Dolar 34,2220
Euro 37,2979
Altın 2.927,86
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30 °C
Parçalı Bulutlu

En çok okunan dergiler

06.10.2016
1.766
A+
A-

Mizah Dergilerinin Dünü Bu Günü / Yazı Atölyesi

En çok okunan dergiler
Mizah Dergilerinin Dünü Bu Günü / Yazı Atölyesi

Son birkaç yılda artan dergi çeşitliliği birbirinden güzel yazıların ve yazarların okurlarıyla buluşmasını sağladı.

Bazı dergiler vardır, bazı kitaplar gibi bitmesini istemezsiniz. Öyle ki bu dergilerin yeni sayısını sabırsızlıkla bekleyen okur kitleleri oluşmuştur bile. Edebiyatın, mizahın, genel kültürün, ironinin, dramın en alasını bulabileceğiniz son zamanların en popüler, en dolu bazı kültür-sanat ve mizah dergilerini sizler için derledik:

1. Kafa

Mizah Dergilerinin Dünü Bu Günü / Yazı Atölyesi

2014 yılının Eylül ayında yayın hayatına başlayan Kafa Dergisi: “Bir insan dergisinden canımız, ciğerimiz diye bahseder mi? Evet, bahsedermiş. Şu an elinizde tuttuğunuz canımız ciğerimiz, dergimiz “KAFA” çok kısa süre içerisinde, efsane bir ekip ve çok kıymetli dostlarımız sayesinde çıktı!” diye sesleniyor okurlarına.

2. Ot

Ot

Maksat Yeşillik Olsun / Paldır Kültür Edebiyat diyen “Hazla ve hızla okunan dergi” hedefiyle 1996 yılından beri sırasıyla; Öküz, hayvan ve son olarak 2013 yılında “Maksat Yeşillik Olsun” sloganı ile yayın hayatına başlayan OT dergisi köklü bir geleneği temsil eder. OT dergisi kök olarak kendine mizah ve edebiyatı alıp, dallarını futboldan siyasete, sokaktan müziğe, hayata dair hiçbir şeye yabancı kalmayarak, ülkede sözü olan herkesle bir araya gelebilme cesarati ve isteğini her daim göstererek büyür.” diyor Ot Dergisi yazı ekibi

3. Ayı

Ayı

Yazarından editörüne, oradan tasarımcısına kadar kimsenin para karşılığı beklemediği ve hatta matbaacısının ‘Kağıt parası verseniz yeter’ dediği, güzel insanlardan oluşan kalabalık bir ekiptir.

‘Okunsak yeter’ diyerek satış kaygısı gütmeden ücretsiz olarak 2015 yılında yayın hayatına başlayan dergidir.

4. Sabitfikir

Sabitfikir

2009 yılında internet dergisi olarak idefix‘in hayata geçirdiği sabitfikir.com 2011 yılında basılı dergi olarak okuyucularıyla buluşmuştur.”kitap, Eleştiri, Öykü, Şiir ve Felsefe hakkındaki güncel bilgilere ulaşmanız artık çok daha kolay” diyor sabitfikir ekibi.

5. Bavul

Bavul

Hayat bir yolculuktur yanınızda bulunsun”,”Aynı anda hem hatırayı hem yeniyi hem de yenilgiyi taşıyoruz. Sokağın hikâyelerini anlatmaya geliyoruz” diyen Bavul Dergi ilk olarak Ekim 2015’te okuyucularıyla buluştu.

6. Pul Biber

Pul Biber

Merhaba…
Kadınlar, çocuklar, hayvanlar ve ağaçlar için hayat çok zor.
Biz bunu kolaylaştırmaya geldik.
Bize ayrılan süre, yeni başlıyor! diyen Pul Biber dergi yayın hayatına ilk olarak Ekim 2015’te başladı.

7. Yumuşah g

Yumuşah g

Hepimizi güldüren tespitleri, sıra dışı sözleriyle Met Üst olarak da bilinen mizah ustası, usta kalem Metin Üstündağ‘ın dergisi “yumuşah g” ilk olarak Eylül 2015’te okuyucularıyla buluştu.

8. Naber

Naber

“Üç aylık, süreli mizah yayını olan Naber’in şubat ayında çıkan ilk sayısı 2015 yılının ocak, şubat ve mart aylarını kapsamaktadır. 52 sayfadan oluşan derginin tek çizeri ve yazarı Umut Sarıkaya olup derginin içeriği de Sarıkaya’nın ilgi alanları çerçevesinde şekillenmektedir. İkinci sayısıyla birlikte yazar ve çizer sayısını artırmayı amaçlayan dergideki ilk farklı çizerler üçüncü sayıdaki Kral’ın Dönüşü adlı çizgi hikaye ile Cihan Kılıç ve Rak müzik bölümüne katkıda bulunan Bülent Üstün olmuştur. Dergi böylece konuk çizer formatını ilk kez uygulamıştır.

