ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Haftanın Yazarı | Zafer Yalçınpınar Kimdir?

29.05.2020
1.046
A+
A-
Haftanın Yazarı | Zafer Yalçınpınar Kimdir?

1979 yılında İstanbul’da doğan yazar, 1997 yılında İstek Vakfı Belde Koleji’nden mezun oldu. 2002 senesinde Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nde lisans derecesini, 2004 senesinde ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisans derecesini tamamladı. 2004-2013 yılları arasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) endüstri mühendisliği alanında “uzman araştırıcı” olarak görev aldı; birçok ulusal/uluslararası projede eğitim, danışmanlık ve analiz çalışmaları yürüttü. 2016 yılından itibaren özel sektör kapsamında “Sürdürülebilirlik” ve “Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklarında danışman olarak çalışıyor.

-2002 ile 2006 yılları arasında Kuzey Yıldızı Edebiyat Dergisi’ni Vedat Kamer’le birlikte yayıma hazırlamıştır.

-Sonrasızlık adlı “aksak kolaj” çalışmasını 2003 yılından beri yayımlıyor. (Sonrasızlık, Haziran 2006’da internete taşındı, Ağustos 2009’da ise adını EVVEL olarak değiştirdi.)

-2007 yılında Puşt Ahali Edebiyat Platformu adlı e-posta grubunu kurmuştur ve P.A.T! adlı e-dergi’yi 19 sayı boyunca yayıma hazırlamıştır. (Ağustos 2009’da bu e-posta grubunu ve e-dergiyi kapatmıştır.)

-Haziran 2008’de KargART tarafından düzenlenen “Kargaşa-8” adlı karma sergiye tipografik çalışmalarıyla katılmıştır.

-Temmuz 2008’de “Bakışsız Bir Kedi Kara” adlı Ece Ayhan Web Sitesi’ni hazırladı.

-Şubat 2009’da Taş Uçak adlı şiir sergisini Odakule Sanat Galerisi’nde icra etmiştir.

-Eylül 2009’da, 1. İlhan Berk Buluşması kapsamında Gümüşlük Akademisi tarafından düzenlenen “Dizelerden Objektife” fotoğraf yarışmasında Kendini Anlatan adlı fotoğrafıyla üçüncülük ödülü almıştır.

-Aralık 2009’da Denizaltı Edebiyatı adlı poetik bildiriyi yayımlamıştır.

-12 Temmuz 2010’da KargART’ta gerçekleşen Blind Cat Black (Bakışsız Bir Kedi Kara) Türkiye Gösterimi’nin organizasyonunda yer aldı.

-2010 yılı boyunca Yeni Sinsiyet Tipolojisi üzerine makaleler yayımladı.

-2010-2011 yılları boyunca “491” adlı özgür neşriyatı yayıma hazırladı.

-Aralık 2010’da 1. Boğaziçi Kitap Fuarı’nda gerçekleşen İnternet Kültür Yayınları Tanıtımı’nın içerik danışmanlığını İpek Tuna’yla beraber üstlendi.

-Şubat 2011’de “50 Yılın Ardında; İkinci Yeni” adlı anket çalışmasını gerçekleştirdi.

-İlhan Berk’in 1962-65 ve 1975-1977 yılları arasında “Yeni Ufuklar” ile “Milliyet Sanat” adlı dergilerde yayımlanan inceleme yazılarını Mart 2011’de “Bakmak” adlı e-kitapta topladı.

-Şubat 2012’de “Poetika 2012” adlı uzgörü çalışmasını gerçekleştirdi.

-22 Mayıs 2012’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde icra edilen “Koleksiyon Semineri” kapsamında “Kitap Koleksiyonu ve Sahaf Kültürü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

-Haziran 2012’de KargART tarafından düzenlenen “Kargaşa 12/Sanatçının Kendi Dilini İnşası, DİL(EMMA)” başlıklı karma sergiye “kendini anlatan” adlı fotoğrafıyla katıldı.

-Temmuz 2012’de “Ece Ayhan Çağlar Adası” başlıklı ön-bibliyografya çalışmasını kaleme aldı.

-Kasım 2012’de Galatasaray Üniversitesi Kültür-Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Collection Club 10. Yıl Özel Sergisi’ne koleksiyonunda yer alan bazı imzalı kitaplarla katıldı.

-Kasım 2012’de “Yeni Sinsiyet’in İkbal Ezberi” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Şubat 2013’te “Poetika 2013” adlı odak çalışmasını gerçekleştirdi.

-Haziran 2013’de KargART tarafından düzenlenen “Kargaşa 13/Jurnal” başlıklı karma sergiye “buldu” adlı fotoğrafıyla katıldı.

