ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

“Babalar Günü” nasıl ortaya çıktı?

17.06.2018
1.218
A+
A-
“Babalar Günü” nasıl ortaya çıktı?
Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, nasıl ortaya çıktı, hiç merak ettiniz mi? Bu özel günün ortaya çıkışının altında aslında bir fedakarlık öyküsü var.
Dünya genelinde önemli bir gün olan Babalar Günü, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki babalarımıza adanan bu özel gün nasıl ortaya çıktı, ne zamandır kutlanıyor hiç merak ettiniz mi?
 
İşte bu özel günün ortaya çıkışı ve önemi…
 
Dünyanın birçok ülkesinde her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü, ilk olarak 19 Haziran 1910’da kutlanmaya başlandı.
 
BABALAR GÜNÜNÜN İLHAM KAYNAĞI
 
Babalar Günü’ne ilham veren isim olan savaş gazisi William Jackson Smart, altı çocuğunu annelerinin yokluğunda tek başına büyütüyor. Kızı Sonora Smart Dodd ise, babasının bu fedakarlığından yola çıkarak, anneler için Anneler Günü olduğu gibi babaların da özel bir gününün olması gerektiğini düşünüyor.
 
Bunun üzerine babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü olarak ilan edilmesi için çalışmalar başlatıyor. Fakat çalışmaları yetiştiremeyince kutlamalar haziran ayının o dönemki üçüncü pazar gününe erteleniyor. Sonora Smart Dodd’un bu düşüncesi ve çalışmaları sonucunda, bugün dünyanın dört bir yanında kutlanan Babalar Günü ortaya çıkıyor.
 
ABD BAŞKANI NİXON TESCİLLEDİ
 
Babalar Günü, ilk olarak 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 yılında da dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklendi. Fakat bu tarihte herhangi bir resmiyet kazanmadı. 1966 yılında ise dönemin başkanı Lyndon B. Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü haftasının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. Son olarak Babalar Günü’nün ABD’de yasal olarak resmi tatil ilan edilmesi, ABD Başkanı Richard Nixon’ın imzasıyla tescillendi.
 
Dünyada Babalar Günü, haziran ayının üçüncü haftasının yanı sıra başka tarihlerde de kutlanabiliyor. Örneğin Katolikler kutlamaları başka bir tarihte yapıyor. Babalar Günü’ne dini açıdan yaklaşan Katolikler, kutlamaları mart ayının 19. gününde, Hristiyanlık dininin peygamberi Hz. İsa anısına gerçekleştiriyor.
Kaynak: haberler.com

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.