ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

İkinci Dünya Savaşı’nın karanlık yüzü

18.09.2017
1.486
A+
A-
İkinci Dünya Savaşı’nın karanlık yüzü

Koreli seks kölesi kadınlar’!

 

“İkinci Dünya Savaşı milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu, milyonlarca insanda büyük travmalar yarattı. Bunlardan biri de Japonlar tarafından seks kölesi haline getirilen Koreli kadınlar.”

Savaşlar daima ölümün, acının, gözyaşının ve çaresizliğin tarihi olagelmiştir.”

 

Kahramanlık hikayeleri, şanlı zaferler, göğüs göğüse çarpışmalar, mucizeler, mitleşmiş cesaretlerin ardındaki bu buğulu gerçek daima savaşın gölgesinde unutulmuştur.”

 


Savaşların mağdurları genelde en fakirler, kadınlar ve çocuklar olur. Ancak tarih yazımı erkek egemenliğinde olduğundan kadınların savaş anıları, acıları, hikayeleri hep arka planda kalır.”

İnsanlık tarihinin en kanlı ve acımasız savaşlarından II. Dünya Savaşı da farklı değil. 100 milleten milyonlarca insanın mağdur olup acılar çektiği, yaralarının hala sarılamadığı korkunç

bir savaş.”

 


 

İşte II. Dünya Savaşı’nda, Japonya’nın askerlerine hizmet etsin diye köleleştirdiği “comfort women”ların hikayesi de bunlardan yalnızca biri.”

 


Savaş sırasında Japonlar birçok mevzide kaybetmeye ve muharebe süreleri uzayınca ordu yetkilileri askerin moralini yükseltmek için korkunç bir çözüm üretmişler.”

 

 


 

 

Savaşın yaşandığı bölgelerde, işgal edilen yerlerde askeri birliklerin yanına askeri genelevleri yaptılar. Bu genelevlerin adına “comfort stations”, burada seks köleliği yaptırılan kadınlara.“

 

 


 

Raporlara göre ilk comfort stationlar Çin’e yakın bölgelerde 1931 yılı

civarında kuruldu.”

 

 

 

 

 


 

 

 

Kadınların çoğu Koreli’ydi. Çin ve Filipinler gibi ülkelerden de kadınlar vardı. Savaş boyunca yaklaşık 200.000 kadının seks kölesi haline getirildiği tahmin ediliyor.”

 


Kadınlar askeri kışlayın yanında, bazen duvarlı kamplarda gözaltında tutuluyordu. Gün içinde onlarca askerin tecavüzüne, işkencesine ve hakaretlerine maruz kalıyorlardı.”

 

 

 


Bu kadınların bir kısmı hayat kadınlarından oluşurken, büyük çoğunluğu Japon İmparatorluk Ordusu için yemek pişirme, hizmet verme ve hemşirelik yapma vaadiyle kandırılıp köleleştirilen kadınlardı.”

 


Savaş boyunca tecavüze ve işkenceye uğrayan kadınlardan birçoğu cinsel hastalıklara yakalandı. Birçoğu öldü. Hastalananlar askerler tarafından öldürüldü. Çok azı hayatta kalabildi.”

 

 

 


 

Savaştan yıllar geçtikten sonra, hayatta kalan 100 kadar kadının etrafında örgütlenen eylemlerle Japon hükümetinin özür dileyip tazminat ödemesi istendi.”

 

 


 

Japonlar uzun süre bunu reddetti ve görmezden geldi. İlk kez 1995 yılında adım atıldı. 2015 yılına gelindiğindeyse devlet nezdinde özür dilendi ve 6 milyon dolar tazminat ödendi.”

 

 


 

“Ancak Güney Koreli kadınların isyanı dinmiş değil. Özrün samimi bulunmayışı, müzakerelerin kadınlarla yapılmaması gibi sebeplerden dolayı hala öfkeliler.”

 


“Participants carry the portraits of Korean women who were made sex slaves by the Japanese military during World War II, during a requiem ceremony for former comfort woman Lee Yong-nyeo (centre portrait) in central Seoul August 14, 2013. Lee, who was one of the few surviving sex slaves, or “comfort women”, for wartime Japanese soldiers, died on Sunday, according to local media. Japanese Prime Minister Shinzo Abe may make a ritual offering to Yasukuni Shrine, seen as a symbol of Japan’s former militarism, on Thursday, the emotive anniversary of Japan’s defeat in World War Two, media said on Wednesday. A similar move in April infuriated China and South Korea, both victims of wartime aggression. REUTERS/Kim Hong-Ji (SOUTH KOREA – Tags: POLITICS CIVIL UNREST SOCIETY) – RTX12KTQ…”

Kaynak: http://galeri.mynet.com/haber/

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.