ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Dünyanın sanal imparatorları, sosyal medya siteleri

23.05.2017
1.545
A+
A-
Dünyanın sanal imparatorları, sosyal medya siteleri

Evet, Sosyal Medya “sanal site imparatorlukları” kuruluyor.

 

Bu tür wep siteler, dünyada temsil ettikleri milyonlarca üye giriş sayısı ile birlikte, kendilerini SANAL İMPARATORLUKLAR olarak ilan etme aşamasına gelmiş olabilirler mi?.

Olmaz olmaz demeyin, ya olursa?

 

Sosyal Medya deyince artık tipik bir kalıbımız oldu. “Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri ve diğerleri…”

 

Örneğin: Instagram artık 500 milyon kullanıcıya sahip. Kullanıcı sayısı son olarak Eylül 2015’te 400 milyon olarak açıklanmıştı. Her gün 300 milyon kullanıcı Instagram’dan yapılan açıklamaya göre yarım milyar kullanıcının en 300 milyonu her gün fotoğraf ve videolara göz atarak sosyal ağı kullanıyor.

Şirketten yapılan açıklamada ayrıca Instagram’da her gün 95 milyon fotoğraf ve video paylaşımı yapılıyor. Günlük beğeni sayısı ise 4.2 milyar olarak açıklandı.

Sosyal medya liderleri:

 

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Pinterest

Linkedin

Xing

 

Peki Sosyal Medya siteleri bu ikisiyle mi sınırlı? Kesinlikle hayır. Sizin için yaklaşık 500 farklı sosyal medya sitesi içinden en çok kullanılan, şahsen en çok beğenilen farklı sosyal medya sitesini tanımaya çalışıyoruz.

 

 Facebook

Türü: Sosyal Ağ Siteleri
Nedir? Arkadaşlarınızla ya da benzer faaliyette bulunduğunuz kişilerle tanışmanıza ortak paylaşımlarda bulunmanıza yarayan bir sosyal medya sitesidir.
Kullanıcı Sayısı:

Küresel:

  • Aylık aktif kullanıcı sayısı 1,55 milyarken,
  • Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyarın üzerinde.
  • 1 milyar kişi Facebook’a Android cihazlar üzerinden bağlanıyor,
  • Mobil cihazları üzerinden bağlanan kullanıcı sayısı ise 1,39 milyarın üzerinde.
  • Dünyada 50 milyon insan, düşük bant genişliğine sahip kullanıcılara özel tasarlanan Facebook Lite’ı kullanıyor.
  • Facebook’ta günde 8 milyardan fazla video görüntüleniyor. 500 milyonun üzerinde insan her gün Facebook’ta video izliyor.

 

 Twitter

Türü: Microblog
Nedir? 140 karakter sınırıyla (1 sms karakter sınırı) paylaşmak istediklerinizi yayınlayabileceğiniz bir microblogging sitesidir. Mini Blogda diyebiliriz.

Twitter’ın bu yılın ilk çeyreğindeki aylık ortalama aktif kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 5,8 artarak 328 milyona ulaştı.

 

 WordPress

Türü: Blog
Nedir? En çok kullanılan Blog (Günce) yazma sitesidir. Ayrıca kısa yoldan web sitesi kurmanıza da imkan verir.

WordPress’in açıkladığı rakama göre,  dünya üzerinde 58.176.784 WordPress kullanıcısı var ve bu rakam sürekli büyümeye devam ediyor. Blog sayıları arttıkça içerik, içerik arttıkça da insanlar arasında etkileşim artmaya devam ediyor.

 

 Tumblr

Türü: Blog / Microblog
Nedir? Girdilerinize yazı, fotoğraf, alıntı, link, sohbet, ses ve video ekleyebildiğiniz mini blog sitesidir. Blogger’a göre daha basit, Twittera göre daha uzun yazabildiğiniz arada bir sitedir.