-Mayıs 2014’te Sait Faik’in edebiyatına ve yaşamına ilişkin “Bilişsel Haritalama” çalışmalarına başladı. Burgazada’da, Sait Faik Müzesi bünyesinde gerçekleşen atölye faaliyetleri, Türkiye’de edebiyat alanında uygulanan ilk “Bilişsel Haritalama” deneyimleridir.

-Haziran 2014’te “Yeni Sinsiyet’in Haksızlık Yordamı” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Haziran 2014’te KargART tarafından düzenlenen “Kargaşa 14/Mümkün-Hayata Geçen Ütopyalar” başlıklı karma sergiye “Çarşıya İnemezdi!” adlı fotoğrafıyla katıldı. Sergiyle eşanlı olarak yürütülen etkinlikler kapsamında KargART ile Don Kişot Sosyal Merkezi’nde “İmgelemin Özgürleşmesi” başlıklı bir sunum ve konuşmalar gerçekleştirdi.

-Eylül 2014’te “Çalmayan” adlı üçüncü şiir kitabı yayımlandı.

-Ekim 2014’te Türkiye’de, edebiyat alanına yansıyan ilk “Bilişsel Haritalama” çalışmaları Sait Faik Müzesi kapsamında yayımlandı.

-Mart 2015’te Kadıköy, Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi’nde “Sait Faik ve Bilişsel Haritalama” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

-Mayıs 2015’te “Yeni Sinsiyet’in Kokmuş Tuz Çeşitlemesi” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Temmuz 2015’te “Rüzgâr Defteri”, Oyun Yayınevi tarafından kitaplaştırıldı.

-Eylül 2015’te Uğur Yanıkel’le birlikte gerçekleştirdiği “Rüzgârı Şiirlemek” başlıklı söyleşi/poetika çalışması yayımlandı.

-Ekim 2015’te Uğur Yanıkel tarafından hazırlanan “Bir Şiir Emlâkçılığı ya da Dağlarca’nın Parsellenmesi” başlıklı edebiyat soruşturmasına katıldı. İşbu eleştirel çalışma, Üvercinka Dergisi’nin Ekim 2015 tarihli 12. sayısında yayımlandı.

-Ocak 2016’da “Ece Ayhan ile Kara Gerçek” başlıklı makalesi yayımlandı.

-12 Temmuz 2016’da “Ece Ayhan Çağlar Hakkında Bilinmeyenler” başlıklı makalesi yayımlandı.

-8-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında Aydınlık Gazetesi‘nin kültür-sanat sayfalarında yayımlanan 2. Dağlarca Şiir Ödülü Soruşturması’nda “Dağlarca’nın Haysiyeti” başlıklı makalesiyle yer aldı.

-2016 yılı süresince Aydınlık Gazetesi’nin “Kitap Eki” ile “Kültür-Sanat Sayfaları” kapsamında çeşitli kitap incelemeleri ve makaleleri yayımlandı.

-Ocak 2017’de “Tarihinsancısı” adlı dördüncü şiir kitabı yayımlandı.

-Haziran 2017’de “Ece Ayhan’ın İktidar Karşıtlığı” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Haziran 2017’de “Neoliberalizm’in Kötü Yolu” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Eylül 2017’de “Kültür-Sanat Dergiciliği’nin Hızlı Tüketim Pazarı’na Dair Kısa ve Zorunlu Bir Bakış” başlıklı makalesi yayımlandı.

-Ekim 2017’de Koray Sarıdoğan tarafından hazırlanan “Bugünün Edebiyatı” başlıklı eleştiri dosyasına “Yeni Sinsiyet’in Arz Fazlası: Edebiyat Endüstrisi 2.0” adlı incelemesiyle katıldı.

-Kasım 2017’de “Yeni Türk Edebiyatı” kapsamında Başkent Üniversitesi’nde akademik çalışmalar sürdüren Özge Aksoy-Serdaroğlu ile birlikte “şiirsel konumlandırma” başlığını irdeleyen bir söyleşisi yayımlandı.

-Ocak 2018’de “Sait Faik’in Şiirlerine Dair Önemli Bulgular” başlıklı efemeratik edebiyat ve arşiv çalışması yayımlandı.

-Ocak 2018’de Kadıköy-Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde, Sait Faik’in şiirlerini kapsayan bir “Bilişsel Haritalama” atölyesi gerçekleştirdi.

-9 Ocak 2018’de Kadıköy-Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Cemal Süreya Anma Etkinliği”ne “Afrika dahil!” başlıklı konuşmasıyla katıldı.

-Ağustos 2018’de “Rüzgâr Defteri”nin 2. edisyonu yayımlandı.

-Ağustos 2018’de “sıkı şiire öncelik vermek” ve “imgelemin özgürleşmesini sağlamak” amaçlarını taşıyan UPAS Yayın Platformu’nu kurdu.

