ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Attila İlhan şiir ödülü

04.03.2016
1.078
A+
A-
Attila İlhan şiir ödülü

USTA şair Attila İlhan’ın anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, şiir yarışması düzenledi.

 

Karşıyaka Belediyesi, kentin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan usta şair Attila İlhan’ın anısına geçen yıl düzenlediği şiir yarışmasını geleneksel hale getirdi. Yeni şairler ve yeni eserlerin topluma kazandırılmasına da katkı sağlayacak yarışmanın bu yılki etabı için başvurular kabul edilmeye başlandı.

Yarışmaya katılmak istiyorsanız; şiirlerinizi elden, posta ya da kargoyla, 22 Nisan 2016 tarihine kadar Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için 0232 399 40 92 ‘yi arayabilirsiniz.

Attila İlhan Şiir Ödülü 2016 Başvuruları

 

TÖREN ATTİLA İLHAN’IN DOĞUM GÜNÜNDE

 

Yarışmanın jürisinde ise edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin ve Attila İlhan’ın ailesi adına Kerem Alışık yer alacak.

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda birinci seçilecek eser, Attila İlhan’ın doğum günü olan 15 Haziran’da, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle açıklanacak. “Attila İlhan Şiir Ödülü”ne layık görülen eserin sahibine 6 bin TL para ödülü de verilecek.

Yarışma ve katılım koşullarına ilişkin detaylı bilgi, Karşıyaka Belediyesi’nin resmi web sitesi www.karsiyaka.bel.tr adresinden alınabilecek.

 

Geçen yıl 186 eserin katıldığı ve Hıdır Işık ile Serap Aslı Araklı’nın birinci olduğu yarışmanın bu sene de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 

SANATA TAM DESTEK

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Attila İlhan, Karşıyakamızda büyümüş ve Türkiye’nin aydınlanma mücadelesine katkı sunmuş çok önemli bir değerimizdir. Edebiyatımızın, düşünce ve sanat dünyasının ölümsüz kaptanını, bu yıl da ’Attila İlhan Şiir Ödülü’ etkinliğimizle anacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şiir yarışmamızla hem usta şairimizi şiirlerle yaşatmaya devam edeceğiz hem de yeni şairlerin ve eserlerin sanat dünyasında adını duyurmasına katkı sağlayacağız” dedi.

 

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.