  1. Üyelerin %54’ünü kadınlardan oluşur.
  2. Üyelerin yarısı 25 yaş altıdır.
    3. İçerisinde 140 milyon blog bulunmaktadır.
  3. Araştırmalara göre en fazla üye trafiğini olan 28. site.
  4. Aylık üye girişi sayısı 300 milyon.

Facebook

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 1,2 Milyar

Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulsa da günümüzde bütün dünyayı kapsayan bir iletişim ağı haline dönüştü. Facebook’u bilmeyen kimse neredeyse kalmadı.

Twitter

Tür: Mikroblog, Sosyal Ağ Sitesi, RSS

Aktif Kullanıcı Sayısı: 230 Milyon

Haberleşme ağının en güçlü temsilcilerinden Twitter aynı zamanda güçlü bir reklam aracı. Her saniye 6 binden fazla tweetin atıldığı Twitter’da, günde 500 milyonun üzerinde tweet girişi yapılıyor. Twitter kullanıcılarının neredeyse %75’i hesaplarına mobil cihazlar üzerinden erişim sağlıyor.

WordPress

Tür: Blog

Aktif Kullanıcı Sayısı: 310 Milyon

Kişilere yazı yazma imkanı veren ve her gün 500 bin yeni yazının yayımlandığı, dünya üzerindeki tüm web sitelerinin %22’sini ifade eden, 25 binden fazla plug-ini bulunan bir blog sistemidir.

Google Plus

Tür: Dijital Kimlik, Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 540 Milyon

Google tarafından yönetilen sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmeti. Haftada 2 milyara yakın fotoğrafın yüklendiği dev bir sosyal medya aracı haline gelen Google Plus, 2011 yılından itibaren hızla büyüyerek diğer sosyal ağları geride bırakabilmiştir.

LinkedIn

Tür: Profesyonel Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 275 Milyon

İş dünyasında farklı uzmanlık alanlarındaki kişileri bir araya getiren sosyal platform. Özellikle topluluk ve marka yönetimleri için aktif olarak kullanılıyor. Kişiler birbirleriyle profesyonel bağlantı kurabiliyorlar.

Instagram

Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı

Aktif Kullanıcı Sayısı: 150 Milyon

Özellikle gençler tarafından kullanılan Instagram, günde 55 milyon fotoğraf paylaşımı ile rekor kırıyor. Kullanıcıların %57’sinin hesabına her gün giriş yaptığı biliniyor. Markaların kampanya yönetimleri ve tanıtımları da nu alan üzerinden gerçekleştiriliyor.

 

2016 verilerine göre yeniden sınıflandırmak gerekirse, sanal imparatorlukları kimlerin omuzladıkları görülür.

 

Badoo

Tür: Arkadaşlık Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 200 Milyon

Arkadaşlık sitelerinden en çok kullanılanı olan Badoo, alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçemeyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Milyonlarca insanı bir araya getiren sosyal medya sitesi, kültürel alışverişi sağlaması açısından da önemli.

 

 Windows Live

Türü: Sosyal Ağ Siteleri
Nedir? Var olan arkadaşlarınızla iletişime geçmek ve yeni arkadaşlar edinmenizi sağlamak amaçlı bir sosyal medya sitesidir. Msn kullanan herkesin bir Windows Live profili olsa da pek kullanmayı sevmeyiz millet olarak.
Kullanıcı Sayısı: 370 milyon

Bundan 6 – 7 sene önce tüm dünyada aktif olarak kullanılan Windows Live, eskisi kadar ünlü olmasa da hala kullanılmaya devam edilmektedir.

 

Microsoft.com

Tekil ziyaretçi sayısı: 230 milyon. Windows, Xbox, Microsoft Corporation, Lumia vb. ürünlerle bilinen, Amerika merkezli yazılım/bilişim şirketi olan Microsoft’un ürün hizmetleri, yenilikler, vb. duyurduğu, yayınladığı site.

