ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Yeni Nesil Öykü Dergisi Hişt!, Hişt!

16.06.2020
1.362
A+
A-
Yeni Nesil Öykü Dergisi Hişt!, Hişt!

Türk Edebiyatında öykünün güçlü bir tarihi var. Ömer Seyfettin’den Sait Faik’e, toplumcu edebiyattan ’50 kuşağına; öykü yazarlarımızın üretimi ve yaratıcılığı hiç durmadı. Edebiyat dergilerinde halen bile öykünün nabzı güçlü atar. Pek çok öykü yayımcılığı yapan dergi ya uzun soluklu olur ya güçlü izler bırakır. Dergilerde gördüğümüz yeni isimler, kısa süre sonra raflarda kitaplarıyla görülür.Faruk Duman, bir söyleşisinde şöyle demiştir: “Dünyada öykü yazan bir biz kaldık neredeyse, bu bizim toplumumuzun ayrıcalığı.”

“Öykülerle örülü bir dünya” sloganıyla geçtiğimiz mayıs ayında yayın hayatına “Merhaba” diyen “Hişt! Hişt!” kendisini, yeni nesil öykü dergisi olarak tanımlıyor. Zira dergi, basılı olarak değil; internet üzerinden yayın yapıyor. Yayımlanan öyküler, günlük yayına girse de aylık planlanıyor ve bu öyküler,gönderilenöyküler arasından seçilip okurla buluşturuluyor. Öykü gönderim süreci ise yine site üzerinden gerçekleştiriliyor.ÖzetleHişt! Hişt! bildiğimiz geleneksel dergiciliği, internetin olanaklarıyla buluşturup harmanlıyor.

Site yakından incelendiğinde; “Tadımlık” bölümünde en fazla 750 kelimelik küçürek öykülerin yayınlandığı; “Doyasıya” bölümünde ise 750 kelimeyi aşan öykülere yer verildiği görülüyor. Böylece vakti kısıtlı herkese ‘iyi’ öykü okuma imkânı verilirken, kitap kurdu sıkı öykü okurlarına da tatmin edici genişlikte ve nitelikte öyküler sunuluyor. Bu sayfalarda; polisiye, gerilim, fantastik, gerçeküstü, post modern veya başka herhangi bir türde; edebi özgünlüğü ve niteliği olan her çeşit öyküye rastlamak mümkün. Sitede ayrıca “Uzun Ayın Kısası” isminde aylık bir kısa film seçkisi var. Bu bölümde, okurlara nitelikli kısa metraj filmler sunularak, onlara bir ‘mola’ ve ‘nefes alma’ imkânı sağlanıyor.

Yayıncılık yaptığı alan, iddiası sadeliğinden gelen teması ve tüm bu zengin içeriğiyle “Hişt! Hişt!” günlük hayatın rutin yoğunluğundan ve internetin ‘tık’ odaklı yoruculuğundan kaçınabilecek bir sığınak. Derginin yayımlanan sayılarına ve öykülerine histhist.com adresinden ulaşılabilir; Twitter ve Instagram sayfalarından yeni öyküler yayımlandıkça haberdar olabilirsiniz.

Hişt! Hişt! – Öykü
İnternet Sitesi: http://histhist.com/
Twitter: 
@histhistcom
Instagram: 
@histhistcom
İletişim: 
histhist.com@gmail.com

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.