ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

READ | Beş Ülkede Sanatçılar İçin Misafir Programı | 2021

05.04.2021
2.089
A+
A-
READ | Beş Ülkede Sanatçılar İçin Misafir Programı | 2021

BEŞ ÜLKEDE SANATÇILAR İÇİN MİSAFİR PROGRAMI-AÇIK ÇAĞRI   

ÇAĞRI TARİHİ: 01.04.2021

Açık çağrımız “Beş Ülkede Sanatçılar İçin Misafir Programı”, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’deki sanatçıların belirtilen ülkelerdeki edebi, sanatsal ve kültürel faaliyetlerini yakından tanıma fırsatı sağlayıp aynı zamanda seçilen yazarların yöresel izleyiciyle de eşsiz bir tanıştırma fırsatı sağlayacaktır. 

TANITIM

Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ- READ, Goethe Institut – Üsküp’e diğer proje ortakları; Association Krokodil (Sırbistan), Center for Balkan Cooperation- Loja (Kuzey Makedonya), Instituti i Librit dhe i Promocionit (Arnavutluk), Qendra Multimedia (Kosova)  ve Kalem Kültür Derneği (Türkiye) ile hayata geçirilen dört yıllık AB destekli bölgesel kültürel bir projedir.

Proje, siyasi ortamdan uzakta kalarak, toplumla arası yeni iletişim kanalları açarak, uzlaşmaya ve kültürlerarası hoşgörüye katkıda bulunur.  Proje, okuma kültürünü ve demokratik değerleri de ele alarak kültürler arası yüksek kaliteli eserlerin de okunmasını arttırmayı amaçlamaktadır.

READ- Beş Ülkede Sanatçılar İçin Misafir Programı, 2021

Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’de ikamet eden yazarlar, çevirmenler, oyun yazarları, şairler, illüstratörler, çizgi roman çizer ve yazarları READ- Beş Ülkede Sanatçılar İçin Misafir Programı sayesinde kültürel çeşitliliğimize tanık olmanız için projeye başvurmaya davet ediyoruz. Projeye dahil olacak sanatçılar karşılıklı olarak 5 ülkedeki proje ortaklarının konuğu olacaklar. Her çağrıda 2 sanatçı konuk edilecek bu çağrılar 3 yıl sürecektir. 10 sanatçıyı 2021 yılında misafir etmeyi planlamaktayız. Konaklama süresi 1 aydır.

Hedefimiz sanatçılara, belirlenen misafirlik süresi boyunca belirli bir içerikteki sanatsal projelerini geliştirmeye ve pekiştirmeye fırsat vermektir. Yaratıcı ve yenilikçi proje fikirlerinin yanı sıra günümüzün konularına da ele alan projelere öncelik verilecektir.

READ-  Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı tarihleri:  Mayıs 2021 – Aralık 2021 arası

Misafir olan sanatçıların konakladıkları süre boyunca verimli bir zaman geçirmeleri beklenir. Önerilen proje üzerinde çalışmanın yanı sıra, “Benzerliklerin farklılıkları” genel başlığımıza da katkıda bulunacak bir kısa çalışmanın da tamamlanması beklenmektedir.

Kültürlerarası hoşgörüyü ve uzlaşmacı yaklaşıma katkı sağlayacak bu kısa çalışma; metini deneme, şiir, kısa öykü, makale ya da çizgi roman olabilir. Bununla beraber, yazma, yaratma ya da çeviri yapma, atölyelere katkı sağlama, sunumlar yapma, edebiyat festivallerinde ve çevirim içi etkinliklerde, okumalarda da katkı sağlanması beklenmektedir.

READ- Beş Ülkede Sanatçılar için Misafir Programı fonu aşağıdaki imkânları sumaktadır;

• Tam donanımlı dairede bir ay boyunca konaklama

• Uluslararası seyahat masrafları (250 Euro’ya kadar)

• 1.350 Euro tutarının karşılığında  toplam TL brüt tutar  (vergiler dahil)

• Proje ortaklarının ülkelerindeki edebiyat festivallerine katılma ve proje ağ oluşturma etkinliklerinde bulunma

• Misafir olduğu süre boyunca bir metnin çevirisi ya da sanatçının misafir olduğu süre boyunca ana dilde ya da İngilizce’den bir çalışma üretmek.

• Konakladığı ülkenin faaliyetlerini tanıma, katılma, yerel yazarlarla iletişim kurma, röportajlar verme, kaldığı süre boyunca internet sitesi ve sosyal medya kanallarında tanıtımını yapma fırsatları

Uygunluk (Seçilme Kriteri)

READ-Misafirlik Program’ına, yazarlar, çevirmenler, oyun yazarları, şairler, illüstratörler, grafik roman sanatçıları, çizgi roman çizer ve yazarlarını başvuruya davet ediyoruz.

Herhangi bir yaş sınırlaması olmamakla beraber genç sanatçılara öncelik verilecektir. Bunun yanı sıra deneyimli sanatçıların da başvurularını memnuniyetle bekliyoruz. Deneyimli sanatçıların seçim kriteri en az iki eserinin yayımlanmış olmasıdır.

Başvuru sahipleri Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan veya Türkiye  ülkelerinden birinde ikamet etmelidir.

Başvuru sahibinin  gerçekleştirilecek etkinliklere yeterli derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir.

Nasıl Başvurulur?

Kalem Kültür Derneği web sitesinden başvuru ile ilgili açık çağrı detaylarına ulaşabilir ya da başvuru için tıklayabilirsiniz.

1. Biyografi ve kaynakça (yayınlanmış eser varsa)

2. Telefon numarası ve e-posta adresinin de bulunduğu tam adres

3. Projeye, sosyal ağ kurmaya, diğer proje faaliyetilerine ilgiyi gösteren, misafirlik dönemini de belirten motivasyon mektubu (1 sayfa)

4. 1’den 4’e kadar misafir olmak için istediği ülke tercih listesi (1 ilk tercih edilen ülke, 4 son tercih edilen)  (ülkeler; Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan)

5. Bir aylık misafirlik süresi boyunca yapılacak olan çalışmanın/projenin  açıklaması (1 sayfa)

Başvuru İngilizce olarak gönderilmelidir.

Başvuru materyali e-posta yoluyla gönderilmelidir.

Başvuru için İLETİŞİM:

Arnavutluk sanatçıları başvuru için: instituti.libri.promocioni@gmail.com

Kosovoa sanatçıları başvuru için: info@qendra.org

Kuzey Makedonya sanatçıları başvuru için: lojaculture@gmail.com

Sırbistan sanatçıları başvuru için: office@krokodil.rs

Türkiye sanatçıları başvuru için: info@itef.com.tr 

BAŞVURU İÇİN SON TARİH: 29.04.2021, Perşembe saat 24:00 (TSİ)

İlave bilgiler için;  READ-residency@goethe.de e-mail gönderebilirsiniz. 

Daha fazla bilgi için bizi Facebook ve Instagram READ proje sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Web: www.kalemkultur.com

www.itef.com.tr

Email: info@itef.com.tr

Instagram: itef_istanbul

Facebook: @itef.festival

Twitter: itef_istanbul

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.