Dergi içeriği çeşitli yazarların romanlarından derlemelerle oluşturulan çizgi hikayeler, Sarıkaya’nın yazdığı denemeler, metinler, çizdiği karikatürler ve yaptığı röportajlardan oluşmaktadır.”

9. Fil

Fil

“Deveden büyük fil var”, “Hafızası ve cüssesine rağmen tacı reddeden ormanın gerçek kralı. Edebi deli, edepsiz sevgili” diyen Fil Dergi ilk olarak 2015 Yılının Ocak ayında okuyucularıyla buluştu.

10. Kafkaokur

Kafkaokur

İki aylık edebiyat dergisi, ilk sayı Eylül-Ekim 2014

“Bir kitap başımıza inen bir darbe gibi bizi sarsamıyorsa neden zahmet edip okuyalım ki?”

11. Peyniraltı Edebiyatı

Peyniraltı Edebiyatı

“Akılda kalması ve farklı bir dergicilik anlayışı benimsediğimizi derginin ismiyle belli etmek istedik. Peyniraltı suyu tozu ve yeraltı edebiyatı’nın kombine edilmiş halinden Peyniraltı Edebiyatı oluşuyor.” Diyen aylık edebiyat dergisi 2013 yılından beri okuyucuyla buluşuyor.

12. Underground Poetix

Underground Poetix

Şenol Erdoğan‘ın editörlüğünde 2008 yılının Ağustos ayından itibaren yayınlanmaya başlayan dergidir. 2008 yılı öncesi günlük bir yeraltı gazetesi olarak çıkıyorken 2008 yılında dergi olarak ilk sayısıyla okuyucularıyla buluşmuştur.

“yeraltı edebiyatı ekseninde, ekoloji, dada, sürrealizm, cyber, sitüasyonizm, yeşil anarşi, beat kuşağı, pulp şiir, punk, anarşizm, felsefe, medya teorileri, kolaj, mimari, fotoğraf, karşı şehircilik, politik edebiyat ve daha bir çok alanda, denemeden, makaleye, düz yazıdan liriğe dek, her 3 ayda bir çehresini yenileyecek olan süreli bir kitap-dergi projesidir.

13. Uykusuz

Uykusuz

2007 yılının Ağustos ayında Penguen dergisinden ayrılan Yiğit Özgür, Ersin Karabulut, Oky, Umut Sarıkaya, Uğur Gürsoy ve Memo Tembelçizer isimli altı karikatürist tarafından kuruldu ve yayın hayatına 5 Eylül 2007 günü başladı.  Haftada bir yayınlanır ve Türkiye‘nin en çok satan mizah dergilerinden biridir.

14. Penguen

Penguen

Leman dergisinden ayrılan Metin Üstündağ, Bahadır Baruter, Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu ve arkadaşları tarafından Eylül 2002’de kurulmuştur. Haftada bir yayınlanır ve Türkiye‘nin en çok satan mizah dergilerinden biridir.

15. Leman

Leman

Leman’nin en eski ve köklü mizah dergilerinden biridir. 1985’te Gırgır‘dan ayrılan bir ekibin kurduğu Limon dergisinin 1991 yılında kapanmasından sonra aynı ekip tarafından kurulduğu için, başlangıcı 1985 sayılabilir.

16. #Tarih

#Tarih

NTV tarih‘in kapatılmasının ardından yeniden bir araya gelen ekip tarafından çıkarılan dergi bir kuruluş çatısında yer almamakta, bağımsız olarak yayım yapmaktadır. Haziran 2014’teki ilk sayısıyla yayım hayatına başlayan aylık popüler tarih dergisidir.

17. Atlas

Atlas

Birbirinden güzel konuların işlendiği ve göz dolduran fotoğrafların yer aldığı 1993’ten beri yayımlanan aylık coğrafya ve keşif dergisidir.

18. National Geographic Türkiye

National Geographic Türkiye

National Geographic Türkiye 2001 yılından beri Coğrafya, bilim, keşif ve araştırma alanında yepyeni dosyaları her ay okuyucuyla buluşturuyor. İlginç fotoğrafları ve orijinal konularıyla Türkiye’nin en çok satan dergileri arasında bulunuyor.

 

Kaynak: ofpof.com/

 

Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.   http://yaziatolyesi.com/   Editör: Hatice Elveren Peköz   Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com   GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.