-Eylül 2018’de UPAS’ın ilk kitapları dijital olarak yayımlandı.

-Eylül 2018’de “Kötü” adlı beşinci şiir kitabı yayımlandı.

-Ekim 2018’de “Yeni Sinsiyet’in Peydahları” başlıklı makalesi yayımlandı.

-21 Kasım 2018’de “İlhan Berk 100 Yaşında” etkinlikleri kapsamında Dr. Necmi Sönmez tarafından Yapı Kredi Kültür Sanat Beyoğlu Binası’nda düzenlenen “Şiir Her Yerdedir” Sergisi’ne katıldı. Sergiyle bütünleşik olarak yürütülen İlhan Berk Sempozyumu’nda “İlhan Berk Efemerasının Büyüsü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

-15 Haziran 2019’da şiir ile karekod teknolojisini buluşturan (Türkiye’deki) ilk deneyleri Burgazada Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirdi.

-Eylül 2019’da “Ölümcül Defter” başlıklı anlatısı UPAS tarafından yayımlandı.

-Ocak 2020’de “Kendimle Konuşmalar” başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı.

-Mart 2020’de “En Uzun Geceden” adlı şiiri The Poet House tarafından ‘yavaş kitap’ biçeminde yayımlandı.

Şiirleri ve yazıları Kuzey Yıldızı, Heves, Son Kişot, Monokl, Kirpi Şiir, No-Edebiyat, Budala,Yaratı(m), Düşe-Yazma, Kavram Kargaşa, altZine, Bireylikler, E, Öteki-siz, Wesvese, İmlâsız, Üç Nokta, Kül Öykü, Kuyu, Kıraat, Mor Taka, Zinhar (PoetikHars), Berfin Bahar, S Gazetesi (gaSte), Sanat Cephesi, Tun, Borges Defteri, Süveydâ, Ussuz, Futuristika, P.A.T!, 491, Cumartesi, Sisifos, İnsanOkur, Malone, Khalkedonista, Solucan Fanzin, Can Sıkıntısı, (Kadıköy) Underground Poetix, Kaburga, Göğe Bakma Durağı, Fanzin X, At Kafası, Çevrimdışı, Sivil Fanzin, Serseri Fanzin, Kapalımetin, Fanzin’88, Sürtük, Doğmasız ve Ölmesiz, İspirto Fanzin, Tuğla Fanzin, Mevzular Derin Fanzin, Şiirden, Karalama, Dar Sokak, Kalem, Collection, Adalı, exdergi, Shaft Dergi, tabutmag, Kuşak Edebiyat, Karazin, Başka Peron, İki Buçuk Ayda Bir, NeoBeat, Kalem-Kahve-Klavye, Artistik Bellek, Anzin, Junk, Zarf, Kibrit, Ayı Dergi, Peyniraltı Edebiyatı, Parende, Nordik, Ankararınca, KafaGöz, BirGün Kitap, Aydınlık Kitap, Yeni Gelen, Karga Mecmua ve Üvercinka adlı neşriyatlar ile ‘BirGün’ ve ‘Aydınlık Gazetesi’nde yer almıştır.

“Sıkı/sivil” edebiyata inanır, kitap koleksiyonu yapar ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kongre üyesidir.

YAYIMLANMIŞ KİTAPLARI:

“Karşı” (Öykü, 2000, Lotus Yayınları)

“Korkak Düşler” (Öykü, 2001, Lotus Yayınları)

“Siya” (Öykü, 2006, Mevsimsiz Yayınları)

“Livar” (Şiir, 2007, Lotus Yayınları)

“Kelimenin Yüzü” (Sözlük, 2007, Çekirdek Sanat Yayınları)

“Meydansız” (Şiir, 2009, Çekirdek Sanat Yayınları)

“Çalmayan” (Şiir, 2014, Kendi Yayınları)

“Rüzgâr Defteri” (Anlatı, 2015, Oyun Yayınevi)

“Tarihinsancısı” (Şiir, 2017, Pasaj69 Yayın)

“Kötü” (Şiir, 2018, Upas Yayın)

“Ölümcül Defter” (Anlatı, 2019, Upas Yayın)

“En Uzun Geceden” (Şiir, 2020, The Poet House)

Katkıda Bulunduğu Kitaplar:

“Ece Ayhan-Poelitika”, Hazırlayan: Eren Barış

(2007, Ortadünya Yayıncılık)

“Bir Bienal Bir Bilanço”, Hazırlayan: Cavit Mukaddes

(2007, Çekirdek Sanat Yayınları)

“KargaMecmua Müzik Yazıları 2007-2011”,

Hazırlayan: Tayfun Polat, Utkan Çınar

(2011, G Yayın Grubu)

