ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

İzlenmesi gereken distopik filmler

27.09.2016
1.335
A+
A-
İzlenmesi gereken distopik filmler

Toplumsal hareketlerin yeni bir dünya ile nasıl tanıştığına şahit olacağınız bu distopik filmler hafızanızda hiç silinmeyecek. 

 

1. V For Vendetta
İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi

Hikâye; geleceğin İngiltere’sinde (2020) geçmektedir.Diktatör bir rejime bireysel bir başkaldırının nasıl toplumsal hale geldiğini gösterir. Özellikle V for Vendetta’nın sinema dünyasına vurduğu damgadan sonra son yıllarda çekilen filmler bu akımın sinema sektöründeki temsilcileri oldular.

2. Uyumsuz (Divergent)

İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi
İnsanlar 16 yaşına geldiklerinde kendi insani özelliklerine göre bir seçim yapmak zorundadırlar. Çünkü insanlar 5 farklı bölüme ayrılmış şekilde yaşamaktadırlar. Tris için de bu kuralı uygulama zamanı geldiğinde kendiyle ilgili büyük bir özelliği fark eder. Tris, ‘uyumsuz’dur ve herhangi bir gruba ait olması olanaksızdır.

Asıl tehlike ise uyumsuzların bir güç tarafından öldürüldüğüdür bu yüzden Tris biran önce kaçmak zorundadır. Güzel Tris bu belalı kaçamakta hem hayatını kurtarabilmek hem de kendisi gibi diğer uyumsuzların neden öldürülmek istendiğini anlamak için Four adlı bir erkekle birlikte hareket etmek zorunda kalacaktır..

3. Açlık Oyunlar (The Hunger Games)

İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi
Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol’ün etrafında 12 bölge (mıntıka) bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve mıntıkalar bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.

Açlık oyunlarının yapılma amacı, geçmişte yaşanan Karanlık Günler’de Capitol’e karşı düzenlenen ayaklanmalardır. Capitol, her sene Açlık Oyunları ile otoritesini tüm mıntıkalara göstermekte, güç gösterisi yapmaktadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.

4. The Lobster

İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi
Çok da uzak olmayan bir gelecekten ilginç bir distopya öyküsü anlatıyor bize The Lobster. Yalnız kalmış, ilişkisi olmaya insanların tutuklandığı, alternatif bir gelecekte geçen öyküde, bekar insanlar korkunç bir otele yerleştirildikten 45 gün sonra, kendileriyle eşleşen kişiyle ilişkiye başlamak zorunda kalıyorlar. Eğer ki ilişkilerinde başarıyı yakalayamazlarsa, kendilerinin seçtikleri bir hayvana dönüştürülüyorlar!

5. Vampir İmparatorluğu (Daybreakers)

İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi-top-100-mejores-peliculas-de-vampiros-de-la-historia-35-daybreakers-2009
2019’da gizemli bir salgın hastalık yeryüzünü kasıp kavurmuş, dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunu vampire dönüştürmüştür. Vampire dönüşmeyen insan ırkı artık tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ikinci sınıf bir tür konumuna gelmiştir ve bu nedenle yaşam savaşı vermeye başlar. İnsanlar, vampirler tarafından avlandıkları ve soyları tükenesiye dek çiftlik hayvanı gibi beslendikleri için gizlenmek zorundadırlar.

Vampirlerin büyük bir kısmı insan görünümünde olmasına rağmen, bir kısmı kanatlarıyla uçan insan boyutunda yaratık biçiminde vampirlere dönüşmüşlerdir. Hükümet, bu kendilerini kontrol edemeyen vampirleri, kendilerini yanlış temsil ettiklerini düşündüklerinden, yok etmektedirler.

6. Kar Küreyici (Snowpiercer)

İzlenmesi Gereken Distopik Filmler / Yazı Atölyesi-expresso_do_amanha_chris_evans_kang-ho_-song_john-hurt_tilda_swinton_jamie_bell_ed_harris_critica_00
Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır.

Bu yazı; Onedi.com’un adresinden alınmıştır.

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.