. “Sen merak etme. O çiçekler yere dökülmeden biz topladık. Dökülmeyen çiçek tombak olur, onların da bir kısmı dökülür. Kısaca açan çiçeklerin ancak onda biri meyveye dönüşür. Daha fazla tutarsa da meyve küçük olur.” Dedi.             
Pazartesi günü okuluna sevinçle gitti; Portakal Çiçeğini öğretmenine verdi. Öğretmeni, “ Nereden buldun?” Sorusunu sorunca kendisinden şüphe edildiği hissine kapılıp, “Valla öğretmenim, anneme sorabilirsiniz. Köye gittik, Mustafa amca ile birlikte topladık. Ben kendim almadım.” Dedi. Öğretmen, durumu anlamıştı. Uzunca bir teşekkürle gönlünü aldı. Dünyalar Gizem’in olmuştu. Artık o da öğretmenine portakal çiçeği götürebilmişti.

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.