“Fanzin(ci)ler Konuşuyor”, Hazırlayan: Barış Akkurt

(2014, Propaganda Yayınları)

E-KİTAPLAR

“İlhan Berk, YARI-SAKLI GÜNLÜKLER” (pasaj69.org, Aralık 2016)

“İlhan Berk, BAKMAK (Dergilerdeki Yazıları)” (2. Edisyon, pasaj69.org, Ağustos 2016)

“Poetika 2013 Odaklanmaları” (evvel.org, Şubat 2013)

“DADALIada” (zaferyalcinpinar.com, Haziran 2012)

“Poetika 2012 Uzgörü Çalışması” (evvel.org, Şubat 2012)

“İlhan Berk, BAKMAK (Dergilerdeki Yazıları)” (evvel.org, Mart 2011)

“50 Yılın Ardında; İkinci Yeni Anketi” (evvel.org, Şubat 2011)

“Durgun” (zaferyalcinpinar.com, Haziran 2009)

Meydansız, Çekirdek Sanat Yayınları,

Şubat 2009, 70 Sayfa – Şiir

Tam Metin, PDF: bit.ly/meydansiz2009

SANAT YAYINLARI

Kelimenin Yüzü, Çekirdek Sanat Yayınları,

Kasım 2007, 80 Sayfa-İçsözlük

Tam Metin, PDF: bit.ly/kelimeninyuzu2007

Livar, Lotus Yayınevi,

Şubat 2007, 78 Sayfa – Şiir

Tam Metin, PDF: bit.ly/livar2007


KİTAP İNCELEMELERİ

Sait Faik’in Şiirlerine Dair Önemli Bulgular

Tam metin pdf: http://bit.ly/saitfaiksiirleri

evvel.org, Kasım 2017

Dağlarca’nın Şiirlerindeki Sonsuzluk

Tam metin pdf: http://bit.ly/daglarcasonsuzluk

Aydınlık Gazetesi Kültür-Sanat Sayfası, 28 Mart 2017

John Berger’in Şiirlerindeki Tinsellik

Tam metin pdf: http://bit.ly/johnbergersiirler

Aydınlık Kitap, Sayı: 243, 30 Aralık 2016

Nilgün Marmara’nın Kâğıtları’ndaki İmgelem

Tam metin pdf: http://bit.ly/nilgunmarmarakagitlar

Aydınlık Kitap, Sayı: 241, 9 Aralık 2016

Oktay Rifat’ın Dışarıda Kalan Şiirleri

Tam metin pdf: http://bit.ly/oktayrifatdisarida

Aydınlık Kitap, Sayı: 235, 28 Ekim 2016

MŞŞ’nin ‘Yalnızlık Çölü’nde; “Sayıklayanlar”

Tam metin: http://evvel.org/m-s-s-nin-yalnizlik-colunde

-sayiklayanlar-z-yalcinpinar-aydinlik-kitap-2682016

Aydınlık Kitap, Sayı: 226, 26 Ağustos 2016

Ingeborg Bachmann ve Dil Felsefesi

Tam metin pdf: http://bit.ly/bachmanndilfelsefesi

Aydınlık Kitap, Sayı: 220, 8 Temmuz 2016

Nicanor Parra’nın ‘Karşışiir’leri

Tam metin pdf: http://bit.ly/nicanorparrakarsisiir

Aydınlık Kitap, Sayı: 216, 10 Haziran 2016

Werner Herzog’un Bakışının Biçimini Taşıyan Bir Yolculuk

Tam metin pdf: http://bit.ly/herzogbuzdayurur

Aydınlık Kitap, Sayı: 214, 27 Mayıs 2016

Julio Cortázar’ın zihninden; “Küba Devrimi’nin Başlangıç ‘Buluşma’sı

Tam metin pdf: http://bit.ly/cortazarbulusma

Aydınlık Kitap, Sayı: 211, 6 Mayıs 2016

Alfred Jarry’den “Günler ve Geceler” Ötesi Tinsellik

Tam metin pdf: http://bit.ly/alfredjarrygunlergeceler

Aydınlık Kitap, Sayı: 202, 4 Mart 2016

Ece Ayhan ile Kara Gerçek

Tam metin: http://zaferyalcinpinar.com/bbkara/eceayhanilekaragercek.jpg

Aydınlık Kitap, Sayı: 195, 15 Ocak 2016

WEP

Resmi Web Sitesi: http://zaferyalcinpinar.com

Efemeratik Arşivi: http://evvel.org


SOSYAL MEDYA

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011525643323

Instagram: http://www.instagram.com/evvelfanzin

Twitter: http://www.twitter.com/calmayan

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.