ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

14 Şubat Sevgililer Gününe Özel / Cemil Biçer

13.02.2019
1.187
A+
A-
14 Şubat Sevgililer Gününe Özel / Cemil Biçer

“Del”: acı ağrı, ölçü birimidir.

Bilim adamlarının ölçümleri sonucu insan anatomisinin ağrı eşiği 45 del acıya kadar dayanabildiği saptanmıştır. Bundan fazlası doku harabiyetine, dolayısıyla ölüme yol açıyormuş.

Ancak kadınlar, doğum esnasında 57 del’lik acı ile doğum yapıyorlar ve bu acıya direnebiliyorlar.

Serçe parmağımıza batan bir toplu iğnenin acı ölçümünün 0,01 del olduğunu göz önünde bulundurursak,”soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen”,  (!) çilekeş kadınlarımızın değerini bu empati ile anlayabiliriz sanırım.

Meydanlarda en az “beş çocuk” diyerek millete ayar veren kifayetsiz muhterisin serçe parmağına toplu iğne batmamış anlaşılan.

Bu kadın düşmanı güruha, kadınlarımızın kutsal birer varlık olduğunu anlatabilmek için başta zat-i muhteremleri olmak üzere uygarlık düşmanı mütegallibe artıklarını, acı simülatörüne bağlayıp 45 del,e kadar bir ağrı şoku verilmeli.

“öğrenmenin en kestirme ve kat’i yolu pratik yapmaktır”.

Az gelişmiş ve geri kalmış ülkelerin en temel sorunu cinsiyet ayrımcılığı ve kadın sömürüsüdür, özellikle Türkiye’nin en güncel sorunudur; kadına şiddet uygulamak, töre ve namus cinayetlerine, çocuk istismarına kadar. Küçük yaşta evlenmelere ceza yasalarında ne kadar ağır yaptırımlar uygulanırsa uygulansın bu sorunu çözmek olası değildir. Yasalarla alınacak önlemler ancak palyatif çözümler olarak kalır.

Bu sorunun çözümü uzun erimlidir ve başta din algısındaki kadının yeri olmak üzere aile ve okul eğitimlerinde, cinsiyete ve erkek egemen anlayışı engellemek sureti ile çözüme ilk adım atılmış olur.

Ülkedeki bazı siyasal iktidarların kadına ve kadın haklarına bakışı bu palyatif anlayışında çok gerisindedir. Karma eğitimi genel ahlaka aykırı bulan ve kadını sadece bir cinsel obje algısıyla ön plana çıkaran, çalışma hayatından soyutlayıp ev-aile ve çocuk bakıcısı rolü biçen, giyimini, kuşamını, konuşmasını hatta gülmesini bile toplumsal ahlakın bir sorunu haline getirip gündemde tutan bir siyasal yaklaşım ile bu toplumsal yaranın çözümü mümkün müdür?

Sevgililer günü arifesindeyiz. Kapitalizmin dayattığı, toplumun tüketim algısının ajite ettiği günlerden birine yaklaşıyoruz. Anneler günü, kadınlar günü, sevgililer günü…

Yıl 365 gün, ama bu tüketim çılgınlığına yetmiyor ya, yılı 665 güne çıkartmalı ya da sadece 24 saate dayalı bu riya ve yapaylık kokan bu manüpülatif sahtekarlığa son vermeli.

AŞK , bir günlük değil bir ömür boyu olmalıdır.

Varlığımızın kaynağı kadınlarımıza sonsuz saygı ve sevgiler dileği ile aşağıdaki bir türlü sonlandıramadığım naçizane şiirimi onlara ithaf ediyorum.

……………

Bir eylül fırtınası gibi,

Ruhumun labirentlerinde dolanıyorsun

Eşim,

Aşkım,

Sevdalım,

Vazgeçilmezim,

Sevgilimsin.

-*-*-*-*-*-

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.