ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Ödüllü öyküler ve öykücüler

11.12.2018
1.633
A+
A-
Ödüllü öyküler ve öykücüler

KASAİD YAYINLARI: 19 / ödül alan öyküler

TUNCER CÜCENOĞU, İNCİ GÜRBÜZATİK, LEYLA SERPİL, YONCA HÜROL AL, SÜHEYLA UYSAL, BELMA ÖZGÜN, ESRA TONTU, NUR SEVİLAY NAR, ESENGÜL YÜZBAŞIOĞLU, GÖNÜL ÇATALCALI, ASLI BOZCAADALI, YILDIRIM B. DOĞAN, HASAN ÖZTÜRK, HATİCE EROL, ABDULKADİR AYHAN, ÖZDEN GÜNAY, YASEMİN BOLKAN, EKREM KOCAÇAL, SEYHAN ECER, ÖZDEN GÜNAY, SOYDAN KIZGIN, YRD. DOÇ. DR. ELBİL GÖKTAŞ, FATMA KIROĞLU.


 

Yunus Nadi Öykü Ödüllü yazarlar:

İnan Çetin

İnan Çetin


Yalçın Tosun

Yalçın Tosun


Gaye Boralıoğlu

Gaye Boralıoğlu


Başar Başarır

Başar Başarır


Bora Abdo

Bora Abdo


Hüseyin Haydar

Hüseyin Haydar


Erendiz Atasü

Erendiz Atasü


Fadime Uslu

Fadime Uslu


Yekta Kopan

Yekta Kopan


Ayşegül Çelik

Ayşegül Çelik


Murat Özyaşar

Murat Özyaşar


Gönül Çolak

Gönül Çolak

 


 

TBD’nin 19. Bilimkurgu Öykü Yarışmasının kazananları

TBD’nin düzenlediği on dokuzuncu Bilimkurgu Öykü Yarışması sona erdi. Kazanan öyküler ve kazanan isimler de açıklandı.

Bu yıl 228 öykünün katılımıyla rekor kıran yarışmada ön elemeyi geçerek finale kalan 12 öykü Asiye Bendon, Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Cem Kılıçarslan, Kadir Yiğit Us, Koray Özer, Murat Başekim, Özgür Tacer, Seda Uyanık, Sedef Özkan ve Ümit Dağcı’dan oluşan komisyon tarafından değerlendirildi. Değerlendirmenin sonunda ilk üç derece ve bir mansiyon ödülü belirlendi.

Funda Özlem Şeran, Kapat-Aç adlı öyküsüyle birinciliğe değer bulundu. Kapat-Aç, cyberpunk türünün hakkını sonuna kadar veren, zekice kurgulanmış bir öykü olarak karşımıza geliyor. İnsan bilincinin bir veri setine indirgendiği, bedenin ise basit bir taşıyıcıdan ibaret olduğu bir kurgusal zamanda geçen öykü, toplumsal tabakalar arasındaki eşitsizliğin gelişen bilgi teknolojileriyle nasıl derinleştiğini ele alıyor. Yazar, bilişimin en güncel unsurlarını yadırgatıcı bir gelecek tasarımıyla bütünleştiren ustalıklı bir öykü armağan ediyor bizlere.

Nur İpek Önder Mert, İki Kızıl Yabani At adlı öyküsüyle ikinciliği elde etti. Teknolojik ilerlemelerin kuşak çatışmasını derinleştirdiği bir gelecekte geçen hikâye, insanlığın henüz anlamını yitirmediği eski günlerin özlemini çeken bir büyükannenin gözünden aktarılıyor. Türk ailesi motiflerinin incelikle hicvedildiği; akıcı diyalogları ve hayatın içinden çekilmiş karakterleriyle keyifli bir okuma vadeden öykü, gelenekçilik ve modernliğin gelişen teknolojiyle içerdiği yeni anlamları sorguluyor.

Özgür Hünel’in Çok Satan (Kutsal) Kitaplar üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Öykü, kurgulanmış inanç sistemleriyle uzak galaksilerdeki gezegenlerin az gelişmiş halkları üzerinde egemenlik kuran dünyalıları konu ediyor. İnanç ve tahakküm arasındaki ilintiyi cesur bir biçimde yorumlayan öykü, sarsıcı finaliyle dikkat çekiyor.

Faruk Ayvazoğlu’nun Zaman Silsilesi adlı öyküsüne ise mansiyon ödülü verildi. Zaman Silsilesi, yakın tarihimize temas eden, kendiyle çelişmeyip tutarlı bir anlatı kurabilmiş yetkin bir zaman yolculuğu öyküsü.

Kazananları tebrik ediyoruz. Katılan, fikrini kağıda döken herkesin de kalemine sağlık.

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.