ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay °C

Selma Sayar’ın İkinci Kitabı Çıktı

27.03.2019
1.142
A+
A-
Selma Sayar’ın İkinci Kitabı Çıktı

Haber: Yonca YAŞAR. Ankara’da çıkan Şiir Öykü dergisinin Mersin temsilcisi ve de yazarı.

Eğitimci, yazar Selma SAYAR’IN kaleminden; DÜŞÜYORUM TUT ELİMDEN..

Eğitimci, yazar Selma SAYAR’ın imzasını taşıyan “DÜŞÜYORUM TUT ELİMDEN”, 2018 yılında Mühür Kitaplığı’ndan yayımlandı. Editörlüğünü sair Mustafa Fırat’ın yaptığı kitap on öyküden oluşuyor.

Selma Sayar,maden emekçilerinden, törekültürünün esaretindeki kadınlara, Asi Nehri kıyısında lastik ayakkabısını  arayan çocuktan, aşkını hırsa, hayallerini rüyalara kaptıran insana, insanhallerine mercek tutuyor öykülerinde.

“Sözcükler yüreğin dile gelişidir. İçeride kıvranadursun o ruh, söz onun tesellisi, sırdaşı, sözcüsüdür.”cümlesiyle yeşerttiği aşk kadar  tarih boyunca insana eşlik eden ayrılık  veihaneti de duyumsatiyor okuruna.

Köprü altında uyandırdığı ve “onurlu, eşit yaşama”  dair özlemini dile getirdiği Garib’in düşü gibi, zifiri karanlıkta ölüm acısıyla yüzlestirdiği öykü kahramanlarına ilişkin kimi anlatılarda, okuru beklemediği sonlar ile şaşırtmayı da ihmal etmiyor, yazar.

Düz yazıdan şiire, kitap,film tanıtılarından mektuba, edebiyatın zengin anlatım türlerini içeren “SIRÇA SARAYIN SERÇELERİ” ise; yazarın aynı yayınevinden okurla buluşan ilk kitabı. İkinci basımı 2018 yılında gerçekleşen “SIRÇA SARAYIN SERÇELERİ” de, kimi zaman çocukluk anısıyla, kimi zaman bir edebiyat çınarının yaşam öyküsüyle, kimi zaman da bir  gazete haberiyle  dokunmayı başarıyorduygu dünyamıza.

Her iki kitabında da doğup büyüdüğü kadim toprakların izini süren yazılarına bazen bir masal bazen  tarihsel bilgi eşlik ediyor.  İşlenen duygu ve olaylar; içinde barındırdıkları onca acı, haksızlık ve zulme  rağmen deneyimli eğitmen ve edebiyatçı SAYAR’ın kaleminde, “zorlanan insan”lığaalternatif bir dünyanın kapısını  aralama cesareti veriyor.

Aydın, duyarlı bir eğitimci sorumluluğu ile  sesleniyor Selma öğretmen; “Hayatta her şey olabiliriz, ama önemli olan hayatın içinde insan olabilmek ve insankalabilmektir. Biz önce insan olalım ve insan kalalım.…Yarınlara karşı sorumluyuz…. Güzel günler bırakmak için yarına geç kalmayalım!!!…”

Geç kalmak istemeyen ve nasıl başlayacağını bilmeyenlerdenseniz,işe Selma SAYAR’ınkitaplarını okuyarak  koyulabilirsiniz.Akıcı, duru ve  dostane bir dille yazılan sözcükler yüreğinize dokundukça, umuda daha bir inançla asılacaksınız.

Zamansızlık, vefasızlık ve duyarsızlığın bunaltıcı atmosferine rağmen.“Umut mu? Zulamızda hep var…Her  zaman var…” diyen Selma öğretmene ses vermeden duramayacaksınız.Yine onun değimiyle;  “Dünya döndükçe unutulmamak, unutmamak ve unutturmamak için…”

Yonca YAŞAR

Selma SAYAR

1974 yılında Antakya/Nahırlıda doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı.1995 yılında Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu.  Lacivert ve Amanos dergilerinde   öykü ve kitap tanıtım yazılarını yayınladı. Sevdalım Hayat, kitapeki.com, yazıatölyesi.com ve mektupedebiyat.com sitelerine de kitap tanıtım yazıları yazmaktadır.Halen Türkçe öğretmeni olarak görev yapmatadır.

Administrator
Administrator
Editörden Yazı Atölyesi, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı’nı merkezine alan bir Websitesidir. Yazı Atölyesi’ni kurarken, okurlarımızı günümüzün nitelikli edebi eserleriyle tanıtmayı ve tanıştırmayı hedefledik. Yazarlarımız, Yazı Atölyesi’nde, edebiyat, sanat, tarih, resim, müzik vb. pek çok farklı alandan bizlere değer katacağını düşünüyoruz. Bu amaçla, sizlerden gelen, öykü, hikaye, şiir, makale, kitap değerlendirmeleri, tanıtımı ve film tanıtım yazıları, anı ve edebiyata ilişkin eleştiri yazılarla, eserlerinize yer veriyoruz. Böylelikle kitaplarınızla eserlerinizin yer aldığı Yazı Atölyesi’nde, dünya çağdaş edebiyatı ile sanatın pek çok farklı alanında değer katacağına inanıyoruz. Yazı Atölyesi kültür sanatın, hayatın pek çok alanını kapsayan nitelikli edebiyat içerikli haber sunar. Bu nedenle başka kaynaklardan alınan, toplanan, bir araya getirilen bilgileri ve içerikleri kaynak belirtilmeksizin yayına sunmaz. Türkçenin saygınlığını korumak amacıyla ayrıca Türk Dil Kurumu Sözlüğünde önerilen yazım kuralları doğrultusunda, yayınladığı yazılarda özellikle yazım ve imla kurallarına önem verilmektedir. Yazı Atölyesi, üyeleri ve kullanıcılarıyla birlikte interaktif bir ortamda haticepekoz@hotmail.com + yaziatolyesi2015@gmail.com mail üzerinden iletişim içinde olan, bu amaç doğrultusunda belirli yayın ilkesini benimsemiş, sosyal, bağımsız, edebiyat ağırlıklı bir dijital içerik platformudur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. http://yaziatolyesi.com/ Editör: Hatice Elveren Peköz Email: yaziatolyesi2016@gmail.com haticepekoz@hotmail.com GSM: 0535 311 3782 -------*****-------
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.