ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

İnönü Üniversitesi 100. Yıl Marşı Şiir Yarışması

13.06.2018
1.413
A+
A-
İnönü Üniversitesi 100. Yıl Marşı Şiir Yarışması
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİCİLERİ;”100.YIL MARŞI ŞİİR YARIŞMASI” DÜZENLEDİ, BİRİNCİYE 5.000. İKİNCİYE 3.500, ÜÇÜNCÜYE 2.500 LİRA PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK.(SON KATILIM TARİHİ.29 EKİM 2018 PAZARTESİ)…
Haber: Kerim Õzbekler (Gazeteci-Yazar-Şair)
29 Ekim 2023 tarihiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 yaşında olacak ve bu vesileyle ülkemizde 100. yıl kutlamaları yapılacağı âşikârdır. İnönü Üniversitesi de bu vesileyle çok anlamlı bir şiir yarışması düzenleyecek. İnönü Üniversitesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2023 yılında 100. yaşına girmesi dolayısıyla “YÜZÜNCÜ YIL MARŞI” şiir yarışması yapılacaktır.
Bu yarışmayla tıpkı “Onuncu Yıl Marşı”nda olduğu gibi sizin de yazacağınız şiir ölümsüz bir eser olarak tarihte yerini alabilecektir. Devletimizin 100. yılı daha coşkulu daha anlamlı ve unutulmaz olacağından bu yarışmaya katılmak bir onur olduğu gibi kazanmak daha büyük bir onur olacaktır. Her yerde sizin şiiriniz “Yüzüncü Yıl Şiir”i olarak seslendirelecek.
YARIŞMA;
Son Başvuru Tarihi: 29 Ekim 2018
Yarışmanın Aşamaları:
1. Aşama:
Şiir yarışması yoluyla, bestelenecek marş için en iyi güftenin seçilmesi
2. Aşama:
Beste yarışması düzenlenerek en iyi güfteye, en iyi bestenin yapılması
YARIŞMA KURALLARI;
1. Yarışmamız uluslararası katılıma açıktır. Her yaş ve meslekten ilgililer yarışmaya katılabilir.
2. Şiirlerin konusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100 yılını ve çağlar boyu yaşama istek ve iradesini değişik yönleriyle anlatacak konular olmalıdır.
3. Şiirler marş olarak bestelenmeye uygun bir hitabet / sesleniş ve duygu yoğunluğuna sahip olmalıdır.
4. Şiirler milli ruhu, gururu, coşkuyu, güveni temsil ve telkin edecek bir içeriğe sahip olmalıdır.
5. Yarışmaya katılacak şiirler hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
6. Şiirler Microsoft Office Word programıyla, A4 kağıt boyutunda, bir buçuk satır aralığıyla, 12 punto iriliğinde ve yaygın yazı karakterlerinden (Arial, Calibri, Times New Roman vb.) biriyle iki sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmalıdır.
7. Gönderilecek şiiri içeren MS Word dosyasının adı yalnızca rumuzdan oluşmalı; yazarın adı, soyadı, rumuzu, kimlik ve iletişim bilgileri, Kimlik Bilgileri menüsündeki sıraya göre, ayrı bir dosya / belge şeklinde kaydedilip gönderilmelidir.
8. Son Başvuru tarihi: 29 Ekim 2018 tarihidir.
9. Sonuçlar 15 Aralık 2018 tarihinde, basın duyurusu yoluyla ilan edilecektir.
10. Ödüller 15 Aralık 2018 gününü müteakip kazananların IBAN numaralarına yatırılacaktır.
11. Kişiler sadece bir şiir ile yarışmaya katılabilir.
