ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

2020 Bursa Konulu Deneme Yarışması

11.11.2019
2.529
A+
A-
2020 Bursa Konulu Deneme Yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yurt genelinde herkesin katılımına açık Bursa Konulu Deneme Yarışması düzenliyor. Yarışmaya daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve hiçbir yarışmaya gönderilmemiş denemenizle 6 Mart 2020 son güne kadar başvurabilirsiniz.

Ödüller Birinci: 6.000 TL İkinci: 4.000 TL Üçüncü: 2.000 TL Teşvik (2 Kişiye): 500 TL

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 6 Mart 2020

BURSA KONULU DENEME YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

1- Gönderilen denemelerin Bursa’nın tarihî ve tabii güzelliklerini içeren mekânları konu alması gerekmektedir.

2- Her katılımcı 1 (bir) deneme ile yarışmaya katılabilir.

3- Denemelerde sayfa sınırlaması yoktur.

4-Gönderilen denemeler daha önceden herhangi bir yerde yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmaya katılmamış olmalıdır.

5- Yarışmaya gönderilen denemelerden uygun görülenler Bursa Günlüğü Dergisi’nde yayınlanacak ve denemelerin bütün kullanım hakları Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacaktır.

6- Denemeler için ayrıca telif ödenmeyecektir.

7- Denemelerin imlâ ve noktalamaları da dikkate alınacaktır.

8- Son başvuru tarihinden sonra gönderilen denemeler dikkate alınmayacaktır.

9- Dereceye giren eserler ve ödül töreni ile ilgili daha sonra açıklama yapılacaktır.

10- Bursa Günlüğü Dergisi’nin önceki sayılarında yazanlar ve Seçici Kurul’da yer alanlar yarışmaya katılamaz.

11- Yarışmaya katılan adaylar bu şartları peşinen kabul etmiş sayılır, sonradan bir hak iddia edemez.

Seçici Kurul: Mustafa Özçelik, Akif Durmuş, Dr. Mustafa Baki Efe, Mehmet Esen, Sefer Göltekin, M. Sedat Sert.

Eserlerin Gönderimi

1- Denemelerde isim ve soy isim yerine, müstear isim(RUMUZ) yer alması gerekmektedir.

2- Gönderilen denemelerle birlikte, eser sahibinin özgeçmişinin ve irtibat bilgilerinin de ayrıca yer alması gerekmektedir.

3-  Denemeler, ya iletisim@bursagunlugu.com e-posta adresine iletilmeli ya belirtilen adrese posta/kargo yoluyla gönderilmeli ya da şahsen teslim edilmelidir.

İletişim Bilgileri

Eser Teslim E-posta Adresi: iletisim@bursagunlugu.com

Eser Teslim Adresi: Bursa Büyükşehir Belediyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, Zafer Mh., Ankara Yolu Cd., C Blok, 4. Kat, PK: 16270, Osmangazi / Bursa

Bilgi Danışma: Sefer Göltekin – Genel Yayın Yönetmeni Telefon: 0224 444 16 00

Bursa Konulu Deneme Yarışması duyuru sayfası için tıklayın.

GÖLYAZI KONULU METNİ OKUYUN, FİKİR EDİNİN.

Apollonia, Namıdiğer Gölyazı

Melde Ülkesi’nin kralı, Apollonia Kralı’nın dünya güzeli kızını oğluyla evlendirmek ister. Fakat kızın gönlü bir başkasındadır, evlenmek istemez kralın oğluyla. Melde Kralı bu duruma çok hiddetlenir. Apollonia Kralı bir tepeye saray yaptırarak kızını Melde Kralı’ndan saklar. Bu duruma çok kızan Melde Kralı, “sizi yok edeyim de görün” der ve Odrysses Çayı’nı Apollonia Kenti’ne yönlendirir. Çay, kentin topraklarını sular altında bırakır. Kent ve prensesin bulunduğu saray, sularla çevrili birer ada haline gelir. İşte Uluabat Gölü ve Gölyazı’nın ortaya çıkışı efsanelerde böyle anlatılır.

Bursa’ya 34 kilometre mesafede yer alan Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Köyü, sıradışı coğrafyasının yanında yavaş akan günlük yaşamıyla da dikkat çekiyor.

Bugün Gölyazı’da yaşayanların çoğunluğunu mübadele yıllarında Selanik’ten gelmiş olanlar oluşturuyor. O tarihe kadar burada yaşayan yaklaşık yüz hanelik Rum nüfus, mübadele sonrası Yunanistan’a gönderilmiş. Giden Rumlar, Yunanistan’da Apollonia adında bir köy kurmuşlar.

Selanik’ten gelen Türkler, geldikleri yerde toprakla uğraştıklarından buradaki ilk yıllarında çok zorluk çekmişler. Zaman içerisinde gölün şartlarına uyum sağlayarak balıkçılık yapmaya başlamışlar. Bugün köyün neredeyse yüzde 80’i geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Geçmişte yaygın olan bir başka ekonomik gelir kapısı ipekböcekçiliği ise Bursa’da olduğu gibi burada da yok olmuş…

Kaynak: http://www.mimarizm.com/gezi-mekan/apollonia-namidiger-golyazi_124690

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.