 

Wikipedia.org

Tekil ziyaretçi sayısı: 310 milyon. Vikipedi, kullananlarca her dilde olmak üzere ortaklaşa hazırlanan,reklamsız, kar amacı gütmeyen tarzda bir internet ansiklopedisidir. Süreklü eklemeler ve değişiklikler söz konusu olduğu için tamamlanmayan ve güncel bir ansiklopedidir.

MSN.com

Tekil ziyaretçi sayısı: 280 milyon. Microsoft’un web platformu olan MSN, günümüzde jeyyu.com tarzı içerik ve haber paylaşımı yayınlanan bir site.

 

Microsoft.com

Tekil ziyaretçi sayısı: 230 milyon. Windows, Xbox, Microsoft Corporation, Lumia vb. ürünlerle bilinen, Amerika merkezli yazılım/bilişim şirketi olan Microsoft’un ürün hizmetleri, yenilikler, vb. duyurduğu, yayınladığı site.

Blogspot.com

Tekil ziyaretçi sayısı: 230 milyon. Herkesin ücretsiz olarak kişisel blog açabildiği site.

Adobe.com

Tekil ziyaretçi sayısı: 110 milyon. Fotoğraf düzenleme ve tasarım programlarının lideri olan Adobe’nin yayınlarına dair sitesi.

MySpace

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon

Özellikle müzikle ilgili olan kişilerin kullandığı sosyal bir platformdur. Paylaşım ve bilgi alış verişi sağlar.

Flixter

Tür: Sinema / Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 63 Milyon

Flixter hala yeni filmleri herkesten önce keşfetmek isteyenlerin ilgi gösterdiği sosyal mecralardan biri. Vizyona girecek yeni filmlerin fragmanlarının izlenebildiği bir sosyal ağ sitesi.

Flickr

Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı

Aktif Kullanıcı Sayısı: 80 Milyon

Flickr, Yahoo şirketinin fotoğraf paylaşım sitesidir. Her gün 4 milyona yakın görsel yüklenir ve ücretsiz üyeliklerde 1 terabayt depolama alanından faydalanma imkanı sunmaktadır.

Last.fm

Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi, Mikroblog

Aktif Kullanıcı Sayısı: 35 Milyon

Ülkemizde erişimi sıkıntılı olduğu için müzikseverleri erişim sağlamak için biraz uğraştıran Last.fm, basit bir online radyo olmaktan öte kullanıcılarına kendi müzik beğenisini insanlarla paylaşma imkanı sunan, oldukça geniş bir sosyal ağ. Kullanıcılar istediği şarkıları kolayca bulabileceği gibi, dilediği müzik türünde radyo yayınlarını da dinleyebilmektedir. Winamp ve Windows Media Player gibi popüler oynatıcılarla uyumlu olması, Last.fm’in çok geniş bir kesim tarafından kullanılmasını sağlamakta.

Fotolog

Tür: Fotoblog

Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon

2002’de kurulan Fotolog kullanıcılarına fotoğraf günlüğü ve bloğu oluşturma fırsatı vermektedir. Fotoğraf paylaşımında en önemli sitelerden biridir.

LiveJournal

Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Blog

Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon

LiveJournal ile günlük sayfaları, gezi notları ve bloglar oluşturmak mümkün. Ayrıca kullanıcılar bloglarını diledikleri gibi optimize edebiliyorlar.

Foursquare

Tür: Konum Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon

Mobil cihazlar üzerinden “Check-In” yapan Foursquare kullanıcıları, her gün 3 milyon defa konumunu paylaşıyor.

Xing

Tür: Profesyonel Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 Milyon

Firma sahiplerine ve çalışanlara profesyonel bağlantılar oluşturma fırsatı veren Xing, Türkçe de dahil olmak üzere 17 farklı dilde desteklenmesi nedeniyle dünyanın her yerinden kullanıcıya sahip bir sosyal medya sitesi.