12. Değerlendirme sonucunda eşit puan alan eserler olursa ödül yarışmacılar arasında paylaştırılacaktır.
13. Şartnameye uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
14. Yarışmaya katılan şiirler, gerek görüldüğü takdirde, basım, yayın, dağıtım vb. tüm telif hakları İnönü Üniversitesi Rektörlüğünde olmak kaydıyla yazarların adıyla yayımlanacaktır.
15. Değerlendirme kurulunda görev alan kişiler, bu kişilerle birinci dereceden kan bağı olanlar ile onların yakınları yarışmaya katılamazlar.
16. Eserlerin yazımında TDK Yazım Kılavuzu’na uyulmalıdır.
17. Eserler milli ve manevi değerlere ve genel ahlak ile insanlık ilkelerine uygun olmalıdır.
18. Yarışmaya katılanlar yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırlar.
19. ÖDÜL;
Birinciye: 5.000 TL,
İkinciye: 3.500 TL,
Üçüncüye: 2.500 TL,
Yarışmayla ilgili sorularınız için İletişim Bilgileri menüsündeki bağlantıları kullanabilirsiniz.
Şiir yarışmasına katılmak için lütfen aşağıdaki yönergeyi izleyin:
1. Yarışma Kuralları ve Sözleşme menülerini okuyunuz. Şartları kabul ediyorsanız ikinci aşamaya geçiniz.
2. Kimlik Bilgileri menüsüne giriniz. Menüde istenen bilgileri içeren ve dosya adı, adınız ve soyadınızdan olan bir word dosyası oluşturunuz. Unutmayın dosya adı “ADINIZ SOYADINIZ”dan oluşsun.
3. Şiirinizi içeren diğer dosyanızın adı ise “RUMUZ”unuzdan ibaret olsun. Bu dosya içinde rumuzunuzdan başka, ad soyad vb. bilgiler yer almasın.
4. Mailinizi açın. ADINIZ – SOYADI’nızdan oluşan “Kimlik Bilgileri” dosyasını ve “RUMUZ”unuzdan oluşan “Şiir Dosyası”nı iki ayrı ek şeklinde mailinize iliştiriniz.
5. Her iki dosyanın, iki ayrı ek şeklinde ama tek bir mail ile gönderilmesini sağlayınız.
6. Bu iki belgenin iliştirildiği maili 100.yil@inonu.edu.tr adresine gönderiniz.
7. Size en kısa sürede gönderinizin ulaştığına dair bildirimde bulunulacak varsa hatalı bir durum giderilmesi istenecektir.
ÖN DEĞERLENDİRME JÜRİSİ (Alfabetik dizilmiştir.);
Abidin ÖZTÜRK (Şair)
Ebru BURCU YILMAZ (Doç. Dr.)
Gülşen CAN (Arş. Grv. – Şair)
Hakan İlhan KURT (Şair)
Mehmet YARDIMCI (Şair)
Mehmet YILMAZ (Doç. Dr. – Şair)
Nilüfer Z. AKTAŞ (Şair)
Salim DURUKOĞLU (Yrd. Doç. Dr.)
Şaban ABAK (Şair)
Tuba Yeşim MUTLU (Arş. Grv.)
SON DEĞERLENDİRME JÜRİSİ (Alfabetik dizilmiştir.)
Âlim YILDIZ (Prof. Dr. – Şair)
Bestami YAZGAN (Şair)
Cumali ÜNALDI (Şair)
Hasan KAVRUK (Prof. Dr. – Şair)
Kazım YETİŞ (Prof. Dr.)
Mehmet Atilla MARAŞ (Şair)
Mehmet KIYAT (0312 4397880) (Şair)
Nurullah ÇETİN (Prof. Dr.)
Nurullah GENÇ (Şair)
Tarık ÖZCAN (Prof. Dr. – Şair)
Yaşar ŞENLER (Prof. Dr.)
İLETİŞİM BİLGİLERİ;
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi-Elazığ Yolu, 15. km. 44280 Malatya
Tel.0-422-3774474 veya 0-533-5438933
E Posta.100.yil@inonu.edu.tr
Web Sitesi.http://inonu.edu.tr/tr/100.yil

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.