Suzanne Pleshette Hüzünlü Bakışlı Kadın / Yazı Atölyesi

Yazar: Editör     Tarih: 29 Ocak 2017 00:09     Kategori: Editörden, Felsefe, Genel, Kültür Sanat, Sinema
Suzanne Pleshette, Geisha Boy ve The Birds gibi filmlerde rol alan Emmy Ödülü’ne aday gösterilen bir aktris ve televizyon dizisi The Bob Newhart Show’du.
Hikayenin Özeti
Brooklyn, New York, 31 Ocak 1937 tarihinde doğan Suzanne Pleshette Jerry Lewis’in onu film yaptı Geisha Boy ve daha sonra bir öğretmen olarak oynadı Birds . O gibi yapımları ile Broadway’de bir kariyer sahte Compulsion ve Mucize İşçi ve televizyonun üzerinde star için gitti Bob Newhart göster yanı olduğu gibi, kendisi için o iki Emmy Ödülü adaylığı, Will & Grace . 19 Ocak 2008’de Los Angeles, California’da öldü.
 
Erken kariyer
Suzanne Pleshette 31 Ocak 1937’de Brooklyn, New York’ta dünyaya geldi. Babası Eugene Pleshette, büyük grup döneminde Brooklyn’deki Paramount Tiyatrosunun sahne müdürü, ağ yöneticisi ve müdürüdür. Sahne altındaki “Geraldine Rivers” adlı annesi bir sanatçı ve dansçıydı.
 
Pleshette, oyunculuk kariyerine New York’un Sahne Sanatları ve Syracuse Üniversitesi’ne giren 1950’lerde sahnede başladı. Daha sonra, film ve TV rollerine geçti, sık sık kusursuz bir ses nedeniyle parçalar elde etti. 1958 yılında, Pleshette oyunda Maureen Stapleton ve Eli Wallach ile Broadway’de çıktı Soğuk Rüzgar ve sıcak . O da Jerry Lewis ile o yıl onu film yaptı Geisha Boy .
 
1961 yılında, o televizyon programında Julie Lawler olarak onun görünümünü Emmy Ödülü’ne aday gösterildi Dr. Kildare . Pleshette ayrıca dahil, çok sayıda TV şovları çıktı mı Gun Will Travel , Playhouse 90 ve Presents Alfred Hitchcock .
 
O da Annie Sullivan rolü Anne Bancroft yerine Mucize İşçi , o rolü yoğun gezdi, mükemmel değerlendirmeleri aldıktan sonra 1961 yılında Helen Keller gibi ters Patty Duke.
Film Buluşması
Alfred Hitchcock onu dökme zaman Pleshette 1963 yılında film üzerinde büyük bir mola aldı Birds . Altın Küreler ona “En İyi Kadın Yeni Gelen” seçildi. O da gibi Disney filmleri dahil olmak üzere yaklaşık iki düzine diğer filmler, yapılan Çirkin sosis köpeğe , Karasakal Hayalet ve kamçı Griffin Maceraları .
 
Pleshette 1966 televizyon programında Catwoman rolü için üreticilerin orijinal bir seçim oldu Batman . Müzakereler bozulduğunda, bölüm Julie Newmar’a gitti.
 
Bob Newhart
 
Fakat Emily Hartley rolünü üstlendi ve bu iki Emmy adayı da dahil olmak üzere en çok beğeni topladı. Pleshette Bob Newhart en psikolog karakterine bir öğretmen oynadığı Bob Newhart göster . Durum komedisi, kariyerleri ve tempolu olmayan arkadaşlarının yanı sıra Bob’un hastaları etrafında dönüyordu. Evli çift çocuksuz, televizyonda yenilik yapıyordu. Beğenilen şov 1972’den 78’e kadar sürdü.
 
Pleshette ayrıca TV filmi olarak Leona Helmsley rolüyle Emmy ve Altın Küre’ye aday gösterildi Leona Helmsley: Mean Queen (1990). O da sitcoms çıktı Will & Grace ve 8 Simple Rules .
 