StumbleUpon

Tür: Sosyal İmleme Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon

Kullanıcıların web sitelerine verdiği puanlar sayesinde yeni keşifleri sağlayan, kişilerin birbirlerine tavsiyelerde bulunduğu StumbleUpon, internette popüler olan her şeyi sunuyor. Ayrıca kişiler internette gezinirken sayfaları pratik bir şekilde sosyal ağlarda paylaşabiliyorlar.

DeviantArt

Tür: Sosyal Sanat Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon

Kullanıcıların kendi ürettiği sanata dair her ne varsa sosyal ağlarla paylaşmasını sağlayan DeviantArt, özellikle grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin aktif bir şekilde kullandığı paylaşım sitelerinden. Genel olarak “her telden” fotoğraf paylaşımının yapıldığı DeviantArt’da her gün 140 binin üzerinde paylaşım yapılıyor. Ayrıca kullanıcılar grafik tasarım veya fotoğraf çıktılarını sayfası üzerinde satabiliyor.

Tumblr

Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Mikroblog

Aktif Kullanıcı Sayısı: 175 Milyon Blog

Metin, fotoğraf, video, ses gibi farklı paylaşımlara olanak tanıyan Tumblr, Yahoo ürünü bir mikroblog sitesi. Kullanıcıların birbirini takip etmesi ve birbirlerine mesaj göndermesini de sağlıyor. Beğeni ve paylaş butonları ile işlevselleşiyor.

GoodReads

Tür: Sosyal Kütüphane Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 13 Milyon

Kullanıcıların kitap tanıtımı yapmalarını ve eleştirilerini paylaşmalarını sağlıyor. Kişiler yazar veya kitaplara ilişkin gruplar kurarak fikir alışverişinde bulunabiliyor.

Blogger

Tür: Blog

Kullanıcıya birden fazla blog sitesini tek hesap üzerinden yönetme imkanı sunan Blogger, farklı ülkelerden kullanıcıya sahip. WordPress ile kıyaslandığında daha düşük bir erişilebilirliğe sahip olmasına rağmen AdSense reklamlarını desteklediği için tercih edilmeye devam ediyor.

Youtube

Tür: Video Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 800 Milyon

Her 1 dakikada 72 saatlik videonun yüklendiği Youtube, dijital dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden biridir. Sayı olarak 70 bine yaklaşan video yüklemesi ile büyük bir paylaşım platformu olan Youtube, markaların ve kişilerin tanıtım aracı olmuş durumda.

My Yahoo

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 40 Milyon

Fotoğraf ve videodan hava durumu ve günlük burç yorumlarına kadar oldukça geniş bir paylaşım imkanı sunan Yahoo, kişilerin tek bir sayfa üzerinde aktif olarak yer almalarını sağlıyor.

Technorati

Tür: Blog Tarama Ağı

Aktif Kullanıcı Sayısı: 112 Milyon Blog

250 milyondan fazla taglanmış sosyal medya içeriğiyle sosyal ağların neredeyse tamamını buluşturan sosyal medya sitesi, yayıncıların kendi indekslerini oluşturmasını sağlıyor.

SlideShare

Tür: Dosya Paylaşım Ağı

Aktif Kullanıcı Sayısı: 16 Milyon

2010 yılında “Dünyanın En İyi 10 Eğitim ve e-Öğrenme Aracı” listesine giren SlideShare, Web 2.0 tabanlı bir dosya paylaşım ağı. PDF; Word, Excel ve PowerPoint gibi Office dokümanlarının paylaşılabildiği SlideShare kullanıcılarının site üzerinden tüm bu içeriği çevrimiçi görüntülemesine imkan sağlıyor.

Vimeo

Tür: Video Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 22 Milyon

Video paylaşımında Youtube’un takipçisi olan Vimeo, aylık 100 milyon ziyaretçiye sahip. İçerik koruma sistemi nedeniyle paylaşımda katı kurallara sahip olan Vimeo, HTML5 desteği ile güçlü bir sosyal paylaşım sitesi.

