ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

2020 Kadın Temalı Oyun Yazma Yarışması

10.11.2019
3.580
A+
A-
2020 Kadın Temalı Oyun Yazma Yarışması

27 Eylül 2019 0 yorum edebiyat yarışmaları 2019, lise yarışmaları 2019, oyun yazma yarışması 2020, para ödüllü yarışmalar, sahne eseri yarışması 2019, tiyatro yarışması 2019

Baba Sahne tiyatrosu, yurt genelinde herkesin katılımına açık Kadın Temalı Oyun Yazma Yarışması düzenliyor. Yarışmaya en fazla bir eserle 17 Ocak 2020’ye kadar katılınabiliyor.

Yarışmayla birlikte oyun yazarlarının teşvik edilmesi, özgün eserlerin üretilmesi, yaşanılan çağa tanıklık eden yeni oyunların çoğalması, tiyatro oyunu repertuvarının gelişmesi ve zenginleşmesi amaçlanıyor.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 10.000 TL

İkincilik Ödülü: 7.500 TL

Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL

Yarışma Takvimi

Son Başvuru tarihi: 17 Ocak 2020

Ödül Töreni: 1 Nisan 2020

Kadın Temalı Oyun Yazma Yarışması Katılım Koşulları

1- Yarışmaya adaylar en fazla 1 (bir) özgün eser ile başvurabilir.

2- Yarışmanın organizasyonunu, başvuru ve sonuç sürecinin sorumluluğunu Baba Sahne üstlenmektedir.

3- Baba Sahne Yönetimi ve Temsilcileri, Seçici Kurul Üyeleri ve birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

4- Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve belirtilen son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. (Posta veya kargodaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

5- Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını birinci baskı için Baba Sahne Görsel Sanatlar A.Ş’ ye devrettiğini kabul eder.

6- Dereceye giren oyunlar Baba Sahne tarafından 2 yıl içinde sahnelenebilir. Bu süre zarfında oyunun başka tiyatrolar tarafından sahnelenmesi Baba Sahne’nin yazılı iznine tabidir.

7- Yarışmaya gönderilen oyunların özgünlüğüne ilişkin sorumluluk yazarlarına aittir. Üçüncü kişilerin telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda oyun sahibi, uğrayacağı ve uğratacağı zarara karşı sorumlu olduğunu kabul eder.

8- Başvuru sahipleri, yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır. Değerlendirme sonrasında olsa bile şartlara uymadığı fark edilen eserden ödül geri alınır.

9- Ödüle değer eser bulunmadığında dağıtılmayan ödüller diğer derecelere tahsis edilmez.

10- Dereceye giren eserler, Afife Jale’nin 22 Nisan 1920’de Apollon Sinemasında ilk defa sahneye çıkışının 100. Yılı anısına Baba Sahne’de düzenlenecek törenle seyirciye duyurulacaktır.

11- Yarışmaya katılan eserler beş kişiden oluşan bağımsız seçici kurul tarafından değerlendirilecektir. Seçici Kurul Üyeleri: Seçkin Selvi, Ayşenil Şamlıoğlu, Özen Yula, Selen Korad Birkiye, Tilbe Saran

Eserde Aranan Özellikler

1- Bu yıl ilki düzenlenecek olan yarışmanın teması, kadına şiddetin her yıl giderek artması nedeniyle “KADIN” olarak belirlenmiştir.

2- Çocuk-gençlik oyunu, pantomim, dans tiyatrosu ve kısa oyun metinleri yarışma kapsamı dışındadır.

3- Yarışma oyunlarının daha önce basılmamış ve sahnelenmemiş olması gerekmektedir.

Eserin Gönderilmesi

1- Oyun metni, 12 punto Calibri (Gövde) ile A4 boyutunda sayfalara yazılmış olmalıdır. Oyun metninin 6 kopyası ve dijital kopyasını içeren bir USB/Flash Bellek tek bir zarfa (1. Zarf) konulmalıdır.

2- Her nüshanın ilk sayfasında oyunun adı, oyunun türü, perde/sahne sayısı, sayfa sayısı ve rumuz yer almalıdır. İkinci sayfada ise oyunun adı, rumuz, yarım sayfalık oyun özeti ve oyun kişileri bilgisi yer almalıdır.

3- Yarışma rumuzu 4 harf ve 3 rakamdan oluşur. Örnek: BDYZ235

4- Kapaktan başlayarak her sayfanın sağ altında sayfa numarası olmalıdır.

5- Katılımcılar kapalı, üzerinde sadece rumuz yazılı olan diğer bir zarfın (2. Zarf) içine başvuru formunu doldurarak koymalıdırlar.

6- Başvuru formu için tıklayın.

7- Harici bellek ve 6 nüsha oyunun bulunduğu zarf ile (1. Zarf) başvuru formunun bulunduğu zarf (2. Zarf) üzerinde başvuranın kimliği yazmayan sadece rumuz yazılı başka bir zarfa konularak teslim edilmelidir.

8- Başvuru adresi aşağıda belirtilen kurum adresidir. Başvurular elden, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılabilir.

9- Yukarıdaki şartlara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

İletişim Bilgileri

Yarışma Başvuru Adresi: Kadın Temalı Oyun Yazma Yarışması

Baba Sahne Caferağa mah. Bahariye cad. Sakızgülü sok. No: 31/37 Kadıköy-İstanbul

Bilgi Danışma: 0216 700 11 11


Kaynak: https://edebiyatyarismalari.com/

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.