Kişisel hayat
Pleshette üç kez evlendi. İlk kadar 4 Ocak 1964 tarihinde aktör Troy Donahue oldu onun co-star Roma Adventure (1962). Sadece sekiz ay sonra boşandılar. 16 Mart 1968’de işadamı Thomas Joseph Gallagher III ile evlendi. 21 Ocak 2000’de öldü.
 
2000 yılının Aralık ayında, Pleshette onlar Broadway komedi vardı onlar 1959 yılında geri tanıştığı aktör Tom Poston’a, 79. nişanlısından açıkladı Altın fleecing . Her biri Bob Newhart ile birlikte çalışmıştı. Poston üzerinde, Newhart üniversite arkadaşı Cliff “Peeper” Murdock olarak konuk görünüşe yaptı Bob Newhart Show’da 1970’lerde ve aynı zamanda handyman George Utley olarak yinelenen bir rolü vardı Newhart (1982-1990). Pleshette ortaya çıkmıştı Newhart tüm gösteri (1982-1990) bir rüya olmuştu Newhart için ifşa geri Emily Hartley rolüyle de, o yatakta takla attı, finali (şimdi kabul klasik).
 
Pleshette ve Poston, 11 Mayıs 2001’de evlendi. Ağustos 2006’da, Pleshette, Los Angeles’ın Cedar-Sinai Tıp Merkezi’nde akciğer kanseri için kemoterapi tedavisi gördü. Eylül 2007’de, Pleshette 1970’ler döküm bir 35 birleşme katıldı Bob Newhart göster sadece dört gün pnömoni mücadele ettikten sonra hastaneden ayrıldıktan sonra, tekerlekli sandalyedeki. “Bu gece burada olacağımı hiç düşünmemiştim,” dedi Pleshette.
 
Bir yıl sonra, 19 Ocak 2008’de, Pleshette’in sağlıkla ilgili komplikasyonlarıyla savaşı nihayetinde onunla devam etti. Los Angeles, California, evinde solunum yetmezliği nedeniyle öldü.
 
 
”’Suzanne Pleshette”’ (d. 31 Ocak 1937, New York City; ö. 19 Ocak 2008, Los Angeles, Kaliforniya), ABD’li aktris.
Saf ve duru bir güzelliği olan oyuncu özellikle korku klasiği ”Kuşlar” filminde canlandırdığı Bodega kasabasında yaşayan öğretmen ”Annie” karakteriyle hatırlanır. 19 Ocak 2008’de kanserden ölen oyuncunun mezarı ”Hillside Memorial Park” Mezarlığı’ndadır.
 
== Filmografi ==
”The Geisha Boy” (1958)
”Rome Adventure” (1962)
”40 Pounds Of Trouble” (1962)
”The Birds” (1963)
”Wall Of Noise” (1963)
”A Distant Trumpet” (1964)
”Fate Is the Hunter” (1964)
”Youngblood Hawke” (1964)
”A Rage To Live” (1965)
”The Ugly Dachshund” (1966)
”Nevada Smith” (1966)
”Mister Buddwing” (1966)
”The Adventures Of Bullwhip Griffin” (1967)
”Blackbeard’s Ghost” (1968)
”The Power” (1968)
”If It’s Tuesday, This Must Be Belgium” (1969)
”Suppose They Gave A War And Nobody Came?” (1970)
”Support Your Local Gunfighter!” (1970)
”The Shaggy D.A.” (1976)
”Hot Stuff” (1979)
”Oh, God! Book II” (1980)
”Kojak: The Belarus File” (1985)
 
== Televizyon ==
”Dr Kildare” (1960)
”The Bob Newhart Show” (1970)
”Newhart” (1980)
”Leona Helmsley: The Queen of Mean” (1990)
”8 Simple Rules” (2000)
 
Kaynak:Vikipedi