PhotoBucket

Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı

Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon

Facebook ve Twitter kullanıcılarının da görsel edinme amacıyla kullandıkları Photobucket, 10 milyarın üzerinde görseli bünyesinde barındırıyor. Forum, site ve sosyal medya hesabı linkleri sayesinde milyonlarca kişi tek bir ağda buluşabiliyor.

FriendFeed

Tür: Sosyal İmleme/Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 1 Milyon

Facebook’un sahibi olduğu FriendFeed Türkiye’de beklenen ilgiyi görmese de, çok fazla sosyal medya aracının tek bir adresten takip edilmesine imkan sağladığı için işlevsel bir kullanıma sahip. FriendFeed kullanıcıları; sosyal imleme, sosyal medya araçlarından bildirim yapma, mikroblog paylaşımı, RSS/Atom besleme gibi farklı imkanlardan faydalanabiliyor.

GrooveShark

Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon

GrooveShark, 15 milyondan fazla şarkıyı çevrimiçi olarak dinleme ve diğer kullanıcıların müzik yayına katılma imkanı sunuyor. Kullanıcılar kendi dinleme listelerini oluşturabiliyor, diğer sosyal medya sitelerinde paylaşabiliyor.

DailyMotion

Tür: Video Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 115 Milyon

HTML5 desteği bulunan Fransa merkezli bir video paylaşım platformu. Video yükleme, grup oluşturma, sosyal medya araçları üzerinden paylaşım gibi artık tüm popüler video paylaşım imkanları sağlıyor.

Fizy

Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 250 Bin

İnternet ve mobil cihazlardan bağlanma kolaylığı sağlayan Fizy, günlük 600 bin ziyaretçi sayısına sahip. İstenilen sanatçıya ve gruba ait şarkıların dinlenmesine olanak tanıyan sosyal medya sitesi ayrıca diğer ağlarda paylaşım yapmaya da olanak sunuyor.

Mylife

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 30 Milyon

Tüm bir hayatın, tek bir sosyal medya aracı üzerinden görüntülenmesi fikrini yansıtan Mylife, kullanıcılar arası çoklu paylaşım imkanı sunuyor. Tek bir araç kullanarak Facebook, Tweeter, Google+, LinkedIn ve diğer sosyal medya hesaplarındaki çevrelerin paylaşımlarını görüntüleme imkanı sunan Mylife bu sayede tek bir yerde oturum açarak tüm sosyal medyadan haberdar olunmasını sağlıyor.

Netlog

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 95 Milyon

Kullanıcılar kendilerinin yönettiği bir web sayfasına sahip oluyor ve bu sayfa üzerinden bloglarını, fotoğraf ve videolarını, müzik listelerini yayınlayabiliyorlar.

Formspring

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 290 Milyon

Soru sorma ve takip etme özelliği olan Formspring, eğlenceli paylaşım platformu olarak dünyada pek çok kullanıcıya sahiptir.

Classmates

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon

Facebook tarzı özellikleri ile dikkat çeken Classmates, 1995 yılında, insanların sınıf arkadaşlarını ve artık görüşemediği dostlarını bulmasına yardımcı olma amacıyla kurulmuştur. Kişiler burada okul fotoğraflarını, videolarını paylaşırlar.

Tagged

Tür: Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon

Diğer sosyal medya araçlarında karşımıza çıkan içerik oluşturma, konum bildirimi, fotoğraf paylaşımı gibi imkanlara sahip olan Tagged, 100 milyon kullanıcı sayısı ile dikkat çekiyor. En iyi özelliği de profil sayfasının kimler tarafından ziyaret edildiğini görme imkanı vermesi.

Pinterest

Tür: Görsel Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi

Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 milyon

“Pin” adı verilen görsel imler oluşturan ve bu Pinleri de “Board” denen görsel koleksiyonlar aracılığıyla sosyal ağlar ile paylaşmayı sağlayan sosyal medya sitesidir. Her türlü görsel açıklaması ile birlikte paylaşılabilir.

 

 

Sosyal Medya Sitesi is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır.

www.yaizatolyesi.com

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.